Politică

Scandal la Vidra între PSD și liberali, după ce primăria a luat un teren de 425.000 de euro

Mihai Boicu
11 iun 2018 2742 vizualizări

Primăria a achiziționat un teren de peste 8 hectare, cu prețul de 425.000 de euro, cu un credit bancar ale cărui costuri totale sunt de aproximativ 800.000 de euro.În timp ce primarul comunei spune că terenul este necesar, printre altele, pentru locuințe destinate tinerilor sau celor care lucrează în Vidra, liberalii au făcut plângere penală, acuzând nereguli la cumpărarea suprafeței.De asemenea, prețul apei potabile a fost majorat

Consiliul Local Vidra a aprobat, în ultima sa   ședință ordinară( din 31 mai,2018) cumpărarea unui teren cu o suprafață de 80.207 mp, care a încins spiritele între puterea PSD și opoziția PNL. Prețul plătit este de 425.097 de euro, respectiv  5,3 euro pe metru pătrat. Cum primăria nu a avut acești bani, a fost contractat un credit, iar suma totală care urmează a fi aprobată va fi de aproximativ 800.000 euro.  ”Acești bani sunt proveniți din taxele și impozitele cetățenilor comunei Vidra. Având loc discuții și dezbateri pe acest punct, grupul PNL a scos în evidență faptul că nu este o necesitate achiziționarea acestui teren. Le-am transmis pesediștilor că e nevoie de credite pentru îmbunătățirea traiului cetățenilor comunei și investirea în aducțiuni de apă, infrastructură etc., nu pentru cumpărarea de terenuri”, a transmis Daniel Moroșanu, președintele PNL Vidra, într-un comunicat de presă. În replică, primarul PSD Silviu Pintilie spune că primăria avea nevoie de teren pentru mai multe obiective necesare pentru comună. ”Pe acest teren vrem să construim un teren de sport, cămin pentru bătrâni, locuințe sociale, locuințe pentru tineri, locuințe pentru medici, doctori, profesori, care sunt navetiști și lucrează în comună. Avem doi doctori care vor să vină la spitalul din Vidra. Șeful postului de poliție face naveta. Sunt oameni care s-ar stabili oricând în comuna Vidra dacă ar avea apartamente în care să locuiască și să îndeplinească anumite condiții”, a spus primarul Silviu Pintilie. Acesta spune că terenul poate fi util și pentru investiții. Primarul susține că au fost mai multe evaluări din care a rezultat prețul de achiziție. În ceea ce privește fondurile pentru obiectivele anunțate de primar, trebuie găsite surse de finanțare. Conflictul dintre PNL și PSD s-a lăsat și cu o plângere penală, potrivit liberalilor, împotriva viceprimarului, a unui consilieri local PSD și a doi funcționari de la compartimentul financiar contabil din primărie, acuzați de nereguli la achiziția terenului.

Prețul apei potabile a crescut la 4 lei metrul cub

Consiliul Local Vidra a votat și creșterea prețului potabile de la 2,3 lei la 4 lei metrul cub, iar la canalizarea de la 1,8 lei la 2,65 lei metrul cub. Și la acest punct au  fost dispute între putere și opoziție. ”Grupul consilierilor PNL s-a opus acestei măriri și a menționat faptul că cetățenii sunt nemulțumiți atât de calitatea apei, cât și de furnizare, nemaidorind scumpirea acesteia, ci găsirea unei soluții pentru îmbunătățirea situației. I-am reproșat viceprimarului PSD Micu Nica că atunci când s-a externalizat serviciul de apă și canal a rectificat bugetul și a luat 1,6 miliarde lei făcând astfel serviciul nefuncțional și lăsând bugetul pe zero. Precizez faptul că tot Micu Nica, viceprimar PSD, a venit cu amendament la constituirea bugetului local pe 2018 și a mai luat 500 de milioane de lei vechi din cele două miliarde lei vechi, ce urmau a fi alocați serviciului public apă și canal considerând că nu este necesară această sumă”,acuză liberalii. Primarul spune că prețul era neschimbat de mulți ani și că era necesară o majorare a tarifului, pentru ase putea face investiții. ”Din cauza amplasamentului satelor, furnizarea apei se face cu costuri mari. Majorarea prețurilor s-a făcut pe baza unei analize. Vom încerca să eliminăm pierderile și să investim în dotări cu apometre și pompe. Trebuie să aducem aceste serviciu pe profit”, a spus primarul Silviu Pintilie. (Mihai BOICU)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.