Politică

Ce acuzații își aduc reciproc deputatul PNL de Vrancea Ion Ștefan și primarul Focșaniului Cristi Valentin Misăilă

Ziarul de Vrancea
12 mar 2021 4785 vizualizări
Doi dintre cei mai puternici politicieni vrânceni ai momentului își aduc acuzații reciproce ca și cum ar fi în toiul campaniei electorale.Ziarul de Vrancea vă prezintă aceste acuzații cu ultima reactualizare.
Doi dintre cei mai puternici politicieni vrânceni ai momentului își aduc acuzații reciproce ca și cum ar fi în toiul campaniei electorale.Ziarul de Vrancea vă prezintă aceste acuzații cu ultima reactualizare.

Ziarul de Vrancea publică acuzațiile pe care și le aduc reciproc deputatul PNL de Vrancea Ion Ștefan și primarul municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă. Aceste acuzații au fost „reactualizate” după încercarea eșuată de ieri (n.r. - miercuri, 10 martie 2021), de a desfășura o ședință extraordinară a Consiliului Local Focșani.

Citiți articolul publicat în Ziarul de Vrancea pe acest subiect accesând titlul alăturat:VIDEO | Ședința extraordinară a CL Focșani programată astăzi n-a mai avut loc din lipsă de cvorum

Fostul ministrul Ion Ștefan îi dă lecții de administrație primarului Misăilă

Deputatul PNL de Vrancea Ion Ștefan: „Îi reamintesc (n.r. - primarului Misăilă) o parte din proiectele pe care le-am semnat pentru Focșani! Pentru oraș, pentru cetățeni, nu pentru Consiliul Local sau pentru primar, oricare ar fi fost acesta”

„Înțeleg că domnul primar al Focșaniului, Cristi Misăilă, are în continuare o obsesie vis-à-vis de persoana mea, acuzându-mă că aș bloca proiectele pentru Focșani. Total fals!

Îi cer bărbătește domnului primar să nu mai mintă și să își îndrepte atenția către orașul pe care îl gospodărește, către primăria pe care o conduce, către societățile pe care le-a înființat în primul mandat și pe care apoi le-a desființat (dar de pe urma cărora au păpat gineri, parteneri de vânătoare și alți apropiați ai PSD) și, în special către proiectele pe care Focșaniul le-a pregătit pentru finanțare și realizare prin Programul Național de Redresare și Reziliență. Absorbiția de bani europeni nu este atuul edilului Misăilă, știm cu toții, dar experiența unui mandat în fruntea urbei de pe Milcov ar trebui să te ”lumineze”. A avut ocazia, domnia sa, să se documenteze despre ceea ce înseamnă programe, bugete și proiecte implementare cu succes de la premierul Florin Cîțu, sâmbătă, dar a avut alte priorități.

De asemenea, îi recomand călduros domnului primar să găsească o modalitate de colaborare cu viceprimarii orașului, dar și cu majoritatea din Consiliul Local. Punctez că primarul face ceea ce îi spune Consiliul Local, edilul reprezentând puterea executivă, iar Parlamentul local pe cea legislativă.

Când îi mai vin idei să dea vina pe mine pentru impotența sa de edil, îl rog să își amintească vizitele la ministerul pe care l-am coordonat și îi reamintesc o parte din proiectele pe care le-am semnat pentru Focșani! Pentru oraș, pentru cetățeni, nu pentru Consiliul Local sau pentru primar, oricare ar fi fost acesta.

Proiecte semnate la MLPDA:

 Am semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Reabilitarea, modernizarea clădirilor și echiparea infrastructurii educaționale a Grădiniței cu Program Prelungit nr.16”, valoarea totală finanțată fiind de 4.580.183,58 lei.

 Am semnat contractul pentru Implementarea unui sistem de management al traficului si monitorizare în Municipiul Focșani, in valoare de 20,2 milioane lei.

 Am semnat contractul de reabilitare și modernizare a Creșei nr. 7, în valoare de 4 milioane lei.

