Politică

(Update) VIDEO | Senatorul de Vrancea Angel Tîlvăr a depus luni seară jurământul de învestitură în funcția de ministru al Apărării Naționale

Ziarul de Vrancea
3 nov 2022 2717 vizualizări
Senatorul PSD de Vrancea Angel Tîlvăr este președintele Comisiei pentru afaceri europene din Senatul României.Senatorul PSD de Vrancea Angel Tîlvăr a fost, pe  9 octombrie 2021, reales Președintele Comisiei pentru Democrație și Securitate al Adunării Parlamentare NATO.
Senatorul PSD de Vrancea Angel Tîlvăr este președintele Comisiei pentru afaceri europene din Senatul României.Senatorul PSD de Vrancea Angel Tîlvăr a fost, pe 9 octombrie 2021, reales Președintele Comisiei pentru Democrație și Securitate al Adunării Parlamentare NATO.

Social-democraţii s-au reunit luni în şedința Consiliului Politic Național și au decis că senatorul Angel Tîlvăr este cel mai potrivit pentru Ministerul Apărării, după demisia lui Vasile Dîncu. La scurt timp de la anunțul PSD, premierul Nicolae Ciucă a transmis președintelui Klaus Iohannis propunerea de preluare a mandatului de ministru al Apărării Naționale de către Angel Tîlvăr. Șeful statului a semnat luni seară decretul de numire în funcție. Decretul a fost publicat în Monitorul Oficial cu puțin timp înainte de ceremonia de depunere a jurământului, de la Palatul Cotroceni.

Premierul Nicolae Ciucă i-a urat "bun venit" în Guvern noului ministru al Apărării.

"Experiența domniei sale ca președinte al delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO și cea de reprezentant în forul legislativ pentru mai multe mandate sunt argumente solide pentru preluarea portofoliului apărării", a subliniat șeful Executivului, într-o postare pe Facebook.

"În această perioadă complicată, marcată de ameninţările şi provocările de securitate din regiunea Mării Negre, România rămâne ferm angajată în îndeplinirea tuturor obligaţiilor care îi revin, ca un contribuitor responsabil şi activ la promovarea securităţii şi stabilităţii euroatlantice", a ținut să precizeze Nicolae Ciucă, la scurt timp după ceremonia de la Palatul Cotroceni.

Ceremonia de depunere a jurământului a avut loc, luni 31 octombrie 2022,  la ora 20:30.

Știrea inițială 31 octombrie 2022 ora 14:30-Consiliul Politic Naţional al Partidului Social Democrat se reuneşte astăzi, luni, 31 octombrie 2022, de la ora 16:00, la sediul central al PSD din Şoseaua Kiseleff, pe agenda conducerii social-democrate fiind nominalizarea unui nou ministru la Apărare, după demisia lui Vasil Dîncu.Conform informațiilor făcute publice de site-ul stiripesurse.ro care invocă surse din PSD în această dimineață s-a ajuns la o decizie, iar ministrul desemnat de partid pentru a prelua funcția de ministru al Apărării este  senatorul de Vrancea, Angel Tîlvăr, în prezent șeful Comisiei de Afaceri Europene din Senat.

Reamintim că anterior și site-ul stirileprotv.ro  a publicat un articol în care menționează că surse politice au declarat pentru Știrile Pro TV că senatorul PSD de Vrancea Angel Tîlvăr ar putea fi susținut de Partidul Social Democrat pentru a prelua funcția de ministru al Apărării Naționale, rămasă vacantă după demisia de luni, 24 octombrie 2022, a lui Vasile Dîncu.

În prezent, senatorul PSD de Vrancea, Angel Tîlvăr este președinte al delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO.

Pentru această funcție a mai fost vehiculat și numele europarlamentarului Mihai Tudose, dar se pare că acesta va rămâne la Bruxelles.

