Politică

Președintele USR-PLUS Focșani, Corina Atanasiu, eliberată din funcția de secretar de stat al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene

Ziarul de Vrancea
10 sep 2021 3588 vizualizări
Președintele USR-PLUS Focșani, Corina Atanasiu a deținut funcția de secretar de stat al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene( MIPE) în perioada 27 ianuarie-8 septembrie 2021
Președintele USR-PLUS Focșani, Corina Atanasiu a deținut funcția de secretar de stat al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene( MIPE) în perioada 27 ianuarie-8 septembrie 2021

În urma ieșirii din coaliția de guvernare a formațiunii politice USR-PLUS, și-a pierdut postul și președintele USR-PLUS Focșani, Corina Atanasiu, care deținea funcția de secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) din 27 ianuarie 2021.

Reamintim că actualul președinte al USR-PLUS Focșani, Corina Atanasiu, obținuse și un mandat de consilier local în municipiul reședință a județului Vrancea după alegerile din 27 septembrie 2021, dar a renunțat la acesta odată cu numirea în postul de secretar de stat la MIPE.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), în care Corina Atanasiu a deținut postul de secretar de stat până miercuri seară, 8 septembrie 2021, a fost condus până marți, 7 septembrie 2021, de Cristian Ghinea, și el membru USR-PLUS. Corina Atanasiu apăruse încă dinaintea constituirii coaliției PNL-USR-PLUS-UDMR în diverse postări pe Facebook ca fiind unul dintre oamenii cu care Cristian Ghinea s-a sfătuit la întocmirea programului guvernamental la capitolul Fonduri Europene.

Premierul Florin Cîţu i-a demis, miercuri seara, pe secretarii de stat USR PLUS.

„Vă spun care este frica mea: în momentul în care ai negociat cu AUR şi cu PSD, nu pot să am secretari de stat în ministere, pentru că eu nu ştiu ce interese vor reprezenta acolo, ale AUR, ale PSD”, declarase șeful executivului, anterior, la Digi 24.

Iată decizia prin care Corina Atanasiu a fost eliberată din funcție, publicată miercuri seară, 8 septembrie 2021, în Monitorul Oficial:

„Monitorul Oficial nr. 0860 din 2021

Actul nr. 435 din 08 Septembrie 2021

Emitent: Primul-Ministru

Decizie privind eliberarea doamnei Corina Atanasiu din funcția de secretar de stat la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene”

Foarte probabil, aceeași soartă o va avea în zilele următoare și Liviu Mălureanu, președintele filialei Vrancea a USR-PLUS, care deține din 16 februarie 2021 funcția de președinte cu rang de secretar de stat al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici (ANFP).

Citiți și postarea activată pe contul de facebook  Corina Atanasiu   după publicarea în Monitorul Oficial a deciziei de demitere

<<"Fac" politică de vreo 3 ani. Traversam Cișmigiul și am dat nas în nas cu Claudiu N[sui și cu Cristian Ghinea care făceau un soi de sondaj despre ce crede lumea despre educația din România. Le-am zis dintr-o suflare ce credeam. Credeam greu și apăsat. M-au așteptat să termin și Cristi mi-a spus ”acum ziceți și pentru cameră”. Dubla nu mi-a mai ieșit:)

Ideea e că oamenii ăștia m-au convins să mă înscriu în USR. Și Anca Sandu . Le păsa de ce vor oamenii de pe stradă. Erau acolo.

Când construiau Programul de Guvernare al USR am zis că pot să ajut. Am început să fișez din cercetări, evaluări, rapoarte, propunerile colegilor, să mă întâlnesc cu profesori, experți în educație, activiști, sindicaliști, elevi și părinți. Claudiu mi-a asigurat spațiu și analize financiare. ”Oamenii ăștia vor să facă lucrurile cu cap”, mi-am spus, și am făcut grupuri de lucru care au dezvoltat capitolul de educație din PG USR. Am scos cam ce e pe site.

Mai departe e ce știți: m-a prins ”virusul”, am crezut că pot să schimb lumea sau măcar o bucățică mică din ea, am candidat la primar în orașul copilăriei mele și m-au învestit cu asemenea încredere încât m-au numit mai târziu secretar de stat la MIPE.

Să știți că nu e treabă ușoară cu 0 experiență politică:). Fac o paranteză, am fost la o rundă de negocieri cu actorii politici din Vrancea în care o doamnă se lăuda că ”face politică” de 20 de ani și că, de fapt, nu muncise niciodată pe bune, pe piața liberă, pentru că fusese plimbată politic din job la stat în job la stat (de alea fără concurs). M-a amuzat și m-a întristat. Oamenii de genul acesta iau decizii pentru alte sute sau mii de oameni și rar au habar despre ce vorbesc. Deci fiți atenți ce votați local, e cel mai important lucru! De acolo începe democrația.

La MIPE am avut câteva luni foarte intense. Puține, dar de calitate! Mi-am făcut o echipă minunată cu puțini oameni din afară și cu mai mulți din sistem, oameni care așteptau să fie ascultați și înțeleși. Mi-am dat seama că sunt mulți oameni faini în sistem și foarte pricepuți, au nevoie doar să se simtă parte din echipă. Și le mulțumesc pentru nopțile nedormite în slujba Educației de 3,6 Miliarde de euro din PNRR. Ei sunt artizanii, orice vi se va spune. Sper ca cei care vin după noi să nu-i măture politic, pentru că oamenii vor și pot să ajute să ieșim din criza din educație. Și, sincer, sunt o resursă pentru echipa care va administra PNRR. Asta e pentru urechile care vor să audă. Detalii în privat:)

Începuserăm și programele operaționale dar nu am reușit să le terminăm. Aveam de ales să trimitem ”greaua moștenire”, o înșiruire de cuvinte în limbaj de lemn, sau să ne mai luăm răgaz de o lună, două, dar să dăm o formă concretă, clară, ajustată la analizele internaționale, cu subiect și predicat pe probleme grave cum sunt analfabetismul funcțional sau dezinstituționalizarea copiilor (da, încă mai avem 2000 de copii în instituții mamut). Voi trece de partea cealaltă a baricadei, nu-i bai, continui de acolo. Cu prietenii mei din ONGuri care au muncit cot la cot cu noi și pentru PNRR. Vă mulțumesc adânc și am mare respect pentru voi, vă știți voi.

Vreau să vă mulțumesc tuturor celor care m-ați susținut deși nu sunt cel mai abil om politic, celor care mi-ați trimis aproape zilnic un cuvânt bun de îmbărbătare (iarăși, vă știți voi).

Data viitoare voi face mai mult. Promit. Implicați-vă. Avem nevoie de o transfuzie de bun simț în politică.>>


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.