Politică

Structura politică a Consiliilor Locale Adjud, Odobești, Mărășești și Panciu, rezultată după alegerile locale

Ziarul de Vrancea
3 oct 2020 3750 vizualizări

După publicarea rezultatelor finale de către Biroul Electoral Central (BEC), se cunoaște structura politică a Consiliilor Locale Adjud, Odobești, Mărășești și Panciu.

Pentru prima dată în ultimii 30 de ani, la Adjud, Consiliul Local va avea majoritate PNL, care a câștigat și postul de primar la scrutinul din 27 septembrie 2020, prin tânărul candidat Florin Nechifor. Conform datelor făcute publice de către Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), în municipiul Adjud, din 14.727 de cetățeni cu drept de vot, s-au prezentat la urne 6.267 (42,55%). Au fost 5.986 de voturi valabil exprimate, rezultând un coeficient electoral de 250.

În CL Adjud, au intrat în urma scrutinului din 27 septembrie 2020 doar două partide:

Consiliul Local Odobești

Conform datelor făcute publice de către Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), în orașul Odobești, din 7.936 alegători consemnați în registrul electoral, s-au prezentat la vot, pe 27 septembrie 2020, 4.072 locuitori (51,31%), au fost un număr de 3.898 voturi valabil exprimate, coeficient electoral 242

După numărarea voturilor s-a constatat că 

Consiliul Local Mărășești

Conform datelor făcute publice de către Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) în orașul Mărășești sunt 10.034 cetățeni cu drept de vot, duminică 27 septembrie 2020 au fost prezenți la urne 4.324 alegători (43,09%) și au rezultat 4.055 voturi valabil exprimate, coeficient electoral 197.

Consiliul Local Panciu

Conform datelor făcute publice de către Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) în orașul Panciu sunt consemnați  7.771 de alegători cu drept de vot în registrul electoral. Dintre aceștia, pe 27 septembrie 2020, s-au prezentat la vot 3.806 (48,97%), înregistrându-se 3.667 de voturi valabil exprimate, rezultând un coeficient electoral de 213.

De menționat că primarul suspendat Iulian Nica, ex-PSD, care a candidat independent, a ratat locul în viitorul CL Panciu, obținând doar 204 voturi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.