Politică

Replica lui Misăilă la comunicatul de vineri al majorității PNL-USR-PLUS din CL Focșani, „împachetată” într-un atac politic

Ziarul de Vrancea
30 mai 2021 4193 vizualizări
În opinia primarului Cristi Valentin Misăilă, principalul vinovat pentru tot ce votează majoritatea PNL-USR-PLUS din Consiliul Local Focșani ar fi deputatul PNL de Vrancea Ion Ștefan care i-a fost contracandidat în două scrutine de alegeri locale.
În opinia primarului Cristi Valentin Misăilă, principalul vinovat pentru tot ce votează majoritatea PNL-USR-PLUS din Consiliul Local Focșani ar fi deputatul PNL de Vrancea Ion Ștefan care i-a fost contracandidat în două scrutine de alegeri locale.

După comunicatul de presă al majorității PNL-USR-PLUS, făcut public vineri, 28 mai 2021, la câteva ore de la încheierea ședinței extraordinare a Consiliului Local Focșani,  sâmbătă, 29 mai 2021, primarul Cristi Valentin Misăilă vine cu o replică, transmisă prin intermediul unei postări pe facebook.

Așa cum a mai făcut-o, primarul Focșaniului își „împachetează” replica într-un atac politic viguros la adresa deputatului PNL de Vrancea Ion Ștefan, pe care-l consideră dirijorul din umbră al majorității PNL-USR-PLUS din CL, cel care hotărâște, în opinia sa, ce și când votează în întrunirile forului menționat.

Cei doi politicieni locali au fost în două scrutine (2016 și 2020) concurenți direcți pentru postul de primar al municipiului Focșani, ambele adjudecate de Misăilă. Spre deosebire de 2016, însă, în alegerile locale din septembrie 2020 PNL, împreună cu USR-PLUS au mai mulți consilieri în Consiliul Local Focșani.

Conform aritmeticii stabilită de electoratul focșănean în toamna anului trecut, aleșii PNL-USR-PLUS pot vota tot ceea ce consideră că le este favorabil strategiei lor politice în amintitul for, care-i legislativul administrației municipiului reședință a județului Vrancea.

Trebuie de asemenea remarcat că, deși problemele pentru care bugetul municipiului Focșani pe anul 2021 nu este valid la această oră țin de subtilități tehnice ale legislației financiar-administrative în vigoare, la nivelul Consiliilor Locale, primarul Misăilă preferă, din motive doar de el știute, să mute disputa pe acest subiect în zona politică. Pe un asemenea teren apar și exprimări în comunicările transmise pe care un primar în funcție ar fi normal să le evite chiar și-n campaniile electorale.

Consilierii PNL-USR PLUS sunt marionetele lui Grindă, cel care vrea să distrugă Primăria Municipiului Focșani

Consilierii locali PNL-USR PLUS Focșani continuă să mintă și să dezinformeze așa cum le cântă deputatul Ion Ștefan, zis Grindă. Deoarece au fost învățați că o minciună repetată la nesfârșit ajunge să fie crezută de oameni, consilierii din Coaliția Împotriva Focșănenilor repetă la nesfârșit câteva lozinci de partid precum ”vrem transparență” sau ”nu vrem firme de casă”!

Spun toate aceste minciuni pe un ton răspicat, cu vehemență ca să pară mai convingători. Minciuna are picioare scurte iar faptele arată că lucrurile stau exact invers! Am spus-o, dar o mai repet, din august 2016 cheltuielile Primăriei Municipiului Focșani sunt publicate lunar pe site-ul instituției.

Mai pe înțelesul coaliției anti-Focșani, de când sunt primar cheltuielile Primăriei Municipiului Focșani sunt transparente și sunt la un click distanță! https://www.focsani.info/pagina/primaria-focsani.

Pe această cale îl interpelez și eu pe cel mai inteligent liberal în viață, poate reușește să ne spună câte primării din Județul Vrancea conduse de liberali publică cheltuielile pe site-ul instituției lună de lună. Sau unde sunt publicate, transparent, cheltuielile Consiliului Județean Vrancea, instituție condusă de un alt liberal

În ceea ce privește cealaltă marotă a gânditorului de la Milcov...cea legată de firmele de casă ale lui Misăilă, doresc să informez opinia publică de faptul că săptămâna aceasta la Primăria Municipiului Focșani au fost semnate două contracte cu două companii care s-au înscris la licitații. O companie se numește Telekom, o subsidiară Deutsche Telekom iar o alta se numește SWARCO Traffic Romania SRL, o subsidiară a SWARCO Traffic Systems GmbH care implementează soluții de Smart City în toată lumea

Dar...atunci când ai minte puțină poți să formulezi orice acuzație, în speranța că cetățenii vor crede toate inepțiile! Inepții similare cu cele conform cărora prețul unei lămpi profesionale de iluminat public care are o garanție de funcționare de100.000 ore și sistem de telemanagement (comandarea și monitorizarea funcționării de la distanță) trebuie să coste cât o lampă de la un magazin din piață!

Rezultatul tuturor acestor minciuni prin care consilierii PNL-USR PLUS își justifică votul în Consiliul Local Focșani afectează deja tot municipiul!