 Am alocat, la finele anului trecut, 300.000 lei pentru finalizarea lucrărilor la Școala ”Duiliu Zamfirescu”, astfel încât elevii care au revenit de curând la școala au gasit un local modern si curat.

 De asemenea, MLPDA a asigurat plățile prin POR pentru proiectul „Creșterea performanței energetice pentru clădirea tip Internat și clădirea Cantină a Colegiului Tehnic „Gh. Asachi” Focșani, inclusiv lucrări conexe”, cu o valoare totală de aproape 10 milioane lei.

 Am asigurat finanțare de la MLPDA pentru reabilitarea Blocului Onasis de pe strada Măgura 123, o investiție de aproape 3 milioane de lei.

 De asemenea, Guvernul Ludovic Orban, din care am făcut parte, a alocat din Fondul de rezervă, în 2020, peste 3 milioane de lei pentru majorarea capitalului la ENET prin care să se asigure continuitatea serviciului de furnizare a agentului termic către populație.

 Guvernul Orban a alocat, în septembrie 2020, prin MLPDA, suma de 4,5 milioane lei pentru Primăria Focșani pentru cofinanțarea proiectelor de investiții și pentru cheltuieli urgente, inclusiv pentru buna îcepere a anului școlar 2020-2021.

 Asigurarea plăților la lucrările PNDL de pe străzile din Focșani, acolo unde lucrările au fost conforme.

De precizat un lucru foarte clar: banii de la MLPDA au venit numai pe proiecte depuse și acceptate la finanțare de minister, prin programe cu bani europeni sau programe cu bani de la bugetul de stat.

 Proiecte introduse pe listele sinteză ce urmează a fi aprobate și finanțate.

Lista-sinteză a obiectivelor de investiții din cadrul Subprogramului „Unități de învățământ de stat”:

1. Focșani, Renovare a trei corpuri de clădire reprezentând căminele internat și cantina Colegiului Tehnic ”Ion Mincu”, strada 1 Decembrie 1918, nr. 32;

2. Focșani, Construire și dotare Centru de științe aplicate Colegiul Național ”Unirea”;

3. Focșani, Lucrări de reabilitare, modernizare și dotări atelier de coafură/frizerie Liceul Tehnologic ”G. G. Longinescu”, strada Mărășești;

4. Focșani, Construire sediu Liceul de Artă ”Ghe. Tattarescu”, strada Alecu Sihleanu;

5. Focșani, Reabilitare, modernizare și dotare Colegiul Național ”Al. I. Cuza”, corp M și C și construire sală multifuncțională, strada Cuza Vodă nr. 47;

6. Focșani, Extindere Școala Gimnazială ”Duiliu Zamfirescu” cu opt săli de clasă, strada Tinereții nr. 2;

7. Focșani, Construire și dotare corp Școala Gimnazială ”Ion Basgan”, strada Mare a Unirii nr. 64;

8. Focșani, Extindere și dotare Colegiul Național ”Spiru Haret”, strada Timotei Cipariu nr. 5;

9. Focșani, Extindere cu 12 săli de clasă a Școlii nr. 3, strada Dornei;

10. Focșani, Reabilitare, modernizare și dotare investiție pentru Grădinița cu program prelungit nr. 2, strada Alecu Sihleanu, nr. 6.

Să aveți spor la treabă, domnule primar!”

Într-o postare pe Facebook, primarul municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă, acuză: „Consilierii PNL-USR-PLUS din CL Focșani acționează la ordinul deputatului PNL  Ion Ștefan!”

„Vai de capul focșănenilor! Ce blestem o fi căzut pe capul cetățenilor acestui oraș de trebuie să suporte orgoliile, manipulările și această înverșunare a deputatului PNL Ion Ștefan (..) și a consilierilor locali PNL-USR pe care îi manevrează așa cum vrea el.

