Politică

Valentin Resmeriță, asociatul unic al firmei Metale Internațional, ar putea candida la postul de primar al Focșaniului, din partea PNL

Ziarul de Vrancea
23 feb 2020 11001 vizualizări
Valentin Resmeriță este asociat unic al S.C, Metale Internațional SRL Focșani și este mutarea politică surpriză la care a recurs PNL Vrancea în privința candidaturii la postul de primar al municipiului reședință a județului Vrancea
Valentin Resmeriță este asociat unic al S.C, Metale Internațional SRL Focșani și este mutarea politică surpriză la care a recurs PNL Vrancea în privința candidaturii la postul de primar al municipiului reședință a județului Vrancea

Dacă se concretizează, și conform surselor noastre șansele sunt foarte mari să se întâmple, mutarea politică este una surpriză. Că este așa, o dovedește și faptul că de ea nu a amintit nimic în cursul conferinței de presă susținută vineri, 21 februarie 2020, președintele PNL Vrancea Cătălin Toma. Strategia atragerii în politică a oamenilor de afaceri de succes de către PNL în Vrancea ar capăta astfel o nouă materializare. După cea a intrării în formațiunea politică amintită a actualului ministru desemnat al dezvoltării și administrației publice, Ion Ștefan, cu care Valentin Resmeriță este bun prieten.Pe de altă parte candidatura lui  Valentin Resmeriță  om de afaceri de succes care nu este membru al niciunui partid politic, trebuie privită și ca o strategie a lansării unui candidat unic sprijinit de toate forțele politice care se opun PSD în Focșani și în Vrancea.Ar putea fi privită această strategie ca un fel de ”șah politic” dat de PNL celorlalte forțe din Vrancea, în afara PSD, autodeclarate opozante acestui partid, înaintea stabilirii candidaturilor la scrutinul pentru locale.Cine nu acceptă propunerea ar putea fi apoi privit și catalogat ca făcând jocurile primarului PSD în funcție al Focșaniului.Rămâne de văzut dacă recenta mutare politică surpiză a liberalilor pentru Primăria Focșani va avea vreo consecință asemănătoare și în privința candidaturii la postul de președinte al Consiliului Județean Vrancea. Unde favorit era până acum Cătălin Toma.

Valentin Resmeriță nu a mai fost implicat până acum în politică și este cunoscut pentru rezultatele sale ca om de afaceri în județ. Firma acestuia, Metale International, este de foarte mulți ani în topul firmelor cu cele mai bune rezultate din Vrancea, cu o cifră de afaceri de ordinul milioanelor de euro.Strategia liberalilor vrânceni urmărește probabil prin renunțarea la vehiculata candidatură la acest post a lui Ion Ștefan și posibila coalizare a forțelor de dreapta în jurul unui candidat unic.Maximizând astfel șansele acestui  candidat ,în condițiile știute ale desfășurării alegerilor pentru postul amintit într-un singur tur de scrutin, să îl învingă la urne pe actualul primar PSD  al Focșaniului Cristi Misăilă.

Valentin Resmeriță este asociat unic al S.C, Metale Internațional SRL Focșani, și a avut prima sa ieșire publică anul trecut în luna iunie când a acordat un inteviu exclusiv Ziarului de Vrancea. Cu acest prilej el dezvăluit cum firma sa a realizat o dezvoltare spectaculoasă în economia județului Vrancea în ultimii ani, dar a vorbit și despre stadiul și poziția actuală pe piață a acesteia. În afara precizărilor privind modul în care a rezolvat problema personalului, despre evoluția firmei sale și unele amănunte legate de produsele marcă proprie pe care le realizează aceasta, Valentin Resmeriță a vorbit în interviul dat pentru Ziarul de Vrancea și despre recenta sa investiție importantă, ca persoană fizică de această dată. Este vorba de achiziționarea pachetului majoritar de acțiuni al cunoscutei firmei General Construct.

