Politică

Scandal cu acuzații de ”incompetență” și ”circ ieftin” între opoziție și primarul Misăilă

Ziarul de Vrancea
13 feb 2018 2026 vizualizări

Consilierii PNL și Costel Bîrsan au venit luni la sala de ședințe a Primăriei Focșani, pentru a-l acuza de ”incompetență” pe primarul Cristi Misăilă, în ceea ce privește modul de transmitere către Consiliul Județean a terenului pentru spital.Aleșii  opoziției au anunțat că vor face plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva secretarului Eduard Corhană, care nu a convocat ședința extraordinară pe care au cerut-o.În replică, primarul Cristi Misăilă i-a acuzat pe opozanți de ”circ ieftin” și a anunțat că s-ar putea ajunge până la dizolvarea Consiliului Focșani și alegeri anticipate.

 

Disputa dintre consilierii PNL și primarul Cristi Misăilă pe tema terenului pentru un posibil viitor spital în Focșani a continuat luni, la ora la care aceștia ceruseră convocarea unei ședințe extraordinare pentru transmiterea suprafeței la Consiliul Județean. Aleșii PNL, alături de Costel Bîrsan, s-au prezentat în sala de ședințe a Primăriei Focșani, chiar dacă primarul Cristi Misăilă a refuzat să convoace ședința, unde au prezentat situația din punctul lor de vedere. Nicu Tănase, președintele PNL Focșani, a spus că liberalii nu puteau vota un proiect ”trântit pe masă”, în timpul ședinței din 23 ianuarie. ”Primăria Focșani a bălmăjit acte, documente oficiale, într-o chestiune atât de delicată, așa cum este construcția acestui spital. Noi am convocat această ședință extraordinară pentru a lămuri aspectele referitoare la acest subiect”, a spus Nicu Tănase. Liberalii au anunțat că vor face plângere împotriva secretarului Eduard Corhană pentru abuz în serviciu, deoarece nu i-a sprijinit în organizarea ședinței. În ceea ce privește acuzațiile că nu au votat proiectul din 23 ianuarie privind inventarierea suprafeței de 6,2 hectare în domeniul public al orașului, pentru ca aceasta să fie apoi transmisă în domeniul public al județului și administrarea Consiliului Județean, liberalii susțin că proiectul de atunci ”a fost făcut pe genunchi”. În opinia acestora, terenul nu putea fi inventariat decât în domeniul privat. ”Ulterior, terenul trebuia să ajungă la foștii proprietari care au făcut cereri de retrocedare și pentru care nu s-au mai găsit suprafețe disponibile. Pentru că PSD și-a dat seama că lucrurile stau așa cum a susținut PNL, s-a ajuns la soluția de declare a terenului de interes județean , în baza Legii 213/1998. O soluție care a demonstrat că armata de juriști din Primăria Focșani și Consiliul Județean, în frunte cu primarul incompetent Cristi Misăilă și cu baronul Marian Oprișan, au dat dovadă de nepricepere și superficialitate”, au arătat consilierii PNL. La ”ședință” a participat și Dan Grigoraș, director al Direcției de relații interne și internaționale din Primăria Focșani, care a avut o dispută verbală cu aleșii PNL.

 

Terenul a fost ”descoperit” la o plimbare de Cristi Misăilă

Primarul Cristi Misăilă a susținut, imediat după ce opozanții săi au plecat din sediul primăriei, o conferință de presă în care i-a acuzat că fac circ. ”Participăm la un circ ieftin făcut de consilierii PNL și Costel Bîrsan, care nu au înțeles cum funcționează administrația locală”, a afirmat primarul Focșaniului. Acesta a susținut că proiectul propus de PNL nu prevedea și inventarierea terenului în domeniul public al Focșaniului și că, în aceste condiții, ”nu poți să transmiți ceva ce nu ai”. Primarul Focșaniului a anunțat că a fost demarată o campanie de strângere de semnături de către PSD Vrancea pentru demisia aleșilor PNL și a lui Costel Bîrsan. ”Este un punct de plecare, o ipoteză, pentru a demonstra că putem face un demers politic pentru a dizolva Consiliul Local Focșani și să facem alegeri anticipate, pentru că așa nu se mai poate”, a spus Cristi Misăilă. În ceea ce privește terenul care a făcut subiectul scandalului între putere și opoziție primarul Focșaniului spune că diferența de suprafață din evidențe cadastrale și cea  propusă pentru spital a fost dată de măsurătoarea în teren, când s-a descoperit că acesta era mai mare decât în documente. Terenul a fost folosit de Penitenciarul Focșani între 1986 și 2010, după care, printr-o ”scăpare”, nu a fost inventariat în patrimoniul orașului potrivit Legii 165/2013. ”Scăparea” a fost rezolvată la o plimbare de primarul Cristi Misăilă. ”Eu mă plimb prin oraș și am vrut să știu ce este cu terenul respectiv. Întrebarea a fost pusă mai demult și am vorbit inclusiv cu domnul Cel-Mare, fost comandant al Penitenciarului Focșani”, a ”dezvăluit” primarul Focșaniului despre cum a apărut terenul de 6,2 hectare. Consiliul Județean Vrancea are pe ordinea de zi a ședinței de joi declararea suprafeței de interes județean și trecerea acesteia în domeniul public al județului. (Mihai BOICU)

Citiți și:Declarație de presă consilierii municipali ai Partidului Național Liberal,în Consiliul Local Focșani;

Comunicat de presă al Primarului Cristi Valentin Misăilă ;

 

În documentele atașate prezentului articol puteți citi în original:

Declarația de presă a consilierilor municipali ai Partidului Național, Liberal în Consiliul Local Focșani, din 12.02.2018

și

Comunicatul de presă al Primăriei Focșani semnat de primarul Cristi Misăilă, din 12.02.2018


Fisiere atasate

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.