Politică

Punțile reconcilierii au fost tăiate: Oprișan nu se întâlnește cu Dragnea

Ionel Sclavone
10 ian 2018 5532 vizualizări

Liderul PSD Vrancea, Marian Oprișan, nu are nici o întâlnire programată cu, Liviu Dragnea în aceste zile. Potrivit unor surse din PSD, citate de presa centrală, președintele PSD se află în aceste zile într-un turneu prin județele Moldovei pentru a-și asigura sprijinul liderilor locali în conflictul intern cu premierul Mihai Tudose. Județele pe care Dragnea ar urma să le viziteze sunt Vrancea, Suceava, Vaslui și Botoșani.

El ar intenționa să se întâlnească și cu liderul PSD Vrancea, Marian Oprisan, care s-a poziționat deja, oficial, de partea premierului Mihai Tudose.

„Informațiile despre o eventuală vizită a lui Liviu Dragnea în Vrancea nu sunt corecte. Din câte știu, merge la Suceava să se vadă cu cei de acolo. Eu nu am programat și nu voi avea nici o întrevedere cu Liviu Dragnea în această perioadă“, a declarat Marian Oprișan.

În același context, Marian Oprișan a precizat că premierul Mihai Tudose va participa, pe 24 ianuarie, la manifestările dedicate Unirii de la 1859. De asemenea, ministrul Sănătății, Florian Bodog, este așteptat la Focșani, cel mai probabil în primele zile ale săptămânii viitoare, pentru a lua în primire amplasamentul viitorului spital care urmează să fie construit în Vrancea:  

„Premierul Mihai Tudose va veni în județul nostru pe 24 ianuarie și va participa la festivitățile dedicate Unirii de la 1859. Ministrul Sănătății, Florian Bodog, va veni la Focșani zilele următoare pentru a îndeplini procedura de predare primire a suprafeței de teren pe care vom construi viitorul spital. Nu a fost fixată, însă, o dată exactă. Este posibil să se întâmple vineri sau, cel mai probabil, la începutul săptămânii viitoare“.

Marian Oprișan  s-a poziționat oficial în tabăra lui Mihai Tudose, împotriva lui Liviu Dragnea chiar înainte de ședința Comitetului Executiv al PSD care s-a desfășurat la începutul acestei săptămâni, pe 8 ianuarie. După o întrevedere la Palatul Victoria cu premierul Tudose, el a susținut punctul de vedere al acestuia potrivit căruia se impune o restructurare totală a Guvernului și a administrației centrale: „Ca să ducem la capăt programul de guvernare asumat de PSD este nevoie de o restructurare, totală aș putea spune, a administrației centrale și, implicit, a Guvernului“.

După o zi, marți pe 9 ianuarie, aflat la sediul Guvernului unde a asistat la semnarea contractului pentru achiziția unui aparat RMN la Spitalul Județean, Oprișan a revenit cu noi declarații cu bătaie directă spre Dragnea. El a precizat că este nevoie de „democratizarea vieții interne de partid“ și a lăsat să se înțeleagă că PSD este condus autoritar și discreționar:

„Nu i-am reproşat preşedintelui Dragnea o asemenea chestiune (luarea unor decizii de unul singur în partid – n.r.). Eu am militat întotdeauna - fiind om de partid, iubind Partidul Social Democrat, pentru că aici m-am consacrat ca şi politician, am spus foarte clar că este nevoie de democratizarea vieţii interne de partid, în aşa fel încât deciziile să fie luate colectiv şi, pe de altă parte, cred cu tărie că în România administraţia centrală trebuie restructurată, pentru că e un aparat foarte mare. În continuare, după 28 de ani, avem aceeaşi administraţie pe care ne-a lăsat-o Nicolae Ceauşescu“.

Venirea lui Liviu Dragnea la conducerea PSD a însemnat marginalizarea PSD Vrancea și a lui Marian Oprișan. Acest lucru a devenit vizibil imediat după alegerile din 2016 când, în ciuda rezultatelor bune obținute, pesediștii vrânceni nu au obținut nici o funcție importantă în Guvern sau în administrația centrală.

Cei doi nu s-au reconciliat nici cu ocazia vizitei lui Dragnea, de la Focșani, în zilele premergătoare demiterii Guvernului Grindeanu. Deși în fața ziariștilor și a membrilor de partid au pozat împreună și au schimbat bezele, relațiile dintre ei nu s-au îmbunătățit.

Citiți și:S-au împărțit taberele în PSD: Oprișan s-a dat cu Tudose contra lui Dragnea


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.