Citiți și VIZIONAȚI în continuare interviul acordat în luna iunie 2019 de Valentin Resmeriță Ziarului de Vrancea 

De la un câmp gol, fabrica este acum „un rai!”

R: Bună ziua, stimați cititori ai Ziarului de Vrancea!

Astăzi suntem la sediul firmei Metale Internațional din Focșani și așa cum dumneavoastră știți, noi avem obiceiul de a vă prezenta ori de câte ori avem ocazia în articolele edițiilor Ziarului de Vrancea, Vrancea reală. Astăzi avem ocazia să vă prezentăm Vrancea reală din punct de vedere economic, văzută de unul dintre oamenii de afaceri din județ a cărui firmă s-a dezvoltat spectaculos în ultimii ani și care chiar merită cunoscută.

Bună ziua domnule Valentin Resmeriță, asociatul unic al firmei Metale Internațional din Focșani!

Valentin Resmeriță: Încă o dată, bună ziua!

Firma Metale Internațional a luat ființă în anul 2000. Începutul l-am făcut cu comerțul en-gross cu materiale de construcții. Între timp ne-am mai deschis și niște depozite de en-detail, apoi la un moment dat mi-a venit ideea să fac producție. Și am deschis o fabrică într-un câmp unde era gol. Și astăzi acolo este un rai!

Astăzi lucrăm la fabrică cu aproximativ cincizeci de salariați. Facem producție și vindem aproximativ în trei sferturi din țară. Am ieșit foarte bine și la export, în special în țările ex-sovietice.

Firma Metale Internațional are la ora aceasta un număr de peste două sute de salariați și pas cu pas am reușit de am ajuns aici.

Cum a rezolvat Valentin Resmeriță problema personalului la Metale Internațional

R: Multe firme și mulți manageri de firme inclusiv din Vrancea se confruntă în perioada actuală cu o problemă pe care vă rog și pe dumneavoastră să ne spuneți în ce mod ați rezolavat-o. Mă refer la problema personalului.

Valentin Resmeriță: Problema personalului nu este rezolvată sută la sută, nici la noi. În schimb am reușit și am fidelizat oamenii, în special oamenii vechi. Care lucrează la firma Metale Internațional încă de la înființare. Adică de douăzeci de ani.Sunt oameni care lucrează de zece ani. Le-am angajat și memebrii familiei. De regulă cei peste 45 de ani caută stabilitate. Nu mai vor să plece. Nu mai vor să se mute de la un loc de muncă la altul și un meseriaș desăvârșit este după vârsta de 45 de ani. Cred că acesta este de fapt un noroc al nostru. Că trebuie să lucrăm cu specialiști. De aceea probleme foarte mari cu migrația forței de muncă nu am.

Ce vrea să facă noul acționar majoritar, Valentin Resmeriță, la S.C. General Construct

R: O altă întrebare pe care doresc să v-o adresez este cea referitoare la ultima investiție pe care ați făcut-o dumeavoastră, de această dată ca persoană fizică. Noi am publicat deja o știre că dumneavoastră ați investit într-o firmă care, din informațiile noastre, este una dintre primele firme apărute în domeniul construcțiilor în județul Vrancea. Mă refer la General Construct. Aș vrea să ne spuneți cu ce gânduri ați investit în această firmă, ce intenționați să faceți în perioada următoare din această poziție?

Valentin Resmeriță: Este adevărat. Eu am cumpărat pachetul majoritar la această frimă, General Construct, însemnând peste 85% din acțiuni. Firma General Construct vine de mult, din anii 60 cred. Dintr-o firmă de stat, Anghel Saligny, ceva de genul acesta (n.r. fostul Trust de Construcții Montaj Industrial Bacău). Este o firmă de construcții care vine din trecut. Firma General Construct, știu din ce mi-a povestit și mie conducerea, a avut o participațiune foarte largă la constuirea platformei industriale a orașului Focșani. Chiar îmi spuneau că s-a construit cu stația de betoane existentă astăzi acolo zona industrială, s-a construit Laminoruil.

