Politică

Consiliul Județean mai dă 650.000 lei pentru ”acțiunile” Centrului Cultural

Mihai Boicu
26 nov 2017 1100 vizualizări

 

Centrul Cultural, instituția prin intermediul căreia se organizează parangheliile din Piața Unirii, urmează să primească încă 650.000 lei la ședința Consiliului Județean de marți u pe ordinea de zi se află o rectificare a bugetului, ca urmare a fondurilor primite de la bugetul de stat și schimbărilor intervenite la drumuri și proiectul de management al deșeurilor

Consiliul Județean va efectua o rectificare a bugetului administrației județene și a instituțiilor subordonate, ca urmare a fondurilor primite de la Guvern sau pentru drumurile care vor fi modernizate cu fonduri europene. Proiectul, care va fi dezbătut la ședința din 28 noiembrie, a fost trimis consilierilor județeni  duminică, după celelalte proiecte care fac obiectul ședinței de marți. În conformitate cu prevederile OUG 83/2017, privind rectificarea bugetului de stat pe anul 2017, județul Vrancea a primit suma de 2,396 milioane lei, din care 1,196 milioane lei pentru susținerea sistemului de protecție a copilului și 1,2 milioane lei pentru finanțarea învățământului special. De asemenea, Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Vrancea a comunicat că au fost comunicate sumele defalcate din cota de 18,5% din impozitul pe venit cu suma de 2,430 milioane lei, respectiv cu 540.000 lei. De la subvențiile pentru Programul Național de Dezvoltare Locală se propune retragerea sumei de 4,999 milioane lei. De asemenea, Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială propune retragerea sumei de 330.000 lei de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului. Consiliul Județean mai primește bani pentru proiectele pentru care s-au semnat contracte de  finanțare, dar sunt și sume diminuate deoarece pentru proiectul ”Vrancea Curată” termenul de implementare a fost prelungit până la data de 31 decembrie 2018. Printre cheltuielile suplimentare sunt cele pentru opt trupuri neînsuflețite – 100.000 lei, post implementare registre agricole -300.000 lei, magia Crăciunului pentru copiii instituționalizați – 100.000 lei, învățământ – 540.000 lei, Direcția Copilului – 7,987 milioane lei. Centrul Cultural Vrancea primește o sumă importantă, 650.000 lei, ”pentru acțiuni” după cum se justifică. Cel mai probabil, acești bani vor fi utilizați pentru finalul anului, când va fi organizat revelionul și alte manifestări pentru care se cheltuie sume foarte mari din bugetului județului și al municipiului Focșani. La fel s-a procedat și la Festivalul Viei și Vinului, când Centrul Cultural a organizat spectacolul din Piața Unirii. La proiectul de management al deșeurilor se scade o sumă de 12,6 milioane lei. Pe de altă parte, la drumuri județene se înregistrează o sumă suplimentară de 1,284 milioane lei, din care 500.000 de lei sunt pentru deszăpezire, cu toate că CJ a anulat licitația pentru deszăpezirea drumurilor județene. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.