Echipa de handbal, cea care a făcut performanțe de neegalat pentru orașul nostru este la un pas să rămână fără cei mai valoroși jucători, dar și fără antrenori!

Tot ca urmare a ceea ce au votat cei de la PNL-USR PLUS, instituțiile de cultură construite în urmă cu aproape un secol de filantropul Maior Gh. Pastia au fost închise, în bătaie de joc pentru tot ceea ce înseamnă act de cultură, actori, artiști sau intelectuali ai orașului!

Lipsa unui contract de delegare a gestiunii iluminatului public va avea ca efect creșterea numărului de violențe și tâlhării, ca urmare a faptului că orașul va sta în beznă! Va fi beznă așa cum era în orașe întregi pe vremea lui Băsescu când ni se spunea că austeritatea este salvarea României!

Și pentru că tot vorbim de acele vremuri, iată că la Focșani consilierii PNL-USR PLUS doresc ca toți angajații din Primăria Municipiului Focșani și din instituțiile subordonate să trăiască acele vremuri!

Ultima marotă aruncată în spațiul public de cei care vor doar răul focșănenilor este aceea că ei luptă ca să taie salariile din Primărie pe motiv că sunt mari!

Este adevărat că unele salarii din administrația publică sunt mai mari decât în sectorul privat, dar asta nu este vina mea sau a funcționarilor publici din Primărie, salariile sunt stabilite respectând legea!

Este legea care face ca la Primăria Municipiului Focșani salariile să fie mai mici decât la Consiliul Județean Vrancea sau la Prefectura Vrancea unde angajații au și un spor de 30% pentru COVID-19.

Legea care face ca salariile de la Primăria Municipiului Focșani să fie mai mici și decât sunt cele de la Direcția de Sănătate Publică, unde angajații primesc, de asemenea, un spor de 30% pentru COVID 19!

Mai mult decât atât, salariile angajaților din Primăria Municipiului Focșani sunt similare cu cele ale Primăriei Municipiului Adjud unde primarul este liberal!

Nu am dat aceste exemple pentru că sunt preocupat de salariile primite de angajații altor instituții ci pentru a vă arăta faptul că în Consiliul Local Focșani PNL-USR PLUS au trimis niște ipocriți mincinoși care nu vor să facă altceva decât să ne distrugă!

Ei vor să facă reduceri salariale doar la Primăria Focșani pentru că primarul se numește Cristi Valentin Misăilă!

Dacă ar dori să trateze problema salariilor din sectorul public în mod unitar atunci ar propune modificarea Legii 153/2017 privind salarizarea funcționarilor publici!

Nu îi oprește nimeni! Sunt la putere, au majoritate, pot face ca Băsescu să taie la toți angajații salariile cu 25%! Poate iniția acest proiect de modificare legislativă chiar Grindă, că el este obișnuit să își plătească angajații cu minim pe economie, de la director până la portar, și chiar se fălește cu acest lucru! Însă in sectorul public nu poți să “plătești la negru” diferența, pentru a nu plăti impozitele și taxele aferente!

Am convingerea că este atât de capabil Grindă încât va face un proiect de lege la fel de bun cum a fost Ministerul Dezvoltării când îl conducea el! Are experiență, pentru că și acolo a vrut să taie salariile și a reușit doar să distrugă și să bulverseze un minister întreg!

Când inițiază acest proiect de lege Grindă să nu uite să propună și diminuarea indemnizațiilor la viceprimari și la consilierii locali că, ce să vezi, cei care au propus tăierea salariilor din Primăria Municipiului Focșani au uitat să își taie și ei indemnizațiile! Mai pe românește, să sufere doar proștii, iar deștepții să se fălească cu ce lucru minunat au făcut, dar să ia tot 20.000lei/lună ca în cazul viceprimărițelor care taie frunză la câini și se laudă cu asta pe Facebook!

Aceasta este ”strategia” consilierilor PNL-USR PLUS gândită și teleghidată pas cu pas de către Grindă, cel care a dus în gard Ministerul Dezvoltării și care a mințit de au stat înghețate apele până prin martie! Nimic din ce a promis nu a făcut, dar sigur va încerca să mai facă ceva – să distrugă Primăria Municipiului Focșani doar pentru că eu, Cristi Valentin Misăilă l-am învins de două ori în alegeri în ciuda minciunilor spuse de acest individ și în ciuda voturilor aranjate de el și de PNL la alegeri!

Dacă va reuși să distrugă sau nu Primăria Municipiului Focșani ține doar de noi toti, stimați cetățeni! Eu nu am ce să ascund și vă asigur că nu iau nimic acasă pentru mine!

Am arătat că pot face lucruri bune pentru acest oraș și nu mă voi opri aici, dar pentru a continua să implementăm proiecte frumoase pentru cetățeni am nevoie de liniște ca să pot munci și de o echipă de profesioniști cu care să le pot implementa!

Vă asigur că nimeni nu vine să muncească pe ochi frumoși sau pe o strângere de mână și cei care implementează astăzi proiecte pentru acest municipiu nu vor avea nicio problemă să își găsească un loc de muncă în privat, pentru același salariu și responsabilități mai mici.

A înțeles acest lucru până și Nicușor Dan, Primarul Capitalei, doar că el a fost olimpic la matematică, nu șofer la Grindă!

Text informații:Cristi Valentin Misăilă

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.