Politică

Ultima oră! Baronul riscă excluderea din PSD: Oprișan vrea să-i forțeze mâna lui Ciolacu să-l facă parlamentar

Ionel Sclavone
20 oct 2020 6835 vizualizări
Romania - Marian Oprisan, PSD.Foto:romania.europalibera.org
Romania - Marian Oprisan, PSD.Foto:romania.europalibera.org

După ce a pierdut alegerile pentru președinția Consiliului Județean și șefia organizației PSD Vrancea, Marian Oprișan încearcă să forțeze mâna conducerii centrale să-i dea un loc eligibil pe lista de candidați la alegerile parlamentare. În acest sens, el intenționează să convoace Consiliul Județean de Conducere al PSD și să se autopropună pe lista de candidați. Măsura nu este privită cu ochi buni de conducerea PSD, în special de Marcel Ciolacu și n-ar fi exclus ca aceasta să hotărască excluderea fostului baron din partid. 

Fostul președinte al Consiliului Județean și al PSD, Marian Oprișan, insistă să ocupe un loc pe lista de candidați eligibili pentru alegerile parlamentare. Cum fostul baron roșu nu se mai bucură de susținere în PSD, încearcă să-i forțeze mâna lui Marcel Ciolacu, care a preluat funcția de președinte interimar al organizației Județene, să-l accepte. 

În acest sens, Marian Oprișan dorește să se autopropună candidat pe listele de parlamentari, astfel încât să nu dispară din viața politică.

În acest sens, surse politice ne-au relatat că fostul baron intenționează să convoace Consiliul Județean al PSD, for de conducere format din aproximativ 200 de persoane, reprezentanți ai organizațiilor locale, în cadrul căruia să se autopropună pentru un loc pe listele de parlamentari. 

Cum nu mai deține funcția de președinte al organizației, fiind înlocuit de Marcel Ciolacu, Oprișan și-a pus apropiații să strângă semnături de la o treime din membrii Consiliului Județean, așa încât să poată convoca acest organism de conducere. Sursele noastre susțin că, astfel, fostul baron încearcă să dea o lovitură de palat și să forțeze mâna conducerii centrale ca să-i accepte candidatura pe un loc eligibi de parlamenta, senator sau deputat. 

Mai mult, Oprișan dorește ca, în cadrul acestei ședințe, să obțină sancționarea tuturor celor care nu-l mai doresc în fruntea PSD Vrancea și, în special, a celor care s-au afișat alături de președintele Marcel Ciolacu, la vizita acestuia în Focșani. 

Oprișan riscă excluderea

Demersul nu este agreat, însă, de conducerea centrală a PSD și nici de președintele interimar al PSD Vrancea, Marcel Ciolacu. Sursele noastre susțin că în cazul în care va insista și nu va accepta să se retragă, așa cum a hotărât conducerea partidului, Marian Oprișan riscă să fie exclus din PSD. 

Cu atât mai mult cu cât, i se reproșează că prin astfel de acțiuni aduce grave prejudicii de imagine partidului, tocmai acum, în pragul alegerilor parlamentare. 

De altfel, nici relațiile personale dintre Marian Oprișan și Marcel Ciolacu nu sunt foarte bune ci, dimpotrivă, foarte încordate. Este în acest sens relevant faptul că Oprișan a lipsit de la întâlnirea cu acesta,duminică 18 octombrie 2020, preferând să stea la sediul din bulevardul Republicii, din Focșani al PSD Vrancea așteptând vizita actualului președinte interimar. 

Marcel Ciolacu i-a dejucat planurile și după o plimbare de câteva ore prin Focșani a urcat în mașină și s-a întors la București, refuzând să dea ochii cu Oprișan. 

Ciolacu îl vede vicepreședinte la CJ

Marian Oprișan nu este dorit pe listele de candidați la alegerile parlamentare, cu atât mai mult cu cât nu se încadrează în criteriile de eligibilitate propuse de președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu.  

Marcel Ciolacu a declarat duminică, la Focșani, că nu se pune problema unei candidaturi a lui Marian Oprișan în Parlament, mai ales că a pierdut președinția Consiliului Județean, iar acest lucru arată că nu mai este agreat de cetățenii județului Vrancea.  

În schimb, Ciolacu a afirmat că, din punctul său de vedere, Oprișan ar trebui să rămână la Vrancea, la Consiliul Județean și să ocupe funcția e vicepreședinte al acestui for. 

„Din punctul meu de vedere, domnul Oprișan ar trebui să fie vicepreședinte la Consiliul Județean Vrancea. Am încheiat un protocol cu ALDE și vom avea majoritate”, a declarat liderul PSD.

Existența unui astfel de protocol a fost negată, însă de actualul vicepreședinte al Consiliului Județean, Ionel Celmare, care a evitat să spună cum vor vota cei doi consilieri ai ALDE. 

Într-o declarație pentru Ziarul de Vrancea, Ionel Celmare a precizat că ALDE va vota în interesul județului și al cetățenilor săi. 

Oprișan huiduit la congres

Steaua lui Marian Oprișan în PSD a început să apună încă din 2019, la scurtă vreme după alegerile europarlamentare, când a sărit, total neelegant, la gâtul lui Liviu Dragnea, care urma să plece în închisoare. A fost o mișcare neinspirată, prin care Oprișan a vrut să preia conducerea partidului. 

Nu i-a reușit, însă, iar acest lucru s-a văzut și la congresul organizat în vara anului trecut. 

El a fost protagonistul unui incident extrem de stânjenitor în momentul în care a urcat pe scenă ca să susțină un discurs. În timp ce se pregătea să vorbească, mai mulți delegați social-democrați au început să-l huiduie și să-l coteste, obligându-l să renunțe și să părăsească scena. 

De altfel, el nu se mai bucură de susținere nici în organizația județeană, mai mulți membri reproșându-i că s-a înconjurat de anumite persoane care l-au izolat de restul partidului și care au determinat înfrângerile de la alegerile europarlamentare, prezidențiale și, mai nou, locale. . 

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.