Politică

(Update) Transmisiune ZdV TV | În direct Alegeri în organizația județeană PNL Vrancea-01 August 2021

Ziarul de Vrancea
1 aug 2021 1248 vizualizări

VIDEO:PNL Vrancea

În conformitate cu Art. 30 (12) din Regulamentul privind organizarea, desfasurarea si conducerea activitatii organizatiilor locale si judetene, va prezentam lista candidatilor, care au fost validati de Biroul Politic Judetean pentru a ocupa o functie din structura Biroului Politic Judetean, astfel:

1. Pentru functia de Presedinte al Biroului Politic Judetean – Toma Cătălin Dumitru.

2. Pentru functia de Prim-vicepresedinte al BPJ, responsabil pentru domeniul Strategii politice si comunicare – Stroe Maria. 

3. Pentru functia de Prim-vicepresedinte al BPJ, responsabil pentru domeniul Politici Publice – Berbece Gheorghita și Moroșanu Daniel. 

4. Pentru functia de Vicepresedinte, Departamentul pentru Strategii si Relatii politice: Tanase Neculai. 

5. Pentru functia de Vicepresedinte, Departamentul Imagine, Comunicare, Relatii cu mass-media si Purtator de Cuvant: Cretu Adrian-Vasile. 

6. Pentru functia de Vicepresedinte, Departamentul pentru Politici Economice, Medii de afaceri, Dezvoltare Regionala si Fonduri Europene: Colev George-Adrian si Vasilache Florin-Jan. 

7. Pentru functia de Vicepresedinte, Departamentul pentru Politici Sociale, Relatii cu Sindicate, Patronate, Organizatii Nonguvernamentale si grupuri de cetateni: Zamfirescu Valerică. 

8. Pentru functia de Vicepresedinte, Departamentul pentru Politici privind Administratia publica, Justitie, Siguranta Nationala, Ordine publica si Siguranta Cetateanului: Ciobotaru Dragos-Fănică. 

9. Pentru functia de Vicepresedinte, Departamentul pentru Politici in Agricultura, Silvicultura, Mediu si Dezvoltare Rurala: Săpunaru Nini. 

10. Pentru functia de Vicepresedinte, Departamentul pentru Politici in Educatie, Cercetare, Cultura, Culte, Minoritati si Sport: Marcu Livia Silvia și Moise Lăcrămioara. 

11. Pentru functia de Vicepresedinte, Departamentul pentru Politici in Sanatate: Lazar Janina Nicoleta. 

12. Pentru functia de Membru in Biroul Politic Judetean:

Banaurs Adrian Viorel 

Balosu Cristinel 

Bostan Liviu 

Boțu Aurel 

Chirila Vasile 

Chiriță David 

Colev George-Adrian 

Constantin Georgel 

Dimitriu Ana-Maria

Dobre Claudiu-Alin

Drumea Alina-Ramona

Dumitru Victor 

Filimon Ionuț 

Lazar Maricel 

Moise Lăcrămioara 

Moroșanu Daniel

Negru Andrei-Cristinel

Pantazică Eugen-Vasile 

Pascu Razvan-Adrian

Petrea Vasile

Popa Fănică. 

13. Pentru functia de trezorier: Nedelcu Florin.

14. Pentru functia de Presedinte al Comisiei de Arbitraj Județene:  Bordea-Ștefan Carmina-Veronica.

15. Pentru functia de Presedinte al Comisiei județene de Recenzie și Cenzori: Dumitriu Emilian-Florin 

Secretariatul PNL Vrancea.

La lucrările Comitetului de Coordonare Județean( a alegerilor din organizația ) PNL Vrancea participă  Ludovic Orban, președintele în funcție al PNL și candidat pentru un nou mandat la Congresul din 25 septembrie 2021 care are sprijinul organizației Vrancea pentru alegerile la nivel național De asemenea, mai sunt prezenți fostul ministru al muncii Violeta Alexandru, europarlamentarul Siegfrid Mureșan, președintele PNL Dâmbovița, Virgil Guran, președintele  PNL Diaspora,  Viorel Badea și alți invitați.

