Politică

Primul semnal public clar că finanțarea prin PNRR a construcției noului spital județean de la Focșani întâmpină probleme!

Ziarul de Vrancea
7 iun 2021 3788 vizualizări

Apare primul semnal clar că anunțata finanțare prin PNRR a construcției noului spital județean de la Focșani întâmpină probleme. Iar aceste probleme par a avea, surprinzător, originea chiar în interiorul PNL și al coaliției de guvernare. Indicii în acest sens apar într-o postare pe Facebook, făcută după ședința Colegiului Director Județean al PNL Vrancea de vineri, 4 iunie 2021, de Catalin Toma, președintele Consiliului Județean și al filialei Vrancea a Partidului Național Liberal.

„Facem un apel ferm către premierul României, Florin Cîțu să aibă în vedere nevoile județului, așa cum a promis când a fost în Vrancea. Noul spital județean din Focșani reprezintă o prioritate maximă pentru Vrancea și pentru toată Moldova, iar promisiunea realizării acestuia trebuie respectată!”, se precizează în postarea lui Catalin Toma.

Trebuie menționat că apelul apare în contextul declanșării oficiale a luptei pentru putere la vârful PNL între Florin Cîțu și Ludivic Orban, în condițiile în care filiala Vrancea și-a făcut deja public sprijinul pentru actualul lider al partidului.

Din informațiile Ziarului de Vrancea, postarea reflectă starea de îngrijorare și nemulțumire din filiala Vrancea a PNL care constată că mai multe dintre proiectele pe care premierul Florin Cîțu le-a promis pentru dezvoltarea județului și a zonei Moldova - și față de care acesta și-a arătat susținerea explicită, inclusiv cu ocazia vizitei pe care-a făcut-o în luna martie 2021 în Vrancea - sunt acum tratate într-un alt registru. Există inclusiv păreri, exprimate deocamdată neoficial în rândul celor prezenți la ședința de vineri a Colegiului Director Județean al PNL Vrancea, care acreditează ideea utilizării luptei interne pentru putere la nivel central, generată de anunțatul Congres al formațiunii, în susținerea sau nu a proiectelor din teritoriu.  

Citiți în continuare textul integral al postării lui Cătălin Toma:

„Astăzi a avut loc ședința Colegiului Director Județean al PNL Vrancea, în cadrul căreia s-au discutat mai multe aspecte legate de organizarea alegerilor interne din această vară. Totodată, conducerea filialei, având susținerea unanimă a membrilor CDJ, a transmis un mesaj clar Guvernului României, pentru susținerea proiectelor care țin de dezvoltarea județului.

Alături de colegii deputați Ion Ștefan, Ionel Dancă și de senatoarea Raluca Ioan vom face tot ceea ce ține de noi pentru finanțarea proiectelor necesare județului nostru, dar și întregii Moldove.

Suntem un partid care reprezintă democrația și care-și va pune amprenta pe viitorul județului și al regiunii. Facem un apel ferm către premierul României, Florin Cîțu să aibă în vedere nevoile județului, așa cum a promis când a fost în Vrancea.

Noul spital județean din Focșani reprezintă o prioritate maximă pentru Vrancea și pentru toată Moldova, iar promisiunea realizării acestuia trebuie respectată!”-Catalin Toma

Reamintim lista proiectelor din județul Vrancea, despre care liderii locali liberali precizau în luna martie 2021, că se fac demersuri, ca ele să fie cuprinse în Planul Național de Redresare și Reziliență(PNRR):

Ce a transmis pe Facebook deputatul Ion Ștefan, după ședința de vineri a Colegiului Director Județean al PNL Vrancea:

„PNL Vrancea și-a reafirmat sprijinul pentru președintele partidului, Ludovic Orban!

PNL Vrancea rămâne loial proiectelor de dezvoltare a județului. Acesta este mesajul care a concluzionat ședința Colegiului Director Județean al PNL Vrancea care a avut loc în această seară în prezența colegilor liberali din întreg județul. Acest mesaj va fi transmis și la București!

Suntem uniți și dedicați proiectelor pe care le-am început în timpul Guvernului Ludovic Orban, conștienți că printr-o conducere liberală la nivel județean, dar și central, putem imprima județului, regiunii Moldovei și întregii Românii dezvoltarea economică pe care oamenii o așteaptă. Un regres de la ce ne-am propus ne-ar întoarce la PSD, ceea ce nimeni nu-și mai dorește! Am fost învingători și vom rămâne învingători!

PNL Vrancea va intra, în perioada următoare, în logica alegerilor interne și sunt convins că vom avea parte de un ”festival al democrației”, așa cum se va întâmpla și la nivel central.

Baftă tuturor colegilor!”-Ion ȘTEFAN

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.