Politică

ULTIMA ORĂ: Marian Oprișan a fost debarcat din postul de șef al PSD Vrancea

Ziarul de Vrancea
6 oct 2020 8314 vizualizări
Foto:arhiva ZdV credit foto:PSnews
Foto:arhiva ZdV credit foto:PSnews

Liderul PSD Vrancea, Marian Oprișan, a fost demis din funcție, prin decizia conducerii lărgite a partidului (fostul CExN), anunță mai multe posturi TV naționale, printre care Antena 3 și DIGI 24.

Din informații care circulă pe surse invocate de presa centrală, Marian Oprișan ar fi refuzat să-și dea demisia după ce a pierdut la alegerile locale șefia CJ Vrancea, spunând că rezultatele sunt similare cu cele de acum 4 ani, așa că nu vede nicio problemă. Oprișan a fost totuși schimbat de la conducere. Din primele informații, lider interimar PSD Vrancea va fi Marcel Ciolacu, lider central PSD.

Reamintim că Ziarul de Vrancea a publicat astăzi știrea conform căreia se ascut cuţitele în PSD, după eşecul de la locale. Marcel Ciolacu vrea să profite de moment pentru a scăpa de mai mulţi lideri incomozi din teritoriu.

Pe lista neagră se regăsesc nume grele din partid precum Marian Oprișan, președinte PSD Vrancea, Ioan Mang, președinte PSD Bihor sau Ioan Darzu, șeful PSD Alba, se precizează într-o știre antena3.ro.

Sunt vizați președinții de organizații județene, care au candidat și pentru o funcție de președinte al Consiliului Județean și au pierdut acestă bătălie. Actuala conducere PSD nu vrea însă schimbarea tuturor celor care au pierdut acestă bătălie electorală, ci doar a celor care au intrat în conflict în ultima perioadă cu conducerea Partidului Social Democrat.

Reamintim că Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat încă din prima zi după scrutinul localelor că acei ce au pierdut trebuie să-și asume responsabilitatea.

„Dacă colegii ar fi înțeles că este nevoie să facă o schimbare, am fi avut un rezultat mai bun”, a spus Ciolacu la un post de televiziune. Chiar dacă președintele PSD la nivel național a evitat să nominalizeze pe cineva, el a lăsat să se înțeleagă că printre cei vizați ar fi și Marian Oprișan, președintele PSD Vrancea, care ar fi trebuit să realizeze că alegătorii își doresc o schimbare. Cunoscătorii realităților interne din Partidul Social Democrat n-au îndoieli că declarațiile lui Marcel Ciolacu reprezintă semnalul schimbării la nivelul conducerii organizației PSD Vrancea.

Nici Vasile Dâncu, președintele Consiliului Național al PSD nu este cunoscut ca fiind un susținător la lui Marian Oprișan în actuala conducere centrală a PSD la fel și Gabriela Firea unul dintre vicepreședinți. Mai trebuie menționat de asemenea că la Congresul PSD desfășurat înaintea alegerilor locale, în luna august, șeful PSD Vrancea nu s-a regăsit printre membrii echipei Ciolacu.

Este însă posibil ca Marian Oprișan să apeleze din nou la o strategie pe care a mai folosit-o și-n perioadele când la conducerea PSD se aflau Adrian Năstase sau Mircea Geoană, ori de câte ori s-a pus problema debarcării sale din fruntea PSD Vrancea: liste cu susținerea primarilor din județ.

Cine ar putea pleca din PSD, după eșecul de la locale  

Printre aceștia se află Marian Oprișan, președinte PSD Vrancea, cel care nu a avut niciodată o relație foarte bună cu Marcel Ciolacu. Sunt și alți președinți de organizații județene care au candidat pentru funcție și au pierdut însă Marcel Ciolacu nu își dorește schimbarea acestora.

Nume în acest sens sunt Felix Stroe, președinte PSD Constanța, care a pierdut bătălia de la Consiliul Județean, sau Gabriel Zetea, președintele PSD Maramureș. Cei doi sunt apropiați a lui Ciolacu și nu și-ar dori schimbarea acestora din funcții.

Vom vedea care vor fi criteriile pe care le vor stabili social democrații mâine, la prima ședința convocată după alegerile locale. Se așteaptă a fi o ședință tensionată.

Sursă text informații:antena3.ro.

