Politică

Trăim bine prin reprezentanți | Senatorul PSD de Vrancea Cristian Dumitrescu a pus la bancă aproape 300.000 de euro în acest an

Mihai Boicu
8 aug 2019 4638 vizualizări
Într-un singur an, parlamentarul de Vrancea și soția sa au câștigat aproximativ 360.000 de euro, de la Parlament, Universitatea Creștină ”Dimitrie Cantemir” și activitatea de notar. 

Senatorul PSD Cristian Dumitrescu stă de o viață în Parlament, este văzut în județ în campaniile electorale și are câștiguri uriașe în fiecare an de pe urma activității de parlamentar, notar și profesor universitar. Împreună cu soția sa, acesta a avut anul trecut venituri totale de 1,694 milioane lei, adică aproximativ 360.000 de euro. Cei mai mulți bani au provenit de la Universitatea Creștină ”Dimitrie Cantemir”, de unde soția sa a câștigat nu mai puțin de 870.3000 lei, din calitățile deținute, dar și intr-un contract de comodat imobil. Cristian Dumitrescu a câștigat 129.372 lei ca senator, 100.868 lei ca profesor universitar, 531.753 lei din activitatea de notar și 62.434 lei din închirierea unor imobile. La toate aceste venituri se adaugă suma de 379.0000 lei obținută din vânzarea unui apartament anul trecut. Veniturile foarte mari încasate s-au reflectat și în economiile făcute de senator, care are două fonduri de investiții sau echivalente, în valoare de 86.439,26 dolari și 227.243,92 euro, deschise în acest an la o  bancă. Într-un singur an, familia Dumitrescu a pus deoparte aproape 300.000  de euro. Și din anii trecuți, parlamentarul de Vrancea are economii și investiții care se ridică la alte câteva sute de mii euro. Averea familiei Dumitrescu numără o ”colecție” impresionantă de apartamente, bijuterii și tablouri.

Dragoș Bîrlădeanu a primit un teren cadou 

Și alți parlamentari PSD au prospearat în ultimul an.  Deputatul Dragoș Bîrlădeanu a primit prin donație un teren în Focșani, cu o suprafață de 801 mp. De asemenea, acesta a cumpărat o pădure de 1500 mp la Biliești. Deputatul Angel Tîlvăr și-a deschis două depozite bancare, în care a pus 10.000 de euro, respectiv 15.000 de euro. La ceilalți parlamentari PSD nu au apărut mari schimbări în comparație cu anul precedent. Senatorul PNL Cătălin Toma, președintele PNL Vrancea, a vândut anul trecut un teren și două mașini, de pe urma cărora a obținut în jur de 20.000 de euro. Deputatul PNL Ion Ștefan are o avere de luat de la firmele sale, unde are dividende neîncasate de câteva milioane de lei. (Mihai BOICU)

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.