Politică

USR Vrancea a depus o sesizare la ANAF privind maşina Ford Shelby pe care Marian Oprişan ar avea-o de la mama sa

Ziarul de Vrancea
19 apr 2019 2098 vizualizări
Președintele USR Vrancea, Cosmin Timofte
Președintele USR Vrancea, Cosmin Timofte

Potrivit USR, ANAF trebuie să deslușească misterul prin care mama șefului PSD Vrancea, care a lucrat zeci de ani la o fabrică de confecții, a reușit să-și împrumute fiul cu zeci de mii de euro și să-i cumpere o mașină de peste 120.000 de euro.

 

Președintele USR Vrancea, Cosmin Timofte, a anunțat într-un comunicat de presă că a sesizat ANAF ca să fie verificate sursele averii mamei lui Marian Oprișan și modalitatea în care aceasta a obținut-o.

Redăm în continua  comunicatul USR Vrancea în legătură cu acest subiect:

”Președintele USR Vrancea, Cosmin Timofte, a depus o sesizare la Agenția Națională de Administrare Fiscală pentru verificarea surselor averii mamei președintelui CJ Vrancea, Marian Oprișan, și a modalității în care aceasta a obținut-o.

Sesizarea, depusă pe 17 aprilie și repartizată spre soluționare Direcției Generale Control Venituri Persoane Fizice, se întemeiază pe declarațiile recente ale președintelui CJ Vrancea, Marian Oprișan, potrivit cărora atât bunuri, cât și sume de bani consistente ar proveni de la mama sa.

În dispreț pentru alegătorii care l-au votat și care îi plătesc de ani buni salariul de președinte al CJ Vrancea, Marian Oprișan a susținut că mașina „senzațională” de peste 120.000 de euro la volanul căreia a fost filmat a fost plătită din contul mamei sale, care a lucrat zeci de ani la Fabrica de Confecții din Focșani. Tot de la mama sa, Oprișan ar fi primit, conform declarației de avere pe 2018, un împrumut de circa 51.000 de euro.

În condițiile în care milioane de români s-au trezit că au conturile blocate de Fisc pentru că nu și-au plătit datoriile către stat la timp, de multe ori fiind vorba de sume modice, USR își manifestă încrederea că ANAF, instituție cheie controlată prin interpuși de Darius Vâlcov, va fi la fel de vigilentă și corectă și în ceea ce privește averea unui lider PSD, lider care de 27 de ani se află la conducerea CJ Vrancea.

USR militează pentru transparentizarea vieții politice și responsabilizarea celor aflați în funcții publice, astfel încât românii să știe, constant și corect, unde se duc banii lor.

De asemenea, USR consideră că ANAF trebuie reformată, astfel încât să devină o instituție eficientă și cu adevărat independentă, care să manifeste un comportament corect față de toți contribuabilii.

"Este prima acțiune concretă în ceea ce privește averea mamei lui  Marian Oprișan, sursa pe care acesta o invocă în cazul derapajelor sale financiare. Ne manifestăm un drept cetățenesc, de a întreba instituțiile statului de control fiscal cum este posibil ca o persoană ieșită la pensie, care a muncit o viață întreagă ca paznic la o fabrică de confecții, să dețină o astfel de avere. Este firesc să ne punem întrebări când există suspiciuni în privința legalității acestei situații, ca în acest caz. Considerăm că declarația lui Marian Oprișan, conform căreia mama sa pensionară este sursa de venit pentru proprietățile sale, este sfidătoare la adresa românilor care muncesc cinstit și care plătesc taxe la timp. Aceeași sfidare pe care președintele Consiliului Județean Vrancea o manifestă când invocă diferite motive pentru a își ascunde averea personală.

USR Vrancea militează pentru transpareță, corectitudine și pentru egalitatea a tuturor cetățenilor în fața legii. Îi îndemnăm pe vrânceni să fie curajoși, să nu se mai lase intimidați și să lupte cu demnitate împotriva celor care își hrănesc averile din bani publici, considerând că nu au nicio socoteală de dat. Această mentalitate feudală trebuie să schimbe și stă în puterea noastră să facem această schimbare." - Cosmin Timofte, președintele USR Vrancea”

La începutul lunii aprilie, președintele Consiliului Județean Vrancea și al organizației județene a PSD, Marian Oprișan, a fost surprins de un localnic din Focșani la volanul noului său autoturism Ford Shelby, ultimul model, care valorează, cu dotări minime, 118.000 de euro.

Întrebat de unde a avut bani pentru un autoturism atât de scump, în condițiile în care în declarația sa de avere nu figurează niciun cont cu o sumă atât de mare, Marian Oprișan a declarat că banii au fost virați din contul mamei sale - "un cont care se află de multă vreme sub controlul procurorilor anticorupție".

Oprișan susține că mașina este a mamei sale, care îi mai împrumută autoturismul din când în când.

„Mașina a fost cumpărată de mama mea, ea este proprietarul. Mie mi-o mai dă din când în când s-o conduc câte cinci minute. Dacă sunteți interesați de mai multe detalii întrebați-o pe ea. Mama mea nu este funcționar public ci persoană privată și nu văd care este problema“, declara Marian Oprișan pentru Ziarul de Vrancea, adăugând că și alte mașini la volanul cărora a fost surprins sunt tot ale mamei sale.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.