De asemenea într-o emisiune difuzată duminică seara, 4 octombrie 2020 pe postul de teviziune Realitatea Plus, fostul ministru PSD Miron Mitrea a precizat că deși este prieten cu Marian Oprișan de peste 25 de ani, nu are cum să nu-i transmită că după ce a pierdut alegerile și a condus județul Vrancea atâtea mandate trebuie obligatoriu să se retragă și de la conducerea organizației PSD și să lase pe altcineva cu altfel de viziune în această funcție.

Social-democrații au analizat în ședința de luni 05 octombrie 2020  a Consiliului Național rezultatul alegerilor locale. Marcel Ciolacu intenționa să-l tragă pe line moartă pe Marian Oprișan care dorește să candideze la alegerile parlamentare pentru un post de senator.

Potrivit surselor citate, în ultimele zile de presa centrală Marcel Ciolacu l-ar susține la șefia PSD Vrancea pe Cristi Valentin Misăilă care a câștigat pentru a doua oară primăria Focșani. În ceea ce privește dorința lui Oprișan de a candida pentru un post de parlamentar acesta ae avea șanse mici de a se concretiza pentru că Ciolacu intenționează să introducă reguli și criterii pentru lista PSD la alegerile parlamentare.

Citiți și:Surse. Filmul mazilirii lui Oprişan. Ciolacu: „Mariane, fă un pas în lateral!”. „De ce, Marcele?”. N-a vrut nimeni filiala

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu i-a cerut lui Marian Oprişan să demisioneze din fruntea organizaţiei Vrancea după înfrângerea de la locale. Oprişan a refuzat, pe motiv că rezultatul scos de PSD în Vrancea e peste scorul partidului la nivel naţional. În final s-a supus la vot şi fostul preşedinte al CJ a fost executat după o domnie de 24 de ani. Nimeni nu a vrut să preia filiala, aşa că Marcel Ciolacu şi-a asumat interimatul, susţin surse politice.

În şedinţa Comitetului Politic Naţional (fost CEX), Marcel Ciolacu a discutat cu fiecare lider de organizaţie în parte pe tema rezultatelor de la locale. Potrivit unor surse participante la şedinţă, când a ajuns la Vrancea, a avut loc următorul dialog:  Marcel Ciolacu: Mariane, fă un pas în lateral! Marian Opişan: De ce, Marcele? Chiar dacă eu am pierdut Consiliul Judeţean, partidul şi-a păstrat scorul pe judeţ. Am fost peste media naţională (PSD a obţinut puţin peste 40% în Vrancea ca vot politic, în timp ce PNL a scos aproape 60%. PSD  a bifat la nivel naţional 30% - n.r.). Marcel Ciolacu: Mariane, deci nu faci un pas în lateral? Marian Oprişan: Nu, nu fac.  Marcel Ciolacu: Mariane, dacă nu recunoşti că ai pierdut, atunci supunem la vot.  Votul a fost covârşitor împotriva lui Marian Oprişan. Doar doi lideri de filială au votat în favoarea sa, susţin sursele citate.  Marcel Ciolacu l-a întrebat apoi pe Marian Oprişan pe cine propune în locul său pentru şefia organizaţiei Vrancea, dar fostul preşedinte al Consiliului Judeţean a refuzat să-şi impună succesorul. Apoi, Ciolacu l-a sunat pe primarul oraşului Focşani, Cristi Misăilă, care a refuzat să preia filiala, pe motiv că ”s-ar crea disensiuni” în judeţ.  Nici Angel Tîlvăr, deputat de Vrancea, unul dintre apropiaţii lui Ciolacu, nu a vrut să-l înlocuiască pe Oprişan. Paul Stănescu şi Claudiu Manda s-au uitat şi ei în altă parte când s-a pus problema interimatului. Prin urmare, Marcel Ciolacu va conduce filiala ca preşedinte interimar până după alegerile parlamentare.  ”Adevărul” a anunţat în exclusivitate că Marcel Ciolacu vrea să-l dea jos pe Marian Oprişan din fruntea organizaţiei Vrancea, pe care o conduce de 20 de ani.  Ciolacu ar vrea să-l instaleze la şefia filialei pe Cristi Misăilă, primarul oraşului Focşani, care l-a învins la alegeri pe ministrul Dezvoltării Ion Ştefan. 

Text informații:adevarul.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.