Politică

TNLSpune Nu Drogurilor – Fii conștient, nu dependent! | Acțiune organiza vineri, 2 septembrie 2022 de TNL Focșani

Ziarul de Vrancea
1 sep 2022 2307 vizualizări
TNL Focșani va organiza vineri, 2 septembrie 2022, pe raza Municipiului Focșani, o campanie de informare în rândul tinerilor cu privire la efectele nocive ale consumului de substanțe interzise (droguri), prin distribuirea unui material informativ cu date statistice despre acest fenomen, cu recomandări și cu informațiile utile.
Evenimentul se va încheia în locația Exxod din Municipiul Focșani, unde organizatorii vor avea invitați in calitate de speakeri care să le vorbească despre acest subiect, un fenomen care a luat amploare în societatea noastră.Citiți comunicatul de presă făcut public de organizatori.

Tineretul Național Liberal Focșani te invită vineri, 02 septembrie 2022 să iei parte la acțiunea desfășurată în scopul constientizării și al informării asupra consumului de droguri.

Prin implementarea acestei acțiuni ne propunem conștientizarea și creşterea nivelului de informare a societății și în special al tinerilor din Municipiul Focșani și județul Vrancea, cu privire la conștientizarea pericolelor și a efectelor negative semnificative asupra sănătății mintale și fizice, care pot fi generate de stupefiante sau de substanțe psihoactive.

● Peste 20% dintre tinerii români au consumat cel puţin o dată în viaţă canabis, arată cel mai recent sondaj realizat de Agenţia Naţională Antidrog (ANA). Consumatori există pentru cocaină, ciuperci halucinogene şi chiar „drogul-violului”. Acelaşi raport mai arată că faţă de 2019, consumul de droguri aproape s-a dublat, iar experţii avansează cifre şi mai îngrijorătoare în această privinţă, atrăgând atenţia că este subraportat numărul consumatorilor.

● Intrarea în vigoare a noului Cod Penal al României, la 01.02.2014, a determinat aplicarea dispoziţiilor art. 19 din Legea nr. 143/2000 pentru prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, cu modificările şi completările ulterioare, ceea ce oferă consumatorilor de droguri posibilitatea includerii într-un program integrat de asistenţă medicală, psihologică şi socială, în locul aplicării pedepsei cu închisoarea.

● Prin campania #TNLSpuneNuDrogurilor, dorim să tragem un semnal de alarmă și să aducem în atenția tinerilor nocivitatea și gravitatea acestor acțiuni și astfel să promovăm în rândul acestora ideea că alegerea consumului de droguri nu reprezintă cea mai optimă soluție a zilelor noastre.

Ne desfășurăm această inițiativă într-un cadru de socializare și relaxare, începând cu orele 20:30, în locația Exxod Focșani (Piața Unirii).

Nu ai planuri pentru vineri seară?

Te așteptăm alături de noi!

Voia bună, distracția și surprizele vor transforma seara într-una de excepție!

Dress code recomandat: Tricou alb


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.