Politică

Scrisoarea deschisă a liberalei care a trădat cauza partidului votând proiectele propuse de consilierii PSD

Alexandra TĂTARU
3 aug 2017 1984 vizualizări

Irina Anca Maria-Panaite: ”Ultimele luni au fost pline de dezamăgiri. Îmi pare rău că am lăsat ca lucrurile să ajungă până aici”

Într-o recentă postare pe facebook, consiliera liberală Irina Anca Maria-Panaite explică motivele care au determinat-o să voteze, altfel decât colegii săi, proiectele propuse în ședința ordinară a Consiliului Local Focșani. Postarea a fost făcută, cel mai probabil, după ședința ordinară a Biroului Politic Local a PNL Focșani  de miercuri 02.08.2017, în care s-a propus pe ordinea de zi și discutarea situației generate de consilieră joia trecută. Irina Panaite explică în postarea sa câte dezamăgiri a trăit de când a devenit consilieră plecând, totuși, pe acest drum cu naivitatea feminină de a pune interesul cetățeanului mai presus de orgoliile politice. Consiliera scrie că și-a păstrat convingerea că a luat decizia înțeleaptă de a vota așa cum a simțit și nu cum i-a dictat de atâtea ori partidul. „Dragi prieteni, virtuali și nu numai, traversez în aceste zile unele dintre cele mai dezamăgitoare clipe din viața mea și tocmai de aceea țin să vă mulțumesc pentru mesajele și telefoanele de încurajare pe care mi le-ați dat. M-au ajutat enorm dar, mai ales, mi-au arătat că am ales calea corectă. După cum mă știți, sunt născută și crescută în Focșani, iar celor două fetițe ale mele îmi doresc să pot să le ofer cel puțin cât am primit eu din partea părinților mei. Și mă refer, în mod deosebit, la dragoste, atenție și educație. Tocmai de aceea, în vara anului trecut, am răspuns pozitiv invitației de a mă alătura Partidului Național Liberal, pentru că am crezut sincer că poziția de consilier local îmi va oferi ocazia să fac cu adevărat ceva bun pentru focșăneni și pentru acest oraș. Poate pentru că sunt femeie și se spune că femeile au o sensibilitate aparte, poate pentru că sunt mamă și mamele sunt cele mai scumpe ființe, poate pentru că tatăl și soțul meu sunt slujitori ai Domnului și la noi în casă morala creștină înseamnă mult mai mult decât cuvinte… sau poate pentru că iubesc acest oraș am crezut, și cred în continuare, că interesul cetățeanului nu are culoare politică. Știu, poate că sunt naivă, dar nu pot să accept ca orgoliile politice și frustrările personale ale unora să afecteze interesul unei întregi comunități. Poate greșesc. Sau poate că nu. Știu sigur însă că, pentru mine personal, ultimele luni au fost pline de dezamăgiri. Să știți că nu este ușor să mergi duminică de duminică la biserica unde părintele este tatăl tau și să vezi că toți cei care te știu de când erai de-o seamă cu fetițele tale te întreabă de ce te opui unor proiecte de interes local. Și știti ce este cu adevărat trist? Că nici măcar nu știam ce să le răspund…  Sau cum oare aș fi putut să le răspund că decizia nu-mi aparține?!”, se arată în prima parte a mesajului postat de Irina Panaite pe pagina sa de facebook.

”Regret faptul că m-am lăsat folosită”

Irina Panaite mai scrie că regretă că s-a lăsat folosită, conștientă fiind de la început de faptul că tatăl său avea o oarecare notorietate publică și de aceea a fost invitată să candideze pe listele PNL, dar promite că nu va mai cădea în asemenea capcană și cere scuze celor care au votat-o crezând în buna ei educație. ”Îmi pare rău că am ajuns aici. De fapt… îmi pare rău că am lasat ca lucrurile să ajungă până aici. Iar pentru treaba asta, îmi cer scuze tuturor focșănenilor care au crezut în mine și care mi-au acordat votul și încrederea lor ținând cont în primul rând de familia din care fac parte și de educația pe care am primit-o de la părinții mei. Nu sunt chiar atât de naivă încât să nu-mi dau seama că invitația de a fi pe listele PNL nu ar fi venit dacă tatăl meu era un cetățean fără niciun pic de notorietate publică. Regret faptul că m-am lăsat folosită dar, mai ales, regret faptul că m-am lasat folosită împotriva intereselor cetățenilor din Municipiul Focșani. Ori așa ceva nu se va mai întâmpla niciodată, pentru că nu voi mai accepta nicicând ca interesul cetățeanului să fie călcat în picioare din dorințe și interese meschine”, mai scrie consiliera liberală.

 

Consiliera a primit telefoane și mesaje de amenințare. ”Dacă vreți să mă dați afară, căutați o justificare legală și statutară”

Liberala a mai precizat că nu va abdica chiar dacă de câteva zile primește tot felul de telefoane și mesaje cu amenințări mai mult sau mai puțin subtile și i se repetă obsesiv că va fi dată afară din partid. În mesajul său, Irina Panaite mai amintește și de interesele meschine ale unora din PNL și dacă ar fi să aleagă între partid și păstrarea conștiinței curate, va alege să stea cu ”fruntea sus”. ”Tuturor acestor «binevoitori» nu vreau să le spun decât atât: «Dragii mei, să știți că există viață și după PNL. Iar dacă ar fi să aleg între a fi membru de partid fără coloană și conștiință și a fi un cetățean care stă cu fruntea sus, aleg a doua variantă. Să nu uitați însă că, dacă tot vreți să mă dați afară, căutați barem o justificare legală și statutară. Nu de alta, dar până una alta, nu am încălcat nicio prevedere a Statutului PNL care să atragă dupa sine excluderea din partid. Nici măcar nu mă puteți încadra la afirmații și comentarii care au adus atingere imaginii partidului, asa cum ați invocat în cazul unui alt fost coleg. Așa că, pentru toți cei care cred că îmi pot face rău, o spun cât se poate de clar și de public - înainte de a fi membru de partid sunt om și am anumite valori morale și creștine de la care nu mă voi abate niciodată! Iar celor ce au crezut în mine și cred în continuare, vreau să le mulțumesc încă o dată pentru susținere și să le spun că înainte de a fi membru de partid sunt un cetățean al Municipiului Focsani și îmi doresc să avem un oraș civilizat, cu străzi moderne, cu alei și parcuri iluminate, în care să simțim cu toții că suntem acasă”, încheie Irina Anca Maria-Panaite mesajul său de pe facebook. Reamintim cititorilor că, luna trecută, un alt membru P.N.L., Cristi Bălosu, a fost exclus din partid pentru faptul că ”a adus prejudicii imaginii partidului”, chiar dacă cu o zi înainte nici Ion Ștefan, nici Cătălin Toma nu admiteau că vor lua această decizie. (A.TĂTARU)

Citiți și:

Consiliera focșăneancă Irina Panaite ar putea fi exclusă din PNL


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.