Politică

Senatorul Cătălin Toma susține noul Cod Administrativ va crea o mulțime de probleme

Mihai Boicu
28 apr 2018 1513 vizualizări

Senatorii vor discuta din nou propunerea de alegere a primarilor în două tururi

Liberalii vor susține introducerea în Codul Administrativ a prevederii privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Amendamentul a fost propus de ALDE, după ce un amendament similar al PNL nu a fost votat în toamna anului trecut. Codul Administrativ reunește 18 legi care sunt acum în vigoare și la proiect au fost depuse până acum peste 400 de amendamente. Majoritatea parlamentară și-a propus să voteze proiectul în Senat pe 7 iunie, după care va ajunge în Camera Deputaților. Pentru a vota Coul Aministrativ a fost constituită și o comisie specială, din care face parte și senatorul PNL Cătălin Toma. Acesta a susținut în cadrul unei conferințe de presă că PSD refuză orice dialog și că prin menținerea actualului sistem de vot într-un singur tur se vor creea ”mici dicatori locali”. Președintele PNL Vrancea a susținut că în Codul Administrativ sunt multe prevederi cu semne de întrebare, cum ar fi posiblitatea ca persoane condamnate penal să ajungă miniștri. ”O persoană condamnată penal poate ajunge ministru, dacă a intervenit reabilitarea. La fel, o persoană poate ajunge prefect deși a fost condamnată penal, dacă a fost reabilitată. Pe de altă parte, în cazul consilierilor locali nu intervene reabilitarea”, a atras atenția senatorul Cătălin Toma. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.