În discursul său de la Focșani preşedintele PNL, Ludovic Orban i-a criticat pe liberalii care şi-au anunţat susţinerea faţă de Florin Cîţu pentru funcţia de preşedinte al PNL. Orban a susţinut că aceştia „nu-l consideră capabil să conducă partidul”

Orban a vorbit despre „presiuni din exteriorul Partidului Naţional Liberal” care ar fi fost făcute asupra unor membri de partid, el atrăgându-le atenţia celor din afara partidului „care şi bagă coada de două luni” că nu cedează în cursa pentru şefia PNL.

 

Prezent duminică, la conferinţa de alegeri a PNL Vrancea, Ludovic Orban i-a atacat pe susţinătorii contracandidatului său, Florin Cîţu, afirmând că aceştia nu îl susţin pentru că îl cred „capabil să conducă partidul”; iar susţinerea este din alte motive.

„Nu m-am aşteptat ca Florin Cîţu să candideze la preşedinţia Partidului Naţional Liberal. Dimpotrivă, toate discuţiile pe care le-am avut cu el nu puteau să mă conducă la această concluzie.

 De asemenea, nu m-am aşteptat ca oameni care au fost în echipa de conducere a Partidului Naţional Liberal şi au încercat să îşi pună cununa cu lauri pe cap la fiecare victorie a Partidului Naţional Liberal din ultimii patru ani de zile, acuma să spună că preşedintele nu a avut nicio legătură cu victoriile respective, că preşedintele nu mai e bun.

 Eu le-am şi spus odată, zic: Dom-le, aici lucrurile sunt simple, dacă eu nu mai sunt bun, înseamnă că nici voi nu mai sunteţi buni, iar dacă voi susţineţi că voi sunteţi buni, înseamnă că şi eu sunt bun.

 Este, de multe ori, paradoxal să vezi la anumite conferinţe în care se clamează că echipa câştigătoare merge mai departe, că nu pot să introduci o competiţie împotriva unei echipe care a câştigat alegerile, sa care a obţinut rezultate, în schimb, la nivel naţional, această regulă nu mai funcţionează.

 Hai să fim cinstiţi şi oneşti: noi ştim foarte bine că mulţi din cei care astăzi îşi clamează susţinerea pentru Cîţu, de fapt, nu-l consideră capabil să conducă partidul. De fapt, o fac din cu totul şi cu totul alte motive decât dorinţa de a lua o decizie care să facă bine Partidului Naţional Liberal.

 Eu cred că noi trebuie să rămânem în ochii opiniei publice aşa cum ne-au perceput şi cum trebuie să ne perceapă: liberalii sunt oameni de onoare, liberalii sunt oameni de cuvânt, liberalii sunt oameni care nu-şi schimbă opiniile de la o zi la alta”, a afirmat Ludovic Orban duminică, în discursul ţinut la Vrancea.

Orban a mai afirmat că liberalii sunt oameni care „acţionează în baza unor principii, a unor valori, a unor obiective bine fundamentate, nicidecum în baza unor oportunităţi individuale de moment, sau în baza unor presiuni care sunt exercitate din exteriorul Partidului Naţional Liberal”.

 „Le atrag atenţia acelora din exteriorul Partidului Naţional Liberal care îşi bagă coada de două luni în democraţia internă, care folosesc instrumente nedemocratice, care sucesc mâni la spate, care arată pisica, care umblă la scheletele din dulap ale unora şi altora, că nu cedez.

 Că exact ca la Mărăşeşti, Mărăşti, Oituz, indiferent câţi vor fi în jurul meu, voi da bătălia până la capăt şi voi da bătălia cu toată forţa pe care o am, voi da bătălia pentru Partidul Naţional Liberal, voi da bătălia pentru România”, a mai spus Orban.La finalul discursului, Orban a fost aclamat în picioare de către cei prezenţi.