După anii 90 ei s-au privatizat și au dus firma până în punctul în care au simțit că trebuie să se oprească. Și atunci au scos acțiunile la vânzare în mod individual. Iar eu intenționez pe terenul acela, care înseamnă aproximativ 4 hectare jumate, să dezvolt un cartier rezidențial de blocuri făcut după toate normele europene, în stil occidental. Unde toți locatarii să aibă toate utilitățile posibile. Inclusiv locuri de parcare care reprezentă o problemeă în orașul acesta, foarte mare problemă. Cu spații comerciale. Visez să construiesc acolo, între blocuri, o brutărie pe care să o închiriez cuiva care știe să facă pâine. Cam despre asta este vorba acolo, la General Construct!

Tot ce am preluat acolo erau active într-o stare avansată de uzură, drept pentru care am luat autorizație de demolare și se va demola acolo. A și început demolarea.Și asta urmează să facem.

R: Cam ce în ce termen estimați că o să construiți acolo?

Valentin Resmeriță: Acolo va fi de lucru, după părerea mea, cel puțin zece ani. Pentru că nu are nimeni ”forța Partidului Comunist” ca să iasă așa din pământ patruzeci de blocuri! Va fi ”pas cu pas”! Două blocuri în primîvară, două blocuri în toamnă. Și tot așa până când se va întregi absolut tot proeictul.

Ce produce și cum, firma Metale Internațional Focșani

R: Revenind la firma Metale Internațional aș dori să ne povestiți puțin despre produsele pe care le realizați acum la fabrica dumeavoastră, ca structură, și dacă faceți export

Valentin Resmeriță: Noi am pornit la început producția cu câteva produse de bază care erau cele mai căutate pe piață. An de an am căutat să dezvoltăm portofoliul de produse. Astăzi am ajuns la peste o sută de repere pe care noi le producem în serie. Am schimbat toate utilajele pe care le-am cumpărat în primii cinci ani. Din cauză că atunci am cumpărat utilaje uitându-ne la preț, nu uitându-ne la performanțe tehnologice și în ultimii doi trei ani, noi asta facem. Împrospătăm, înnoim fabrica, o mobilăm cu utilaje de ultimă generație și facem produse într-adevăr de calitate, cu care ieșim bine la export.

Avem o marcă înregistrată care se cheamă ”Tigres”.Este un brand care a prins foarte bine în piață. Noi ne mândrim cu el. Arată bine și ca design și ca nume:”Tigres”.Și am avut un architect foarte bun care ne-a făcut un cap de tigru pe care-l ține o femeie în palmă și se apără de ploaie. În sfârși! Mie îmi place ce a ieșit!

Spuneam că este marcă înregistrată. Avem şi câteva produse înregistrate la OSIM, pentru care avem, bineînțeles, drept de proprietate (n.r intelectuală) și exclusivitate de a le produce   

R: Felicitări pentru ce ați realizat până acum și pentru ce o să faceți în continuare .Noi vă cerem permisiunea să vă mai vizităm să ne mai spuneți ori de câte ori mai aveți noutăți de acest gen care în mod sigur interesează cititorii noștri din Vrancea și nu numai.

Valentin Resmeriță: Cu mare plăcere! Noi ne-am preocupat până acum în exclusivitate de calitatea produselor, de produse cât mai competitive pe piață. Am avut un singur gând: să facem orice ca să fie clientul mulțumit. Nu ne-am gândit că se pot face bani, poate crește profitul făcându-ți și publicitate. Asta încercăm să facem acum.

R: Noi o să vă ajutăm cu siguranță în direcția asta. Și repet, vă felicit pentru tot ce ați realizat până acum și vă urez să aveți în activitatea următoare succese cel puțin la fel cu cele repurtate până acum.

Valentin Resmeriță: Mulțumesc din suflet!

Citiți și:VIDEO | Interviu exclusiv din Vrancea economică reală, cu asociatul unic al firmei Metale Internațional;

Firma General Construct a fraților Momanu, achiziționată de patronul Metale International din Focșani


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.