Astăzi, consilierii locali PNL-USR au boicotat, încă o dată, proiectele Municipiului Focșani. Acest fapt nu pare sa îl deranjeze pe domnul deputat (..)! Nici nu ar avea cum să îl deranjeze că acesta este planul! Pare deranjat însă că fac referire la persoana domniei sale.

Repet ceea ce am spus! ”Coaliția (..) PNL-USR acționează (...), la ordinul lui Ion Ștefan!”

Este un adevăr pe care toți focșănenii trebuie să îl afle

O parte din proiectele Municipiului Focșani, aflate acum în stare de conservare, puteau începe din data de 1 martie. Nu au început pentru că doamnele și domnii consilieri locali PNL-USR nu au votat proiectele de hotărâre care permiteau alocarea de fonduri către acestea.

Vorbesc despre proiecte finanțate din bugetul Primăriei Municipiului Focșani sau din fonduri europene pentru care contribuția primăriei este de doar 2%

Iată proiectele blocate de consilierii PNL-USR, la comanda domnului deputat PNL Ion Ștefan

Fonduri europene:

-Dezvoltarea rețelei de piste dedicate circulației bicicletelor, implementarea unui sistem de bike-sharing;

-Modernizarea transportului public în Municipiul Focșani;

-Resistematizarea infrastructurii de transport la nivelul Municipiului Focșani în vederea creșterii atractivității și accesibilității deplasărilor cu transportul public, cu bicicleta și pietonale;

-Achiziție de mijloace de transport public - autobuze electrice (în parteneriat cu MDRAP);

-Reabilitarea, modernizarea și extinderea Sistemului de iluminat public - nivelul 1 de prioritate;

-Reabilitarea, modernizarea clădirilor și echiparea infrastructurii educaționale a Grădiniței nr. 18;

-Creșterea eficienței energetice a blocurilor de locuințe din Municipiul Focșani;

-Creșterea eficienței energetice a blocurilor de locuințe din Municipiul Focșani - etapa a II-a;

Împrumut bancar:

-Reabilitare și extindere Parc Nicolae Bălcescu;

-Reabilitare și modernizare Piațetă Teatru și Milcov;

-Lucrări de recondiționare și modernizare terenuri sport ce aparțin Liceului Sportiv și demolare gradene Focșani;

-Sală de sport multifuncțională la Grupul Școlar Auto din municipiul Focșani;

-Refacere infrastructură str. Ion Basgan;

-Refacere infrastructură str. Panduri;

-Reabilitare 14 locuri de joacă existente în patrimoniul UAT Focșani;

Excedent bugetar:

-Branșament apa-canalizare si rețea hidranți exteriori la Extindere cu 12 săli de clasa a Scolii nr. 3;

-Instalație de utilizare gaze naturale presiune joasa Extindere cu 12 săli de clasa Școala nr. 3;

-Reabilitare și modernizare bloc situat în strada Măgura nr.123;

-Refacere infrastructura străzi, sistematizare verticala str. Gheorghe Doja, fdt Gheorghe Doja, Legumelor, Plantelor, Vasile Pârvan, Bahne din municipiul Focșani;

-Documentație-Racordarea la rețeaua de alimentare cu apa si canalizare a locurilor de joaca existente in patrimoniul UAT;

-Planul Urbanistic General (PUG);

Acestea sunt proiectele comunității noastre care astăzi sunt blocate de către PNL-USR! Ele sunt publice, sunt afișate pe site-ul instituției și au fost transmise către consilierii locali pentru a fi studiate

Dar ordinul lui (...) (.n.r deputatului PNL de Vrancea Ion Ștefan) nu se discută, se execută! Iar ordinul pe unitate este unul singur: ”sabotați-l pe Misăilă!” fără să se gândească că, în fapt, sabotează proiectele Focșaniului.

Este tragic să confunzi administrația cu politica și să faci orice doar de dragul imaginii

Vă întreb pe dumneavoastră, dragi focșăneni, cum poți lucra așa?(...)”

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.