Politică

Semnăturile pentru campania “Fără penali în funcții publice” s-au strâns degeaba la Focșani

Ziarul de Vrancea
21 sep 2018 6448 vizualizări

Mii de semnături strânse în Vrancea pentru campania “Fără penali în funcții publice” nu au mai fost depuse la Parlament și s-au pierdut pe drum după ce listele au fost blocate de primării.

S-a întâmplat la Focșani, dar și în alte localități ale județului, unde reprezentanții USR au fost plimbați între birouri zile în șir și duși cu vorba. Nici azi, în ultima zi a termenului legal în care puteau fi ridicate listele cu semnături, acestea nu au fost eliberate.

USR Focșani a depus la primărie dosarele cu listele de semnături strânse în municipiu pe data de 31 august. Primăria trebuia, conform legii, să verifice listele și să ateste calitatea de alegător și domiciliul celor care au semnat în cadrul campaniei “Fără penali în funcții publice”.

USR a primit termenul limită pentru ridicarea listelor, adică 15 zile lucrătoare. Perioada a expirat azi, chiar în ziua în care dosarele cu semnături trebuiau depuse la Parlament.

Până la încheierea programului de lucru de la Primăria Focşani, reprezentanţii USR au fost plimbaţi de la un birou la altul, fără ca dosarele să le fie restituite.

Li s-a comunicat că listele sunt la semnat, în biroul primarului. Şi acolo au rămas. Am încercat să obţinem un punct de vedere de la primarul municipiului, Cristi Misăilă, dar acesta nu a răspuns la telefon.

USR a întâmpinat piedici și din partea primăriilor altor localități, cum ar fi Panciu, Mărășești, Mera sau Poiana Cristei. Sunt mii de semnături care nu au mai putut ajunge la Parlament astăzi, din care peste 3600 strânse numai din Focșani.

Text informații:www.europafm.ro

Ce spune USR Vrancea despre această situație:

”Primăria Focșani își bate joc de semnăturile și voința miilor de cetățeni care au semnat inițiativa "Fără penali în funcții publice".

Semnăturile au fost depuse încă din data de 31 august, iar termenul de verificare și validare a semăturilor a fost depășit. Cu toate acestea, membrii USR Vrancea, care și-au petrecut sute de ore în stradă alături de voluntari, sunt trimiși de la o instituție la alta (cei de Evidența Populației spun că semnăturile sunt la primărie, reprezentanții Primăriei spun că sunt la Evidența Populației). Sună cunoscut, nu e așa? Veșnica poveste a cetățeanului umilit, lăsat să aștepte pe la uși, plimbat nejustificat și disprețuitor zile întregi. E povestea noastră, a tuturor, atât de comună în aceste instituții retrograde, poveste pe care USR o va schimba.

Focșănenii trebuie să știe cât interes, corectitudine și respect au primarul Cristi Misăilă și instituția pe care o conduce pentru cetățenii orașului. Din punctul de vedere al administrației PSD, regulile sunt făcute pentru a fi încălcate, promisiunile pentru a nu fi respectate, iar respectul este doar unul simulat.

Ne cerem scuze cetățenilor Focșaniului care au semnat inițiativa "Fără penali în funcții publice" și vă promitem că, pe lângă lupta pentru oameni curați, normalitate și bun simț în instituțiile publice prin lipsa condamnaților penali în funcții publice, ne vom bate și pentru readucerea respectului pentru cetățeni în aceste instituții.

Umilirea și desconsiderarea cetățenilor trebuie să înceteze, menirea instituțiilor publice este de a fi în slujba acestora!”-USR Vrancea

Citiți și:Fără penali” | Primăria Arad a invalidat aproape o treime din semnăturile strânse de USR


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.