Prim-vicepreședintele fără bacalaureat  al PNL Vrancea și-a retras toate candidaturile,  a devenit opozant și a anunțat că intenționează să coteste alegerile 

În cadrul Comitetului de Coordonare Județean al PNL Vrancea, printre și-au exprimat dorința și li s-a permis să ia cuvântul s-a numărat și prim-vicepreședintele în funcție al organizației, Daniel Moroșanu, cel cunoscut în media național mai ales prin faptul că atât în 2020 cât și în 2021 a rara exemenul de bacalaureat. Acesta a fost ales în funcție la conferința de acum 4 ani, iar pentru alegerile de astăzi Daniel Moroșanu și-a depus candidatura pentru 3 funcții în Biroul Politic Județean: cele două funcții de prim-vicepreședinte și pentru un post de membru în BPJ. De la tribună, Moroșanu le-a spus colegilor de partid că nu i s-a acceptat candidatura decât pentru două funcții: una de prim-vicepreședinte și cea de membru BPJ. Daniel Moroșanu a criticat modul în care s-au organizat alegerile interne și nu numai. ”În timp ce dumneavoastră erați pe stradă, în ploaie, în frig, nemâncați, alții lustruiau pantofii pe Bulevardul Independenței (n.r. sediul PNL Vrancea din Focșani). Oamenii cu alte păreri, cu principii și care atrag atenția nu sunt agreați. Sunt colegi de partid care m-au sunat și aseară și mi-au spus că li s-a cerut să arate votul, astăzi. Nu se poate așa ceva. PNL este un partid al oamenilor liberi, de aceea suntem membri ai acestui partid și nu în alt partid. Vă anunț că îmi retrag toate candidaturile și îmi rezerv dreptul de a contesta alegerile. Unii au funcții fără să le merite.”, a spus Daniel Moroșanu în fața celor aproape 400 de liberali prezenți în sală.

PS – Un alt candidat și-a anunțat retragerea din cursa pentru o funcție importantă. Este vorba de Lăcrămioara Moise, care se înscrisese pentru o funcție de vicepreședinte. De menționat că Lăcrămioara Moise este din Vidra, comuna unde Daniel Moroșanu este președinte al organizației liberale locale.

Hohote de râs la Conferința Județeană de alageri a PNL Vrancea

Răgușit, senatorul Virgil Guran participant în calitate de invitat la întrunirea de la Focșani de duminică 1 august 2021 a spus că va apela pentru tratament la colega lui, medicul-senator Raluca Ioan, să îl trateze. Pe fază, șeful liberalilor vrânceni, Cătălin Toma, îi atrage atenția să aibă grijă ce-și dorește, pentru că Raluca Ioan este totuși medic ginecolog!

„Aveţi oameni puternici care au vizibilitate naţională (...) Raluca Ioan, colega mea din Senat pe care o salut şi căreia îi mulţumesc, vă spun ceva: este foarte activă în Parlament şi chiar se pricepe la probleme de sănătate şi demonstrează acest lucru. Îi mulţumesc pentru acest lucru. (...) Nu o să vă ţin mult de vorbă, sunt şi răguşit, o să merg la colega mea Raluca după aceea să mă trateze”, a afirmat Virgil Guran în discursul ţinut duminică la conferinţa de alegeri a PNL Vrancea.


La finalul discursului său, Virgil Guran a aflat, de la Cătălin Toma , președintele PNL Vrancea, amfitrionul conferinţei, că medicul la care a spus că va merge pentru tratament este ginecolog.

„Mulţumesc mult, Virgil! Atenţie mare, doamna doctor e ginecolog, dar dacă ai încredere, te poate rezolva. Înţeleg”, i-a spus amfitrionul conferinţei în hohotele de râs ale asistenţei, la care Guran a replicat: „Am o problemă”.

Senatorul Virgil Guran, președintele PNL Dâmbovița este susţinător al lui Ludovic Orban și se află alături de acesta, la evenimentul în cadrul căruia PNL Vrancea îşi alege structurile de conducere şi care se desfăşoară duminică 1 august 2021, la Laguna Resort din Focșani.

Vizionați și:VIDEO | Declarație de presă susținută de Preşedintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban la Focșani-01 august 2021


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.