Politică

Schimb de replici între prefectul Halici și președintele CJ Toma, după reclamația deputatului Ștefan la Parchet

Ziarul de Vrancea
15 feb 2023 3699 vizualizări

Reamintim că joi, 9 februarie 2023, într-o conferință de presă, deputatul vrâncean Ion Ștefan (Forța Dreptei) a făcut publică depunerea unei plângeri penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focșani. Conform precizărilor sale, Ion Ștefan a recurs la depunerea acestei plângeri după ce ar fi fost amenințat cu moartea printr-un mesaj pe telefonul mobil, la sfârșitul anului trecut și după ce recent i s-ar fi adus acuzații nefondate de trafic de influență pe lângă șeful Serviciului Permise și Înmatriculare Vehicule, în mediul online, inclusiv de pe conturi false. Persoane implicate în aceste atacuri la adresa sa sunt foști colegi ai săi din PNL, printre aceștia fiind menționați consilierul județean Cristi Bălosu și Claudiu Marian Matei, patronul unei discoteci. După conferința de presă a deputatului de Vrancea Forța Dreptei, Ion Ștefan, prin intermediul unei postări activată vineri 10 februarie, ora 19:20 pe contul său de facebook, prefectul de Vrancea Nicușor Halici s-a adresat președintelui Consiliului Județean, Cătălin Toma. La solicitarea Ziarului de Vrancea, Cătălin Toma a dat o replică solicitărilor lui Nicușor Halici. Citiți în continuare precizările politicienilor care dețin cele mai importante poziții de putere ale momentului în Vrancea pe subiectul menționat     

Citiți postarea activată vineri 10 februarie, ora 19:20 pe contul său de facebook de prefectul de Vrancea Nicușor Halici, pe subiectul reclamației depuse de către deputatul vrâncean Ion Ștefan (Forța Dreptei)

Ca prefect al Județului Vrancea, urmăresc cu atenție evenimentele din spațiul public. Fapt pentru care, consider că jocul politic trebuie să se desfășoare între anumite limite de decență, iar cei implicați trebuie să le respecte, dincolo de rivalitățile și orgoliile care îi mână în luptă.      Ca reprezentant al Guvernului, cu atribuții în vegherea respectării legii în județul Vrancea, nu tolerez escaladarea disputelor, fie și între foști colegi dintr-un partid precum PNL, la nivelul amenințărilor cu moartea, a șantajului și a calomniilor. 

-Sunt instrumente de presiune la care apelează membrii clanurilor mafiote și infractorii, nu politicienii

Iar lucrurile sunt cu atât mai grave cu cât cei care recurg la astfel de intimidări, specifice mediului interlop, se ascund în spatele unor identități false, pe rețelele de socializare, asumate de persoane sau cu atât mai mult de cei care au funcții politice ori administrative!  

-Consider că s-a ajuns prea departe și, drept urmare, având în vedere că există mai multe plângeri penale, mă aștept ca instituțiile statului, poliția și parchetul, în primul rând, să acționeze pentru identificarea cu prioritate a celor care, ascunși în spatele unor identități false sau reale, amenință, șantajează și calomniază.                                       

- De asemenea, solicit poliției să investigheze cu multă atenție relațiile dintre anumiți consilieri județeni și capi ai lumii interlope locale. Nu vreau să se repete situațiile din anii trecuți când politicieni aflați în funcții publice transmiteau interlopilor din Vrancea date despre anchetele care îi vizau, extrase din informările la care aveau acces prin natura funcțiilor pe care le ocupau.  

- Pe de altă parte, îi recomand președintelui PNL Cătălin Toma, și Consiliului Județean să-și facă curățenie în propria curte și să-i înlăture pe acei colaboratori ai săi care fac infracțiuni, precum cele enumerate mai sus, sancționate de legea penală. Cu siguranță, Cătălin Toma îi cunoaște foarte bine - numele lor fiind notorii în spațiul public – iar protejându-i și menținându-i în funcții publice sau politice, aproape de el, nu face decât să le încurajeze comportamentul infracțional. 

-️În plus, ca partener în coaliția de guvernare, mă aștept să se delimiteze de aceste tipuri de comportament și oameni care abordează astfel de comportamente! 

Știm cu toții, cât ține Cătălin Toma la aparențe și cât de mult plătește pentru a le păstra.”-Nicușor Halici

Solicitarea adresată de Ziarul de Vrancea, președintelui Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma

Vineri 10 februarie 2023, ora 20:21: „Vă rugăm să ne transmiteți punctul dvs de vedere în legătură cu postarea activată recent pe contul de facebook al prefectului de Vrancea,Nicușor Halici”

Răspunsul președintelui Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma:Bună seara! Sigur a postat domnia sa? 

Dacă este așa, mă dezamăgește reacția nepotrivită a unui om politic, vremelnic prefect PSD! Înțeleg din frământările domniei sale că are cunoștință de transmiteri de informații către << interlopi>>, cred că în virtutea educației pe care o are, ar trebui să aibă decența să spună organelor abilitate cu nume și prenume, să nu fie părtaș la astfel de practici.

Cred că atunci când suntem în funcții de maximă importanță, avem obligația să respectăm legea, să colaborăm cu instituțiile statului și nu să facem postări confuze care pot aduce prejudicii nemeritate instituțiilor, în speță vrâncenilor. 

Îi recomand (n.r. prefectului Nicușor Halici) să fie echilibrat, calm, să respecte încrederea pe care membrii partidului care l-au numit i-au acordat-o.

 Cu un război la granițe, cutremur în Turcia, cred că altele ar fi preocupările unui prefect în spațiul public. 

Însă cred că totuși i-a <<spart>> cineva contul de facebook. 

Încă o dată se adeverește că Vrancea are nevoie de oameni responsabili. 

Mulțumesc pentru punctul de vedere solicitat.

Citiți și vizionați și: VIDEO | Deputatul vrâncean Ion Ștefan (Forța Dreptei) și-a reclamat la Parchet foști colegi din PNL. Vezi din ce cauză


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.