Politică

Seamănă sau nu alegerile din 27 septembrie 2020 pentru funcția de primar al orașului Panciu cu cele din mai 2011 de la Tulnici?

Ziarul de Vrancea
25 aug 2020 5056 vizualizări
Viorel  Costin(foto stânga) este candidatul oficial al PSD la postul de primar al orașului Panciu pe 27 septembrie 2020.Iulian Nica (foto mijloc) candidează ca independent la postul de primar al orașului Panciu pe 27 septembrie 2020.El este acuzat într-un comunicat de presă de conducerea PSD Panciu, că” folosește elemente de identificare apropiate de cele ale PSD, creând în acest mod confuzie și asociindu-se în mod nereal cu formațiunea politică de care a fost susținut anterior”.Neculai Mărăscu( foto dreapta) candidează din partea PNL la postul de primar al orașului Panciu pe 27 septembrie 2020.
Viorel Costin(foto stânga) este candidatul oficial al PSD la postul de primar al orașului Panciu pe 27 septembrie 2020.Iulian Nica (foto mijloc) candidează ca independent la postul de primar al orașului Panciu pe 27 septembrie 2020.El este acuzat într-un comunicat de presă de conducerea PSD Panciu, că” folosește elemente de identificare apropiate de cele ale PSD, creând în acest mod confuzie și asociindu-se în mod nereal cu formațiunea politică de care a fost susținut anterior”.Neculai Mărăscu( foto dreapta) candidează din partea PNL la postul de primar al orașului Panciu pe 27 septembrie 2020.

Ziarul de Vrancea a primit duminică, 23 august 2020, un curios comunicat de presă transmis de conducerea PSD Panciu. Prin intermediul acestuia, șefii respectivei organizații se dezic public de candidatura independentă la postul de primar al orașului Panciu a fostului lor coleg, Iulian Nica. Acesta este încă primar în funcție al orașului Panciu, dar este suspendat întrucât se află sub control judiciar într-un dosar al cărui rechizitoriu este deja finalizat, din informațiile Ziarului de Vrancea.

Iată conținutul comunicatului de presă transmis de PSD Panciu:

”Pentru a dezminți o serie de zvonuri care au apărut în spațiul public în ultimele zile și pentru o corectă informare a locuitorilor orașului Panciu și a cetățenilor județului Vrancea, Organizația PSD Panciu vine cu următoarele precizări:

Organizația PSD Panciu și-a desemnat propriul candidat pentru funcția de primar în persoana domnului Viorel Costin. Acesta exercită în acest moment, după desemnarea în Consiliul Local Panciu, atribuțiile specifice funcției de primar.

Ca urmare, PSD Panciu NU are nicio legătură cu candidatul și candidatura independentă a lui Iulian Nica.  

Iulian Nica folosește elemente de identificare apropiate de cele ale PSD, creând în acest mod confuzie și asociindu-se în mod nereal cu formațiunea politică de care a fost susținut anterior.

În aceste condiții, Organizația PSD Panciu se delimitează de orice acțiune intreprinsă de Iulian Nica și, implicit, de persoana sa.

Presedinte PSD Panciu,       

Nica Nicolae Ciprian”

Mai mulți cunoscători ai vieții politice din județul Vrancea se întreabă dacă s-ar putea repeta la Panciu, pe 27 septembrie 2020, la alegerile pentru postul de primar al orașului, strategia utilizată în mai 2011, la alegerile parțiale convocate pentru funcția de primar la comunei Tulnici.

Ce s-a întâmplat la Tulnici în luna mai 2011 la alegerile interimare pentru funcția de primar la comunei Tulnici, care-au avut loc ca urmare a decesului primarului în funcție la acea vreme?

Atunci, deși oficial PSD l-a susținut pe viceprimarul aflat în funcție, Ion Buture, membru de partidului social-democrat, neoficial l-a sprijinit cu toată „artileria” și priceperea pe „independentul” Valentin Bîzna. După ce acesta a câștigat alegerile ca indepedent, a devenit imediat membru PSD, demonstrând de fapt că totul n-a fost decât o strategie electorală,  utilizată cu succes pentru păcălirea alegătorilor.

Dacă doriți să vă reamintiți ce s-a întâmplat în urmă cu 9 ani la Tulnici și în cunoștință de cauză să apreciați dacă seamănă sau nu cu ceea ce se va întâmpla pe 27 septembrie 2020 la alegerile pentru postul de primar al orașului Panciu, recitiți următoarele articole publicate în Ziarul de Vrancea:

VIDEO!!!Tulniciul a votat împotriva partidelor: Bîznă - ales primar cu 51 %;

Festivalul păcălelilor politice de la Tulnici;

Tulnici alege: cine sunt cei trei candidați?


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.