Politică

USR Vrancea dezaprobă aplicarea unei noi taxe de salubritate, pe care primarul Cristi Misăilă intenționeză să o impună cetățenilor Focșaniului

Ziarul de Vrancea
3 mai 2018 1972 vizualizări

Reamintim opiniei publice că USR Vrancea nu susține aplicarea taxelor suplimentare de către administrația locală a municipiului Focșani, împotriva cărora a reacționat de fiecare dată când au fost puse în discuție.

Împovărarea cetățenilor de bună credință, care își plătesc facturile la timp, nu reprezintă o soluție administrativă viabilă, ci arată tocmai incapacitatea de a găsi soluții.                                                                                

În acest sens, în luna noiembrie 2017, USR Vrancea a comunicat ferm poziția sa și în cazul încercării de instituire a taxei de habitat, pe care a condamnat-o, considerând a fi o încercare a primăriei de a își masca ineficiența.

Ca și atunci, credem că focșănenii nu duc lipsă de taxe și impozite, ci duc lipsa unei administrări eficiente a orașului, precum și a proiectelor în beneficiul comunității locale.

USR Vrancea a atras atenția, în repetate rânduri, asupra necesității cheltuirii responsabile a fondurilor din bugetul local al municipiului. Credem că aceasta este soluția pentru o bună administrare a orașului, nu taxarea repetată a cetățenilor.

Menționăm ca aceasta este singura poziție oficială a USR Vrancea referitoare la taxa de salubritate pe care Primăria Focșani încearcă să o aplice, informațiile apărute în presa locală referitoare la o așa-zisă susținere a acestei taxe fiind, din păcate, inexacte. În afară de această inexactitate privind poziția USR Vrancea, suntem întru totul de acord cu precizările articolului din Ziarul de Vrancea despre această taxă, o nouă încercare de aplicare a unui “bir” administrativ.

Citiți și:Misăilă impune o nouă taxă: Focșănenii vor plăti pentru neputința CUP Salubritate de a atrage abonați


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.