Politică

Rămâne sau nu rămâne vacant locul consilierului local Irina Anca Panaite-Maria?

Alexandra TĂTARU
14 sep 2017 1746 vizualizări

După ce a trecut de la o tabără la altă, cel puțin din ”conștiință”, consilierul local ”PNL”, Irina Anca Panaite-Maria, a fost exclus din partid, iar liberalii au trimis propunerea de vacantare a locului în Consiliul Local la Prefectura Vrancea.

Potrivit Legii, Prefectura Vrancea trebuie să transmită ordinului Prefectului de vacantare a locului consilierului. Rămâne de văzut când se va întâmpla acest lucru, termenul legal fiind de 30 de zile de la propunerea partidului făcută pe 2 august. Potrivit art. 12 (3) din Legea 393/2004 privind statutul alesilor locali – “în termen de 30 de zile de la data sesizării partidului politic sau a organizației cetățenilor aparțținând minorităților naționale pe a cărei listă consilierul local sau consilierul județean a fost ales, prefectul constată, prin ordin, încetarea mandatului consilierului local sau județean înainte de expirarea duratei normale a acestuia și declară vacant locul consilierului local sau județean”. Oricum, supleantul Corneliu Gheoca va mai avea de așteptat până va ocupa locul fostei liberale pentru că aceasta a contestat decizia colegilor și a Biroului Județean PNL de excludere din partid. Mai mult de atât, potrivit altor surse, aceasta va acționa în instanță și pe cei care o ”atacă” și o agresează sub diverse forme, în mod constant, doar pentru motivul că a votat proiectele social-democraților așa cum i-a dictat conștiința. (A.T.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.