Politică

Salariile 13 și 14 propuse de PNL se îndreaptă spre Senat cu aprobări

Mihai Boicu
6 oct 2017 9323 vizualizări

Propunerea legislativă inițiată de PNL pentru acordarea al celui de-al 13 – lea salariu înainte de Crăciun și al celui de-al 14 – lea salariu înainte de concediul din timpul verii a primit aviz pozitiv din partea a două instituții care au verificat ce înseamnă concret această propunere.

Este vorba de Consiliul Economic și Social și Direcția procedură legislativă, sinteză și evaluări din Senat, care a avizat o primă evaluare, după cum a arătat deputatul Ion Ștefan. În continuare, urmează ca proiectul de lege să fie evaluat și de Consiliul Legislativ și de Guvernul României. Proiectul prevede ca sumele pentru acordarea celor două salarii să fie deductibile din impozitul pe profit, în limita a 20%. ”Dezvoltarea României va depinde în următorii ani de atragerea fondurilor europene, creșterea competitivității societăților comerciale și remodelarea și redefinirea pieței muncii. Acesta proiectul are un rol foarte important. La nivel național, în 2016 s-au colectat 16 miliarde de lei din impozit pe profit. Dacă 20% din această sumă, 3,2 miliarde lei, ar fi ajuns la salariați s-ar fi înregistrat o creștere a salariilor cu 17%. În cinci ani vorbim de o sumă de 4 miliarde de euro. Cu patru miliarde de euro putem remodela piața muncii”, a susținut deputatul Ion Ștefan, inițiator al propunerii legislative a PNL. Pentru susținerea acesteia a fost inițiată și o petiție online, fiind strânse până acum 700 de semnături. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.