Politică

USR consideră că Vrancea merită mai mult: Oprișan și administrația PSD responsabili pentru sărăcia vrâncenilor

Ionel Sclavone
10 nov 2017 1382 vizualizări

Vrancea se situează pe penultimul loc între județele țării, într-o situației statistică privind salariul mediu brut. Potrivit reprezentanților USR Vrancea, salariul mediu brut în Vrancea este de 2.137 de lei, un pic mai mare decît în județele Harghita și Covasna, clasate pe ultimele două locuri. Ei atrag atenția că nivelul scăzut de trai al vrâncenilor este consecință a veniturilor foarte mici pe care aceștia le obțin. 

„Întrucât mediul de afaceri este subdezvoltat în Vrancea – vă vom arăta în informările următoare cât de sarac este mediul antreprenorial local față de alte județe – populația activă nu are posibilitatea de a alege între un loc de muncă sau altul (pentru că pur și simplu acestea sunt puține) și este constrânsă astfel să accepte prețul (salariul) mic oferit de angajatori“, se arată într-un material de presă al USR.

USR atrage atenția vrâncenilor să nu se mai lase păcăliți de cei ce conduc județul, care le arată inamici imaginari, încercând să scape de responsabilitate. „Iar pentru acest lucru nu sunt vinovați inamicii imaginari din discursurile manipulatoare ale PSD, precum Soros sau multinaționalele (care nu au auzit încă de Vrancea), ci exact cei care gospodaresc acest județ de peste 25 de ani încoace“.

Există o legătură directă între nivelul de devoltate a infrastructurii publice, managementul public competent și creșterea economică. USR-iștii îl învață pe Oprișan să ia măsuri concrete pentru susținerea mediului antreprenorial, cum se întâmplă și în alte județe dacă îi pasă cu adevărat de vrânceni și își dorește ca aceștia să trăiască mai bine:

„Concret, propunem Consiliului Județean Vrancea punerea în dezbatere publică a posibilității dezvoltării unui parc industrial în județul nostru. Vrancea merită mai mult!“.

În acest sens, ei îi oferă un exemplu concret, comuna Ciugud, din județul Alba, condusă tot de un primar PSD: Este comuna cu cea mai mare absorbție de fonduri europene din România, atragând prin proiecte europene peste 16 milioane de euro, sumă care, potrivit estimărilor, ar fi bugetul pe 50 de ani. Printre proiectele implementate, precum drumuri asfaltate chiar și între parcelele agricole, internet gratuit în zonele publice, panouri solare pentru iluminatul public, cel mai de seamă este dezvoltarea unui parc industrial de 100 hectare (care prevede amenajarea și concesionarea terenului către companii). Rezultatul: 20 de companii;  de 100 de ori mai mulți bani la buget în ultimii 12 ani; 700 de locuri de muncă doar la nivelul unei comune“.

Demersul inițiat USR face parte dintr-o campanie de conștientizare a cetățenilor în legătură cu situația îngrijorătoare în care se află județul din cauza lipsei de competență a administrației PSD condusă de Marian Oprișan.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
MIHAITA LEPADATU, acum 2356 zile, 21 ore, 38 minute, 7 secunde
cine și-ar risca banii într-un loc care colcăie de corupție și nepăsare față de interesul public?
danb, acum 2357 zile, 13 ore, 46 minute, 35 secunde
USR Vrancea abereaza exact ca si USR Romania. Pentru ca nu poti compara Focsani din Vrancea cu Ciugud de la Alba. Cele doua localitati nu au absolut niciun punct de asemanare si asta nu din cauza citeste integral
cosmin t, acum 2356 zile, 21 ore, 44 minute, 39 secunde
Firmele vin dacă ai strategii să le aduci! Și asta lipsește cu desăvârșire în cei peste 25 de ani de dominație PSD în Vrancea!!! Asta este problema!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.