Politică

Senatorul Angel Tîlvăr: „România susține politicile europene care asigură stabilitatea și bunăstarea la frontierele Uniunii Europene ”

Ziarul de Vrancea
2 mai 2021 1386 vizualizări
Angel Tîlvăr-Senator PSD de Vrancea
Angel Tîlvăr-Senator PSD de Vrancea

În cadrul ședinței de plen a Senatului din data de 28 aprilie 2021, senatorul vrâncean Angel Tîlvăr, Președintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Senat a pledat pentru implementarea politicilor europene care asigură stabilitatea și bunăstarea la frontierele Uniunii Europene:Comisia Europeană și Serviciul European de Acțiune Externă au publicat “O Nouă Agendă pentru Europa”.

Reluarea cadrului de relaționare dintre Uniunea Europeană și statele din Vecinătatea Sudică este un lucru care interesează în cel mai înalt grad România, ținând seama și de temele abordate in timpul asigurării de către țara noastră a Președinției Cosiliului Uniunii Europene.

Totodată ,aniversarea a 25 de ani a Declarației de la Barcelona de lansare a parteneriatului Euro-Mediteranean, oferă oportunitatea unei agende comune care să atingă obiectivul recuperării post COVID-19.

Un alt element de context îl reprezintă noua arhitectură financiară generată de Cadrul Financiar Multianual 2021-2027.

Noua Agendă pentru Mediterana este centrată pe dimensiunea umană și vizează un parteneriat mediteranean robust, rezilient și durabil, bazat pe valori comune și dialog, pe reforme în ceea ce privește guvernanța, stabilitatea economică, statul de drept și mediul de afaceri.

Direcțiile cheie au în vedere un plan economic și de investiții pentru vecinii din sud, care urmărește recuperarea socio-economică pe termen lung, dezvoltarea durabilă și stimularea potențialului economic regional. Se propune alocarea de 7 miliarde de euro pentru perioada 2021-2027, care ar putea atrage și investiții publice sau private de aproximativ 30 miliarde de euro.

Totodată se reafirmă preocuparea Uniunii Europene în ceea ce privește combaterea în comun a schimbărilor climatice și accelerarea tranziției ecologice sau interesul constant pentru un răspuns comun la migrația ilegală ,în linie cu Noul Pact European pentru Migrație și Azil.

Este demn de subliniat că nivelul de cooperare va fi condiționat de nivelul de ambiție și progres al partenerilor, inclusiv în ceea ce privește buna guvernare și drepturile omului.

România susține activ politicile europene care se adresează atât Vecinătății Sudice, dar și statelor partenere răsăritene, conform intereselor strategice care să asigure un climat de stabilitate, pace și bunăstare în apropierea frontierelor U.E.

Angel Tîlvăr-Senator PSD de Vrancea


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.