Politică

USR Vrancea lansează strângerea de semnături pentru inițiativa cetățenească de modificare a Constituției ”Fără Penali în funcții publice”

Ziarul de Vrancea
3 apr 2018 2545 vizualizări

   Astăzi, 3 aprilie 2018, ora 16.00, la sediul USR Vrancea din strada Cuza Vodă, nr. 10, Focșani, se lansează în Vrancea strângerea de semnături pentru inițiativa cetățenească de modificare a Constituției “Fără Penali în funcții publice”.

                                                                                 

Vrâncenii sunt chemaţi să dea semnături pentru modificărea Constituției, astfel încât persoanele cu probleme penale să nu mai poată fi alese în poziții de conducere ale statului sau în administrația publică.

Pentru ca proiectul de lege să ajungă în Parlament sunt necesare cel puţin 500.000 de semnături ale cetăţenilor cu drept de vot din cel puţin jumătate din judeţele tării, iar USR s-a angajat să sprijine acest demers dificil prin intermediul filialelor sale teritoriale.

Strângerea de semnături a început sâmbătă în majoritatea localităților din țară, în două zile fiind adunate peste 9000 de semnături.

Inițiativa “Fără Penali în funcții publice”, susținută de USR, propune ca articolul 37 din Constituție, care reglementează dreptul de a fi ales, să fie completat cu un nou alineat, având următorul conținut:

“Nu pot fi aleși în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României cetățenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării."

USR Vrancea face apel la toți vrâncenii care cred în cinste și într-o justă ierarhie a valorilor să contribuie cu semnătura lor și să se implice activ în campania de strâns semnături, pentru a interzice accesul în funcții publice persoanelor care au fost condamnate la închisoare pentru că au săvârșit infracțiuni cu intenție.

Urmează să fie amplasat în Focșani un cort permanent dedicat strângerii de semnături, aspect care încă necesită clarificări cu autoritățile locale. Până atunci, cetățenii pot semna sau aduce liste cu semnături la sediul USR Vrancea din strada Cuza Vodă, nr. 10, Focșani, în intervalele: marți și joi 16.30 – 19.30, sâmbătă 10.00 – 12.30. De asemenea, membrii USR Vrancea și voluntarii campaniei vor forma echipe mobile în Focșani, Adjud, Câmpuri și în alte localități vrâncene.

Formularele de semnături pot fi descărcate de toți cei care vor să susțină inițiativa și de pe site-ul www.farapenaliinfunctiipublice.ro.

Comitetul de inițiativă este prezidat la nivel național de avocatul Mihai Badea, iar printre membri se numără filosoful Mihai Șora, scriitorul Gabriel Liiceanu, pianistul Dan Grigore, juristul Eugen Vasiliu, activistul civic Valeriu Nicolae, președintele Asociației Colectiv GTG 3010 Eugen Iancu, membrii grupului “REZISTENȚA” Oana Negru și Mihai Tudorică, reprezentantul Forumului Democrat al Germanilor din România Klaus Fabritius, precum și cetățeni implicați în acțiuni civice.

"Așteptăm ca acestei inițiative cetățenești să i se alăture personalități vrâncene din toate domeniile, deoarece este un demers care pledează pentru normalitate și bun simț în societate, iar promovarea acestora este în primul rând responsabilitatea elitelor și a formatorilor de opinie." - Cosmin Timofte, președinte USR Vrancea.

Cu ajutorul vrâncenilor, dorim să strângem un număr important de semnături. Vă așteptăm astăzi la ora 16.00 la sediul USR Vrancea din strada Cuza Vodă, nr. 10, Focșani, pentru a vă comunica toate detaliile campaniei "Fără penali în funcții publice".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.