Politică

Ședință extraordinară aprinsă în Consiliul Local Focșani. Consiliera exclusă din PNL și-a mutat locul în tabăra PSD

Alexandra TĂTARU
11 oct 2017 2106 vizualizări

Consilierii focșăneni au fost convocați în ședință extraordinară miercuri, 11 octombrie 2017, pentru a aproba cele 16 proiecte de hotărâri urgente propuse pe ordinea zi. Câteva dintre acestea au fost resupuse aprobării pentru că, la ultima ședință ordinară, liberalii au părăsit ședința și nu au fost întrunite cele 2/3 din voturile necesare. Ex liberala Irina Anca Maria-Panaite și-a mutat scaunul în tabăra consilierilor PSD. Aceasta a votat întocmai precum consilierii care dețin majoritatea simplă.

 

Discuții aprinse s-au iscat încă de la începutul ședinței, pe marginea convocării ”abuzive” în ședințe extraordinare ale consilierilor locali, dar și pe marginea unor proiecte privind inventarierea și casarea unor bunuri aparținând CUP S.A. care, la vremea respectivă, ar fi costat cât o garsonieră. Proiectele 2 și 3 nu au fost aprobate, în schimb, proiectul cel mai disputat, care a convins consilierii, în final, să-l voteze, prin argumentele aduse de către primarul Misăilă, a fost cel de dare în administrare către Direcția de Dezvoltare Servicii Publice Focșani, a sectoarelor de drumuri naționale DN 2 km 180+220 – km 188+390, DN 2D km 0+000 – km 2+552, DN 23 km 0+000 – km 5+025 și DN 23A km 0+000 – km 1+500. Cel mai vocal consilier a fost Costel Bârsan, care a presupus că Primăria Focșani nu va putea asigura mentenanța celor 18 km de drum ce ar fi putut fi administrat mult mai bine de către CNADR, dând exemplu străzii Mărășești.

Misăilă a convins liberalii să voteze proiecte importante

La cele 14 proiecte, propuse inițial, primarul Misăilă a mai adăugat două, respectiv aprobarea deplasării unei delegații municipale în Raionul Căușeni, Rep. Moldova și darea în administrare, către Consiliul Județean, a stadioanelor Tineretului și Milcov.

Cel mai disputat proiect, care s-a lăsat și cu amenințări de plângeri penale, a fost cel privind aprobarea dării în administrare către Direcția de Dezvoltare Servicii Publice Focșani, a sectoarelor de drumuri naționale DN 2 km 180+220 – km 188+390, DN 2D km 0+000 – km 2+552, DN 23 km 0+000 – km 5+025 și DN 23A km 0+000 – km 1+500, împreună cu terenurile aferente, până la emiterea ordinului de începere a lucrărilor în cadrul Proiectului „Remodelarea arterei formată din Calea Munteniei și Calea Moldovei, astfel încât să corespundă nevoilor urbane”. Consilierul Bârsan a încercat să argumenteze că municipalitatea nu va putea administra aceste sectoare de drumuri cât timp nu este capabilă să asfalteze niște străduțe, iar în ce privește execuția se va găsi cu siguranță o ”firmă de casă” care să liciteze mereu, dând exemplul Străzii Unirea Principatelor, fapt cu care și liberalii au fost de acord. În replică, chiar simțindu-se jignit, primarul Misăilă a amenințat că va depune plângere penală pentru toată denigrarea publică ce i se aduce, în defavoarea focșănenilor, mai ales că sistemul de achiziții publice este complet transparent și orice firmă se poate înscrie. Enervat la culme, primarul a început să explice, menționând că acestea trebuiau lămurite în comisiile de specialitate, dar unii vor să facă doar circ în fața camerelor de luat vederi, încă o dată intenția municipalității de a realiza un proiect complex cu finanțare europeană și care prevede foarte multe lucrări ce vor veni în sprijinul focșănenilor. ”Fără aprobarea acestui proiect, și menționez încă o dată că deja este semnat protocolul de preluare a acestor sectoare de Drum Național în administrare locală, nu putem trece la etapa următoare, de realizare a documentației necesare pentru a ajunge în stadiul de execuție. Preluarea în administrarea Consiliului Local este aprobată încă din anul 2015 pe baza unei Ordonanțe emise de legislativ, în anul 1997. Bate în curând sezonul rece și când vor veni cei de la Poliția Rutieră sau când va trebui să facem deszăpezirea, îi voi trimite la consilierii care nu au vrut să voteze aceste proiect, pentru a rezolva problema”, a replicat primarul Misăilă. Edilul șef a mai explicat ce intenții de execuție are municipalitatea cu privire la aceste sectoare de drumuri, plus alte proiecte în derulare, astfel că opoziția a fost convinsă să aprobe proiectul atât de intens discutat. Liberalii au promis că vor monitoriza atent chestiunea, respectiv dacă se vor face pistele de bicicletă promise, dacă se va asigura iluminatul public pe șoseaua de centură și dacă acele sensuri giratorii, de la intersecția Golești și Practiker, vor fi amenajate. Următoarea ședință de Consiliu Local, cu circ sau fără circ, va avea loc pe 26 octombrie . (A.TĂTARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.