Iniţial, preşedintele PSD Marcel Ciolacu anunţa, imediat după demisia lui Vasile Dîncu, că partidul nu se grăbeşte să vină cu o propunere la Apărare, pentru că interimarul, premierul Nicolae Ciucă, a condus acest minister şi a fost şef al Statului Major al Armatei, astfel că poate rămâne în funcîie pe durata celor 45 de zile prevăzute de lege. Marcel Ciolacu mai afirma, întrebat dacă s-au putea face un schimb între ministere, că discuţiile se duc în coaliţie.

Cine este Angel Tîlvăr

Potrivit CV-ului publicat pe site-ul Camerei Deputaților, Angel Tîlvăr are 60 de ani, este căsătorit și are un copil.

La capitolul ”studii și specializări”, Angel Tîlvăr a trecut în C.V. următoarele detalii:

 Angel Tîlvăr precizează în CV-ul său că este doctor în ştiinţe umaniste.

În perioada 1985-2004, Angel Tîlvăr a fost profesor, după care a fost ales senator. Din 2008-2020 a fost deputat, iar din 2020 este senator de Vrancea în Parlamentul României.

Text informații:stirileprotv.ro

Știre actualizată VIDEO | Senatorul Angel Tîlvăr, președintele delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO, este nominalizarea PSD la Ministerul Apărării

Social-democraţii s-au reunit astăzi( n.r. luni 31 octombrie 2022) în şedința Consiliului Politic Național și au decis că senatorul Angel Tîlvăr este cel nominalizat pentru Ministerul Apărării, după demisia lui Vasile Dîncu.

Angel Tîlvăr a subliniat după ședința Consiliului Politic al PSD că va discuta cu fostul ministru Vasile Dîncu "vizavi de lucrurile pe care urmează să le fac sau lucrurile care s-au petrecut bine în Ministerul Apărării Naționale".

"În momentul în care purtăm această discuție, la estul României există o situație de securitate cauzată de invazia unui stat suveran de către Rusia lui Putin, invazie neprovocată și nejustificată - pe de o parte, deci aceasta este principala preocupare pe care o avem la acest moment, din dorința de a păstra cetățenii acestei țări într-o atmosferă de calm, de normalitate, pentru a-și putea desfășura activitatea în mod pașnic, corect și normal", a subliniat Tîlvăr, răspunzând întrebărilor adresate de jurnaliști.

"Pe de altă parte, aș vrea să nu uităm că, în momentul în care discutăm acum, există români, militari români care fie sunt sub egida NATO, fie sub egida UE, fie sub egida ONU, fie în format de coaliție își desfășoară activitatea menită să păstreze pacea în diferite zone ale lumii. Și ei sunt la fel de importanți pentru noi" a adăugat cel propus pentru portofoliul Apărării.

"Totodată, vorbim foarte mult de faptul că vom aloca 2,5% din PIB pentru Apărare. Pe lângă 2,5% din PIB pentru apărare, însemnând dotare, înzestrare șamd, vreau să nu uităm că sunt la fel de importanți pentru noi oamenii implicați în ceea ce numim arhitectura de apărare, motiv pentru care, din punct de vedere normativ, vom colabora cu Parlamentul și vom propune acele norme care să ușureze condițiile de viață și de muncă pentru cei cărora le datorăm foarte mult", a mai subliniat Angel Tîlvăr.

La scurt timp de la anunțul PSD, premierul Nicolae Ciucă a transmis președintelui Klaus Iohannis propunerea de preluare a mandatului de ministru al Apărării Naționale de către Angel Tîlvăr.

ACTUALIZARE Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a confirmat că nominalizarea este Angel Tîlvăr. Conferință de presă comună.

ACTUALIZARE Consiliul Politic Național  al PSD l-a votat în unimitate pe Angel Tîlvăr, actualul președinte al delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO și vicepreședinte al Comisiei de Afaceri Europene din Senat, ca persoana nominalizată să preia Ministerul Apărării, potrivit unor surse TVR Info.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.