Politică

Răspunsul vrânceanului din diaspora Ovidiu Burdușa, numit secretar de stat al Guvernului, la ironiile lui Oprișan din ședința CJ

Ziarul de Vrancea
20 dec 2019 3983 vizualizări

Răspunsul lui Ovidiu Burdușa vine în contextul ironiilor pe care Marian Oprișan le-a exprimat la adresa lui, la debutul ședinței extraordinare a Consiliului Județean Vrancea de joi, 19 decembrie 2019.

Concret, imediat după ce a început ședința menționată, Marian Oprișan a citit lista consilierilor absenți. Când a ajuns la numele consilierului județean PNL, Ovidiu Burdușa, baronul a făcut o scurtă pauză. Apoi, a formulat o întrebare consilierilor liberali, prezenți în sală:

„Lipsește domnul consilier Burdușa Ovidiu! Domnul consilier nu era marele om de afaceri, întreprinzător în Italia?” Drept răspuns, a venit imediat o replică de la consilierul județean PNL, Adrian Crețu, prezent în sală: „A spus să vă mulțumesc pentru că l-ați ajutat să ajungă secretar de stat”.

Ca să nu rămână mai prejos, Oprișan a completat:„A lăsat afacerea aia cu hotelul ăla interesant să se ducă secretar de stat! Vai de capul meu!”

Iată și replica lui Ovidiu Burdușa:

Înregistrarea ședinței extraordonare a CJ Vrancea de joi, 19 decembrie 2019-VIDEO:Est Media Press

Observ că numele meu este repetat obsesiv de către președintele Consiliului Județean Vrancea. De această dată, domnul Marian Oprișan a ales să facă referire la noua mea poziţie, de reprezentant al românilor din #Diaspora în #Guvernul României. Repet, că poate domnia sa înţelege mai greu: am acceptat să ocup o funcție publică, nu pentru banii statului ca alţii, ci pentru că trebuie cineva să lupte şi pentru drepturile concetăţenilor noştri de peste graniţe, ani în şir desconsideraţi de baronii PSD din ţară.

Obişnuit să fie stăpânul banilor plătiţi de vrânceni la buget, prin taxe şi impozite, domnul Oprişan arată prin ultimele atacuri la adresa mea că nu poate înţelege ce înseamnă să porneşti de jos şi să construieşti doar prin munca ta, fără banii statului, o mică afacere, pe care evident că nu ai cum s-o amesteci cu politica (aşa cum, din păcate, e obişnuit prin jurul domniei sale).

Sigur că nu mă voi mai ocupa de afacerea mea din Italia, la care am muncit pe brânci – ceva ce iarăşi nu poate înţelege cineva care s-a îmbuibat la "ţîţa" banului public. Şi la fel de sigur e că îmi voi investi de-acum încolo timpul pentru a-i ajuta cum pot eu mai bine pe cei care au decis să plece în lumea largă şi să facă sacrificii imense departe de casă, tocmai pentru a nu fi nevoiţi să cerşească de muncă la partidul care le-a confiscat judeţul şi banii lui.

Sunt convins că îmi sunt alături nu doar "diasporenii" care au fost mereu împotriva unora ca Marian Oprişan, dar şi aceia care ar vota la o adică PSD. De ce? Pentru că, deşi preşedintele CJ Vrancea îi crede pe unii dintre votanţii săi uşor de dus de nas, la final oamenii îşi dau seama că nu pot fi prostiţi la infinit cu miştocăreli spuse de la înălţimea averii de "jdemilioane" primite cadou de la venerabila mamă bogată.

Când ai ajuns să trântoreşti în asemenea hal pe banii statului, nu-ţi mai pasă nici de cei care te votează, darămite să ai grijă de drumuri, spitale, şcoli, de tineri şi de bătrâni, vezi proiecte ratate gen Vrancea Curată etc.

Îi asigur pe toți românii din Diaspora, indiferent de partidul cu care votează, că nu voi face NICIODATĂ afaceri cu banii statului și că voi munci cu toată puterea mea ca viața lor să devină mai bună, astfel încât taxele românilor să nu mai ajungă în puşculiţa baronilor. Și, evident, îi aștept pe mulţi să se întoarcă acasă, căci Guvernul României va lucra zi de zi pentru ca românii din pribegie să poată avea un trai mai bun, în țara lor. Cu cât mai mulţi vor face asta, cu atât mai puţini baroni PSD vor exista în ţara pe care au părăsit-o de nevoie.

În rest, îl rog pe preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea să nu mai piardă timpul vorbind nimicuri pe banii statului. Oamenii chiar au nevoie ca el să se ocupe de lucruri serioase, fie şi pe ultima sută de metri a mandatului. Iar noi ceilalţi n-o să ne pierdem vremea schimbând mesaje pe subiecte fără miză în viaţa omului de rând, că nu de asta ne-a votat lumea. Zău, chiar avem multă, foarte multă treabă. Mai ales, avem multe de reparat după guvernări care, prin hoţie şi combinaţii de clan mafiot, au alungat milioane de români din ţară.

Aşadar, la muncă, pentru că de aia ne votează lumea! Ajunge cu belfereala pe banii cetăţenilor! Până şi PSD-iştii s-au săturat să plătească politicieni care să nu facă nimic altceva în afară de a se îmbogăţi din funcţie.

Altfel, Sărbători Fericite şi La Mulţi Ani departe de banul public!

Text informații:Ovidiu Burdusa

Citiți și: Vrânceanul Ovidiu Burdușa, numit secretar de stat la Departamentul Românilor de Pretutindeni în Guvernul României


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.