Politică

Proiectele primarului Misăilă, boicotate şi de opoziţie, dar şi de putere

Alexandra TĂTARU
31 aug 2017 1849 vizualizări

Şedinţa Consiliului Local al municipiului Focşani a fost marcată joi de noi dispute politicianiste, care nu îşi au locul într-un for legislativ, aşa cum este Consiliul Local Focşani.

Urmăriți mai jos înregistrarea VIDEO a desfășurării ședinței:

 

 

Pe de o parte, primarul Cristi Misăilă a venit din nou în faţa aleşilor locali cu proiecte care pentru aprobarea lor necesitau votul a două treimi din numărul consilierilor, în condiţiile în care ştia sigur că unul dintre aleşii din partidul său va lipsi de la şedinţă. Este vorba despre Mihai Petruţ, directorul Liceului cu Program Sportiv din Focşani, care a înştiinţat din timp edilii că va fi plecat în cantonament în străinătate cu echipa de baschet. Pe de altă parte, liberalii, care la rândul lor au avut câteva absenţe notabile, precum Nicu Tănase sau Ionuţ Filimon, au speculat lipsa pesedistului şi l-au lăsat şi de această dată în off-side pe primar, cu toate proiectele sale, chiar dacă acestea meritau mai multă atenţie din partea lor, întrucât se făcea vorbire în ele de investiţii în infrastructura oraşului, şi aşa vai de capul ei. Este vorba despre proiectul de hotărâre privind aprobarea dării în administrare către Direcția de Dezvoltare Servicii Publice Focșani a sectoarelor de drumuri naționale DN 2 km 180+220 - km 188+390, DN 2D km 0+000 - km 2+552, DN 23 km 0+000 - km 5+025 și DN 23A km 0+000 - km 1+500, împreună cu terenurile aferente, până la emiterea ordinului de începere a lucrărilor în cadrul proiectului „Remodelarea arterei formată din Calea Munteniei și Calea Moldovei, astfel încât să corespundă nevoilor urbane", practic centura de ocolire a oraşului, pentru care administraţia oraşului are nişte planuri. Furios, primarul Misăilă nu s-a dat la o parte de la a-i critica pe liberali, acuzându-i,  cu ochii la camerele de televiziune,  că votează conform ordinelor venite de la un om de la partid, şi că votul lor împotrivă înseamnă o pierdere pentru oraş de 18 milioane de euro, bani europeni. Nici măcar proiectul privind completarea și modificarea Hotărârii Consiliului local a municipiului Focșani nr. 59/2007 privind aprobarea inventarierii și clasificării parcărilor și locurilor de parcare din municipiul Focșani nu a fost pe placul liberalilor, deşi acesta prevedea înfiinţarea altor parcări cu plată în câteva zone din municipiul Focşani care au fost lipsite până în prezent de acest confort pentru şoferi. Liberalii nu au avut nici aici argumente pentru respingerea proiectului. Tot cu două treimi trebuia aprobat şi un proiect privind alocarea de fonduri pentru Liceul de Arte Gh. Tattarescu, absolut necesare începerii noului an şcolar în condiţii bune. Liberalii s-au abţinut, motiv pentru care consiliera PSD Lauriana Ailincuţei să-i înfiereze cu mânie proletară, exprimându-se că îi este ruşine cu astfel de colegi în legislativul focşănean, afirmaţie pentru care a fost aplaudată de colegii de la putere şi funcţionarii Primăriei din sală. Cel mai probabil, aşa cum ne-a obişnuit primarul, proiectele vor fi rediscutate în şedinţa viitoare, când se pare că va avea şi majoritatea de două treimi necesară. (A.T.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.