Politică

Surse g4media.ro: Dragnea și Tăriceanu au discutat azi despre OUG pentru amnistie și grațiere

Ziarul de Vrancea
16 iul 2018 1007 vizualizări
Foto digi24.ro
Foto digi24.ro

Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu au discutat azi despre posibilitatea de a da ordonanță de urgență pe amnistie și grațiere, susține g4media.ro, care citează surse politice.-digi24.ro

Dragnea încearcă să-l convingă pe Tăriceanu să susțină varianta OUG-ului, dar fiind faptul că  aceasta trebuie susținută de ministrul Justiției, Tudorel Toader, care este asumat de ALDE. Tăriceanu nu ar susține în acest moment o astfel de ordonanță. Azi, ministrul Justiției s-a întâlnit cu premierul Viorica Dăncilă. La ieșirea de la această întâlnire a declarat că: „Nu avem așa ceva în Ministerul Justiției nici în dezbatere, nici în avizare”, cu referire la o posibilă ordonanță pe amnistie și grațiere.

Text+ VIDEO:digi24.ro

Citiți și:”Puneți-vă centurile de siguranță

Gata, mi-e destul de clar, se va da mâine ordonanța (indiferent dacă va fi pe codurile penale sau pe amnistie/grațiere). ALDE recurge la o delimitare de operetă, ca să-și limiteze prejudiciile, și lasă totul pe răspunderea PSD.

Tudorel Toader: „Sa nu vorbim despre situatii ipotetice. Nu avem asa ceva in minister, nici in dezbatere, nici in avizare”. Dar nu știm ce pregătește secretarul de stat Mariana Moț. Dacă ea merge mâine la ședința de Guvern în locul lui TT, e clar că ordonanța se va da pe barba ei.

Varujan Vosganian e încă și mai interesant: „Nu se va da OUG pe amnistie și grațiere mâine. Dacă se va da, nu eu sunt cel pe care trebuie să îl întrebaţi. Noi nu vă putem răspunde la întrebarea dacă cineva o va iniţia sau nu. Nu noi suntem iniţiatorii unei astfel de OUG. Mâine, pe ordinea de zi (a şedinţei de Guven – n.r.) nu este prevăzută o OUG care să aibă ca temă graţierea şi amnistia”.

Asta știm deja, pe site-ul Guvernului nici măcar nu scrie că va fi ședință de guvern mâine, necum să găsim vreo ordine de zi. Și chiar dacă ar exista o ordine de zi, aceasta se poate suplimenta pe loc.

Ce observăm? Că cei de la ALDE nu zic niciun moment că sunt împotriva ordonanței, ci doar că ei nu sunt implicați. Iar de la PSD nu a vorbit nimeni pe această temă.

PSD nu are nevoie de ALDE ca să adopte ordonanța. Deciziile în Guvern se iau prin consens, iar când nu există consens, decide primul ministru.

Deci chiar dacă miniștrii ALDE vor mima mâine opoziția, decizia va sta în mâna Vioricăi Dăncilă. Care stă în mâna lui Liviu Dragnea. Ce se va întâmpla mâine depinde de acești doi oameni. Aici am ajuns...”-Liviu Avram -contul de facebook


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.