Politică

USR îi bate obrazul PSD-istului Ochean: „Nu emigranților trebuie să le fie rușine ci politicienilor incompetenți care conduc județul“

Ionel Sclavone
22 sep 2017 1612 vizualizări

Reprezentanții USR Vrancea îi bat obrazul consilierului PSD Valentin Ochean pentru afirmațiile lipsite de bun simț pe care le-a făcut la adresa vrâncenilor și, în general, a românilor, plecați în străinătate să muncească. Potrivit acestora, nu emigranților vrânceni plecați să muncească în străinătate ar trebui să le fie rușine ci politicienilor incompetenți care conduc județul de atâția ani și care l-au dus la coada clasamentelor privind nivelul de trai și calitatea vieții. 

„USR Vrancea dezaprobă total poziția recentă a consilierului județean al PSD Valentin Ochean, în contextul în care acesta a motivat refuzul unui monument dedicat celor decedați în afara granițelor, prin faptul că, din punctul său de vedere, românii emigranți au făcut țara de rușine. Considerăm ca o astfel de reacție nu încalcă doar bunul simt, ci și contravine realității“, se arată într-un comunicat de presă.

EI îi atrag atenția lui Valentin Ochean că, în perioada 2000-2012, Focșaniul și Vrancea au cunoscut o scădere dramatică a populației, mare parte dintre vrânceni preferând să-și caute norocul în străinătate. Numărul focșănenilor care au ales să emigreze se ridică la 27.986 de locuitori, cât populația orașelor Adjud și Odobești la un loc. În opinia USR, acest lucru se întâmplă din cauza lipsei de competență a celor care administrează municipiul și județul, respectiv PSD și Marian Oprișan:

„Acești oameni au plecat în străinătate, domnule consilier Valentin Ochean, nu de prea mult bine asigurat de partidul pe care îl reprezentați, ci din cauza faptului alarmant că Vrancea a ajuns în ultima treime din clasamentul județelor subdezvoltate la capitolele școală, servicii medicale, mediu de afaceri“.

USR îi atrage atenția că nici în domeniul sănătății în care își desfășoară activitatea și pe care îl manageriază, Vrancea nu stă mai bine. Dimpotrivă din cauza managementului politizat și incompetent, sănătatea vrânceană a ajuns în pragul dezastrului.  Potrivit statisticilor, în județul nostru, un medic îngrijește 741 de pacienți, comparativ cu Timișul unde un medic se ocupă de 168 de pacienți. USR consideră că responsabilitatea pentru dezastrul

„Conform INS, județul nostru se află la coada clasamentului și la acest capitol, între ultimele 10 județe. Prin urmare, dacă ne raportăm la nivel județean, nu cetățenilor români (inclusiv medici) care au emigrat ar trebui să le fie rusine, domnule consilier Valentin Ochean, ci managementului politic care conduce în mod defectuos județul Vrancea din 1990 încoace֧“, se arată în comunicatul USR Vrancea.

În ultima ședință a Consiliului Județean, PSD s-a opus construirii unui monument dedicat emigranților decedați iar consilierul Valentin Ochean i-a jignit pe vrâncenii plecați la muncă în străinătate:

„Am văzut că s-au propus niște exemple de monumente. Unul ar fi cu oameni care cară valize. S-ar putea să se întrebe unii cu ale cui valize fug românașii noștri”, a spus Valentin Ochean, lăsând să se înțeleagă că cei plecați în străinătate ar fi niște infractori.  


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.