Politică

Record de proiecte la şedinţa Consiliului Local Focşani

Alexandra TĂTARU
24 sep 2017 1405 vizualizări

Aleşii locali municipali din Focşani se vor reuni, marţi, 26 septembrie a.c., în şedinţă ordinară, mai devreme cu două zile decât graficul obişnuit. Glumind, am putea spune că de marţi şi până joi, ultima fiind consacrată pentru şedinţe ordinare, consilierii vor avea timp să aprobe cele nu mai puţin de 84 de proiecte de hotărâre propuse în special de primar, asta dacă nu cumva ordinea de zi va fi suplimentată şi cu alte proiecte ”urgente”, aşa cum se mai practică.

Aproape jumătate din subiectele propuse spre dezbatere şi aprobare vizează numirea reprezentanţilor Consiliului Local Focşani în consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ din municipiu, fie că vorbim de grădiniţe, şcoli generale sau licee. Primarul Cristi Misăilă a reintrodus pe ordinea de zi şi două dintre proiectele sensibile care nu au întrunit în şedinţa trecută necesarul de două treimi din voturi pentru a putea fi aprobate. Este vorba despre inventarierea şi clasificarea unor locuri de parcare, dar şi darea în administrare către Direcţia de Dezvoltare şi Servicii Publice Focşani a sectoarelor de drumuri naţionale, în cadrul proiectului care vizează remodelarea arterelor Calea Munteniei şi Calea Moldovei, unde se intenţionează atragerea de fonduri europene pentru modernizarea centurii ocolitoare a oraşului. Tot în cadrul şedinţei, aleşii locali îşi vor desemna reprezentanţii care vor face parte din delegaţia care va merge la începutul lunii octombrie în Ucraina, la Zilele Oraşului Cernăuţi, dar vor discuta şi despre deplasarea Ansamblului Folcloric „Ţara Vrancei” în Lituania şi Letonia, la invitaţia ambasadorului României în aceste ţări, pentru a susţine spectacole cu ocazia Zilei Naţionale a României. Alte două proiecte care vor suscita în mod sigur discuţii se referă la modificarea indicatorilor economici pentru două obiective de investiţii aşteptate de mult timp de focşăneni, respectiv reabilitarea şi extinderea parcurilor Nicolae Bălcescu şi Teatru, parcuri pentru care s-au prevăzut bani încă de la începutul anului, dar nu s-a făcut nimic până acum pentru schimbarea lor în bine. Vor mai fi aprobate proiecte care țin de indicatori economici în programul privind creșterea performanței energetice pentru clădiri ale unităților de învățământ, dar și schimbarea denumirii Stadionului Tineretului din Focșani, care ar urma să se numească Stadionul „Viorel Ion”, în amintirea celui care a fost un mare sportiv și antrenor de rugby. Tot marți, consilierii locali își vor alege un nou președinte de ședință pentru următoarele trei luni, după ce „mandatul” lui Marius Iorga în această funcţie expiră la sfârşitul acestei luni. Şedinţa va începe la ora 16.00 şi publicul interesat de subiectele aflate în dezbatere şi nu numai poate participa. (A. TĂTARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.