Politică

Subprefectului Radu Țigănuș i s-a retras sprijinul politic și ar putea fi schimbat din funcție cu un USR-ist

Ziarul de Vrancea
21 iun 2021 4449 vizualizări
„A atacat direct partidul, iar acest lucru nu este în regulă. A spus că poliția a venit la sediu să investigheze fraudele, în condițiile în care polițiștii au fost chemați pentru că unul dintre colegii săi a agresat o femeie. Este de înțeles că a fost candidat, avea nemulțumirile sale față de anumiți colegi, dar a atacat partidul”-Acestea ar fi motivele pentru care i s-a retras sprijinul politic subprefectului de Vrancea, Radu Țigănuș după ce, la finalul săptămânii 7-13 iunie 2021, subprefectul a acuzat fraudarea alegerilor interne pentru conducerea organizației municipale USR-PLUS rezultată după fuziunea celor două formațiuni politice.
„A atacat direct partidul, iar acest lucru nu este în regulă. A spus că poliția a venit la sediu să investigheze fraudele, în condițiile în care polițiștii au fost chemați pentru că unul dintre colegii săi a agresat o femeie. Este de înțeles că a fost candidat, avea nemulțumirile sale față de anumiți colegi, dar a atacat partidul”-Acestea ar fi motivele pentru care i s-a retras sprijinul politic subprefectului de Vrancea, Radu Țigănuș după ce, la finalul săptămânii 7-13 iunie 2021, subprefectul a acuzat fraudarea alegerilor interne pentru conducerea organizației municipale USR-PLUS rezultată după fuziunea celor două formațiuni politice.

Biroul Național al USR PLUS a decis, în urma unei ședințe care a avut loc vineri, 18 iunie 2021, ridicarea sprijinului politic pentru subprefectul de Vrancea Radu Țigănuș (PLUS). Surse din interiorul alianței susțin că decizia a fost luată după ce, la finalul săptămânii trecute, subprefectul a acuzat fraudarea alegerilor interne pentru conducerea organizației municipale USR-PLUS rezultată după fuziunea celor două formațiuni politice.

Radu Țigănuș, care este și copreședinte al Alianței USR PLUS Vrancea, a candidat pentru șefia organizației. În timpul procesului de vot, el a făcut o înregistrare live pe Facebook, în care a acuzat fraudarea alegerilor.

Potrivit surselor Ziarului de Vrancea, această înregistrare a cântărit foarte mult în decizia de ridicare a sprijinului politic.

„A atacat direct partidul, iar acest lucru nu este în regulă. A spus că poliția a venit la sediu să investigheze fraudele, în condițiile în care polițiștii au fost chemați pentru că unul dintre colegii săi a agresat o femeie. Este de înțeles că a fost candidat, avea nemulțumirile sale față de anumiți colegi, dar a atacat partidul”, au precizat sursele.

Funcția de subprefect va fi luată de un USR-ist

În urma deciziei Biroului Național al USR PLUS de vineri, schimbarea efectivă a lui Radu Țigănuș din funcția de subprefect de Vrancea se va produce, cel mai probabil, după alegerile interne ale USR PLUS, programate la finalul acestei luni.

Deși funcția revine unui membru al PLUS, cel mai probabil va fi dată tot unui USR-ist. Aceasta deoarece după fuziune nu va mai exista o alianță, ci doar un singur partid, fiind și motivul pentru care nominalizarea unui nou subprefect se va face abia atunci.

Pe de altă parte, există posibilitatea ca Radu Țigănuș să se înscrie în PNL, iar atunci liberalii din Vrancea să dorească să-l păstreze în funcție și să-l determine pe Florin Cîțu să nu-l schimbe.

Subprefectul Radu Țigănuș a avut o ieșire într-o înregistrare Live, pe Facebook, săptămâna trecută, cu prilejul alegerilor interne pentru organizația USR-PLUS Focșani. El a acuzat colegii din USR și în special pe Corina Atanasiu  - secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, contracandidata sa în competiție și pe Liviu Mălureanu, președintele ANFP, de organizarea unei fraude.

„Avem filmate tentative de fraudă electorală. Doamna din spatele meu a fost prinsă cu un buletin de vot pre-completat în afara secției de votare și le arăta celorlalți membri cum să voteze. Asta se întâmplă la USR Vrancea. Îl avem aici, în cadru, până și pe președintele ANFP, domnul Liviu Mălureanu, care ieri a fost surprins - și avem dovezi foto în sensul ăsta - cu un buletin de vot în afara secției de votare, sustras, de asemenea, de pe masa comisiei electorale. Fraudă electorală. Toate lucrurile astea se întâmplă pentru că democrația în USR Vrancea nu există.

Avem poliția cu noi și vreau să știe toată țara ce se întâmplă în USR Vrancea. Alegerile sunt fraudate, au pus o comisie electorală care să-i slujească și să acopere toate măgăriile pe care le face domnul președinte ANFP, Liviu Mălureanu, cot la cot cu doamna ministru secretar destat din cadrul MIPE (n.red. - Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene) Corina Atanasiu care, de asemenea, este și ea candidată. O puteți vedea în cadru, lângă poliție, dând explicații pentru ce se întâmplă”, a transmis el live, pe Facebook. 

Oameni «corecți», care fură

„Așa se organizează alegerile în cadrul USR-PLUS Vrancea de către oamenii lui Dan Barna. Ăsta este USR. Ăsta este partidul oamenilor noi în politică. Oameni «corecți», care fură. [...]

Îl rog pe domnul președinte vicepremier Dan Barna să ia act de oamenii care sunt aici în sediu, de oamenii care fac fraudă electorală. Îi rog pe Dacian Cioloș, pe Dragoș Tudorache să ia act de ceea ce se întâmplă aici.

Nu este deloc normal ce se întâmplă și vreau să știți cu toții: alegerile din cadrul filialei Focșani USR-PLUS Vrancea sunt fraudate de președintele ANFP, Liviu Mălureanu, și de secretarul de stat din MIPE, Corina Atanasiu”, este mesajul transmis de subprefectul Radu Țigănuș, din cauza căruia și-a pierdut funcția. 

Contactat de Ziarul de Vrancea, subprefectul județului, Radu Țigănuș a precizat că aflându-se în concediu, și-a expus punctul de vedere prin sistemul video zoom în ședința Biroului Național al USR PLUS desfășurată vineri, 18 iunie 2021. Țigănuș a menționat că și-a susținut acuzațiile privind încercările de fraudare a alegerilor interne din organizația municipală Focșani USR-PLUS, de către președinte ANFP, Liviu Mălureanu sâmbătă, 12 iunie 2021, și de către secretarul de stat Corina Atanasiu, duminică, 13 iunie 2021.

„Nu am primit până acum nici o comunicare oficială privind sancționarea, iar din momentul în care o voi avea, am să caut să dovedesc adevărul celor sesizate de mine în fața structurilor statutare ale partidului. Dacă cumva sancțiunea nu va include o astfel de interdicție, voi candida la funcția de președinte al organizației Focșani USR-PLUS. Realizez că odată cu retragerea sprijinului politic de către formațiunea politică pe care o reprezint va trebui să părăsesc postul de subprefect al județului Vrancea.”

Citiți și:VIDEO | Subprefectul Radu Țigănuș: „Alegerile în cadrul filialei Focșani USR-PLUS Vrancea sunt fraudate!”;

(Update) Scandal cu poliție la alegerile pentru șefia organizației USR-PLUS Focșani;

VIDEO | Alegeri interne amânate cu acuzații de fraudă și prezența poliției la sediul USR-PLUS Focșani


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.