Politică

Scandal și părăsirea sălii, marți seara, la CL Focșani,la ședința de comisii de specialitate reunite

Ziarul de Vrancea
11 dec 2018 1950 vizualizări

Marți, 11 decembrie 2018 după-amiază, au avut loc ședințele comisiilor de specialitate reunite, desfășurate înaintea întrunirii în ședința ordinară a ultimei luni din acest an, a aleșilor din Consiliul Local Focșani. În cadrul lor s-au dezbătut, conform reglementărilor în vigoare, proiectele ordinii de zi ale ședinței ordinare a CL Focșani de miercuri, 12 decembrie 2018. Reflectând actualele tensiuni din viața politică națională și locală, dar și din societate, ședințele respective s-au terminat cu scandal. Care a culminat cu părăsirea sălii de către consilierii opoziției. Același grup de consilieri (PNL + Costel Bîrsan UNPR) a ales exact aceiași strategie a părăsirii sălii și în ședința ordinară din luna Noiembrie 2018 a CL Focșani. Cauzele invocate de consilierii opoziției pentru părăsirea ședinței comisiilor de specialitate reunite, de marți 11 decembrie 2018, după-amiază, apar explicate într-o postare pe contul său de facebook de către liberala Dimitriu Ana-Maria Laura

”Primarul Cristi Misăilă (,,,) dă dovadă de lipsă de eleganță în limbaj și comportament! Am rămas pur și simplu șocată în această după-amiază, la ședințele comisiilor de specialitate reunite ale Consiliului Local Focșani când, în loc să dezbatem constructiv proiectele pe ordinea de zi, primarul Misăilă a găsit de cuviință să se comporte(...), adresându-mi injurii mie, colegilor din PNL și colegului nostru consilier Costel Bârsan. Furia în limbaj a lui Misăilă nu poate fi redată pe hârtie, agresivitatea acestuia fiind pur și simplu șocantă pentru mine. Este inacceptabil ca pentru un ales într-o funcție publică, pentru un primar, (....) și să dovedească că, atunci când nu are argumente și este ferit de ochii presei, să răbufnească într-un stil (....) de neacceptat. Misăilă a transformat relația cu noi, consilierii PNL, și în special cu mine, care îndrăznesc să îi atrag atenția acolo unde greșește, într-un război suburban,(...)! Pentru toate injuriile și amenințările pe care mi le-a adresat, pentru agresiunea de limbaj de care dă dovadă de fiecare dată la adresa mea, îmi rezerv dreptul a mă adresa instanței!”, 

La rândul său, consilierul UNPR Costel Bîrsan a explicat într-o declarație . ”Am rămas neplăcut surprins de limbajul folosit de primarul municipiului Focșani la adresa unei consiliere, unei femei. I-am luat apărarea și i-am atras atenția primarului cu privire la limbajul folosit și atunci m-a jignit în mod grosolan, cu injurii care nu pot fi reproduse. Nu înțeleg de unde această ură a primarului față de consilierii opoziției”. Invocând prin urmare  limbajul primarului Misăilă, Ana Maria Dimitriu, Costel Bîrsan și ceilalți consilieri PNL au părăsit sala unde se desfășurau ședințele comisiilor de specialitate. Acest mod de acțiune al consilierilor opoziției din CL Focșani se repetă, iată, și-n cazul ședințelor comisiilor de specialitate din decembrie 2018, după ce respectivii aleși au procedat similar în ședința ordinară a CL Focșani din luna noiembrie 2018.

Facem precizarea că redactorii Ziarului de Vrancea au scris de fiecare dată, ori de câte ori a fost cazul să o facă, despre limbajul și comportamentul neadecvat al consilerilor majorității din CL Focșani și al primarului, ori viceprimarilor, față de aleșii opoziției în același for.

Recunoaștem de asemenea, dreptul consilierilor opoziției de a-și stabili, asa cum consideră ei, strategia de exercitare a mandatelor în CL Focșani.

Făcând însă un obicei din a părăsi sălile ședințelor ordinare sau de specialitate ale CL Focșani, este greu de crezut că politicienii locali amintiți vor avea vreun beneficiu de imagine  în rândul alegătorilor pe care-i reprezintă. dar și al focșănenilor în general.Și nici de eficiență în exercitarea mandatelor nu poate fi vorba în asemenea circumstanțe.

Amintiții aleși opozanți din CL Focșani, dacă nu au ”stomac politic” să suporte inclusiv limbaj și atitudini neprotrivite din partea adversarilor de la putere și să-și reprezinte alegătorii în astfel de condiții vitrege, ar fi bine să se lase de domeniul în care-au optat singuri să activeze. Politica presupune și rezistență la un astfel de stres .Consilierii despre care-i vorba nu-s nici vedete de cimena, nici artiști emeriți în vreun alt domeniu. Sunt doar politicieni care au promis în campaniile electorale ce le-au susținut neobligați de nimeni,că vor face tot ce ține de ei să-și reprezinte alegătorii care i-au votat. Părăsind sala de ședințe, nu fac în nici un caz așa ceva!

Ca să  nu mai spunem că sensibilii politicieni din opoziție din CL Focșani, fascinați de strategia părăsirii sălilor de ședințe, ar fi dat cu siguranță mai multă greutate și credibiltate acuzațiilor lor, dacă ar fi avut și ceva dovezi înregistrate cu ele. 

Și-ar mai fi ceva de spus. Imediat după ședința comisiei de dialog social de la Primăria Focșani de luni, 10 decembrie 2018, liberalii autohtoni au ieșit imediat și s-au ”împăunat”  prin postări pe conturi de  facebook sau comunicate de presă că: ”PNL a blocat taxa de salubrizare stradală!”. Cine a urmărit sau va urmări ședința cu pricina (ea este înregistraă VIDEO integral și poate fi oricând urmărită pe ziaruldevrancea.ro) își poate da seama ce valoare are afirmația cu care-au decis să se fudulescă șefii liberalilor autohtoni. Ce-ar mai fi de adăugat?

Iată o dovadă clară care arată că politicienii din Vrancea și din Focșani pot fi desprinși de realitate și în opoziție, nu numai la putere!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.