Politică

USR își repropune să se extindă și în Vrancea și se va opune abuzurilor făcute de PSD+ALDE la nivel național

Alexandra TĂTARU
3 sep 2017 2594 vizualizări

USR Vrancea și-a inaugurat sediul din Focșani în prezența unor reprezentanți din Parlamentul României. Conducerea USR a anunțat că dorește să împiedice abuzurile pe care le face alianța PSD+ALDE la nivel național și a vorbit și despre câteva inițiative legislative, în mai multe domenii, care să demonstreze că implicarea USR în viața politică trebuie să aibă și rezultatele scontate, în interesul comunității.

La evenimentul de inaugurare a sediului din strada Cuza Vodă nr.10, au fost prezenți senatorul Vlad Alexandrescu, fost ministru al culturii în Guvernul Cioloș, actualmente și vicepreședinte USR România, deputatul USR de Dolj, Adrian Cristian Prisnel, deputatul USR Neamț, Iulian Bulai, Dan Barna, vicepreședinte USR, membri ai comitetului de conducere USR Focșani și Vrancea, alți membri și simpatizanți. Atât președintele USR Vrancea, dar și invitații oficiali au adus în discuție proiectele USR pentru salvarea României, dar și cele despre activitatea viitoare a filialei USR Vrancea. Președintele USR Vrancea, Cosmin Timofte, a precizat că trebuie făcută o presiune asupra actualei administrații locale și județene pentru a-și respecta promisiunile făcute în campania electorală, pentru că este foarte important ca schimbarea să se simtă și la nivel local. ”Avem de reprezentat aproape 7.000 de cetățeni care ne-au dat votul în Vrancea. Chiar dacă nu avem un reprezentant în parlament sau consiliu, ne propunem să reprezentăm aceste interese ale cetățenilor. Startul în acest caz a fost luat odată cu poziția pe care am adoptat-o în legătură cu salvarea culturii în Vrancea. Avem în plan mai multe acțiuni pe principalele domenii. Aș aminti problema sănătății, care este o problemă la nivel național, iar în județul Vrancea problema spitalului este bine cunoscută și trebuie să avem o poziție mai clară și fermă în raport cu administrația locală și județeană”, a spus Cosmin Timofte, președintele USR Vrancea.Totodată, președintele USR Vrancea, în acord cu cei care îl susțin la nivel național, a precizat că este importantă și acțiunea de monitorizare a activității Consiliilor Locale și Județene, chiar dacă USR Vrancea nu a reușit să dea un reprezentant nici în aceste foruri locale și județene, nici în cele naționale.

PSD și ALDE au de gând să bage ”pumnul în gură” cetățenilor

Despre toamna parlamentară și agenda propusă pentru următorul an a vorbit senatorul Vlad Alecsandrescu. Domnia sa a adus în discuție și intenția alianței majoritare de a lua cu asalt legea justiției, de a legifera abuzurile, de a opri manifestațiile de stradă prin introducerea unei inițiative legislative, a vorbit și despre obrăznicia de a propune expulzarea ambasadorului SUA în România, inițiativele care conduc la prăbușirea economiei și faza de sevraj a PSD de a ”băga mâna” în buzunarul cetățenilor pentru a acoperi golurile create de ei înșiși. ”Asistăm și la atacul asupra Pilonului II de pensii private și credibilitatea acelui sistem prin aducerea cetățenilor la mâna partidului. USR nu va sta cu mâinile în sân. Avem proiecte bune și idei noi. USR se organizează și vrem să creștem. Fac un apel la cetățeni să riposteze pentru că în felul acesta nu se va mai putea fără manifestații de stradă. Și noi nu ezităm să ieșim și să ne amestecăm printre protestatari. Noi credem că guvernanții nu sunt sensibili decât la marile proteste de stradă”, a spus și senatorul Vlad Alexandrescu. Un ajutor în dezvoltarea filialei USR Vrancea l-au promis deputații Prisnel și Bulai, iar Dan Barna, vicepreședintele USR, pe lângă informarea asupra agendei politice din acest an a întărit ideea că tot ce se face la nivel de partid trebuie să fie cunoscut, pentru că cetățenii trebuie să știe că USR se implică și USR trebuie să crească. ”Comunicarea este foarte importantă și eu, în calitate și de purtător de cuvânt, încurajez promovarea oricărei activități. USR trebuie să crească și, la nivel național, este o sete majoră de oameni noi, de fețe noi în politică pentru a face posibil acest lucru. Ne trebuie multă răbdare”, a afirmat și Dan Barna. Potrivit președintelui USR Vrancea, Cosmin Timofte, în prezent există mai multe cereri de acces în USR, cereri care sunt în evaluare amănunțită, pentru că în USR nu se pot accepta decât persoane integre, sincere și competențe profesionale desăvârșite. (A. TĂTARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.