Politică

Președintele CJ Cătălin Toma: „Consilierii județeni PSD se opun înființării unor cabinete medicale la Măicănești!”

Ziarul de Vrancea
21 nov 2021 1985 vizualizări

Într-o postare pe Facebook, imediat după ședința ordinară a Consiliului Județean Vrancea de joi, 18 noiembrie 2021, președintele Cătălin Toma i-a acuzat public pe consilierii județeni PSD din miniparlamnetul Vrancei că s-au opus proiectului de hotărâre care prevedea înființarea unor cabinete medicale la Măicănești. Citiți în continuare textul integral al postătii lui Catalin Toma 

”Consilierii județeni PSD se opun înființării unor cabinete medicale la Măicănești!

Sănătatea este un capitol neglijat în România din neștiință sau neputință. Mi se pare mult mai grav când este neglijată din cauza intereselor politice mărunte și meschine. Măicăneștiul este la 40 de kilometri de Focșani, la granița cu județul Brăila și până acum a fost într-o înțepenire totală. Noul primar și-a dorit ca cetățenii care nu au plecat spre alte zări să beneficieze de servicii medicale la un nivel apropiat de anii în care suntem.

Pentru a atrage medici în zone aflate la distanță de marile orașe trebuie să le pui la dispoziție un minim necesar pentru a-și face meseria. Imobilul deținut de Consiliul Județean a fost identificat ca fiind un spațiu ideal pentru cabinetele medicilor de familie, un spațiu care se pretează la noile măsuri ce trebuie luate din cauza pandemiei.

Destinația lui a fost relevată atât în referatul direcției de specialitate a Consiliului Județean, cât și în documentația trimisă de UAT Măicănești, documentație pusă la dispoziția tuturor consilierilor. Să duci lupta politică în zona sănătății, fără absolut nicio motivare plauzibilă, mi se pare jenant și fără nicio scuză în fața vrâncenilor, indiferent de preferințele politice. Viața și sănătatea nu au culoare, domnilor consilieri PSD!”-Catalin Toma 

Citiți și:”Consiliul Județean Vrancea s-a întrunit astăzi( n.r. joi 18 noiembrie 2021) în şedinţă ordinară, în sistem online, pentru a dezbate mai multe proiecte de hotărâre importante privind investițiile pentru dezvoltarea județului.

 Consilierii județeni au adoptat două proiecte de hotărâre inițiate de președintele Cătălin Toma privind aprobarea documentației la faza notă conceptuală și temă de proiectare pentru obiectivele de investiții „Reabilitare pod din beton armat pe DJ 205L, peste pârâul Dragomira, comuna Soveja” și „Reabilitare pod din beton armat pe DJ 205H, peste pârâul Valea Boului, comuna Păunești”.

 De asemenea, a fost actualizat devizul general şi indicatorii tehnico-economici pentru proiectul „Lucrări de refacere a unor sectoare de drumuri județene și poduri afectate de fenomene hidro-meteorologice periculoase (alunecări de teren, inundații, cutremure etc.) pe durata a 36 de luni calendaristice”- ,,Refacere DJ 241F, sat Tabucești, comuna Boghești”.

 Aleșii județeni au aprobat și declararea a două poduri din beton armat (pe DJ 115 km 37+156 peste pârâul Lărguța sat Gura Văii, Comuna Câmpuri și peste pârâul Alba la Răcoasa pe DJ 205 K, km 0+588), ca fiind bunuri de uz și de interes public județean și includerea acestora în inventarul bunurilor care alcătuiesc domeniul public al Județului Vrancea, în vederea atestării.

 Un alt proiect de hotărâre, privind aprobarea transmiterii unui imobil situat în comuna Măicănești, din domeniul public al UAT Județul Vrancea în domeniul public al UAT Comuna Măicănești, în vederea înființării de cabinete pentru medicii de familie, nu a întrunit numărul de voturi necesare pentru a fi aprobat, grupul consilierilor PSD abținându-se la vot.

 De asemenea, a fost adoptat un proiect privind rectificarea bugetelor proprii ale Judeţului Vrancea pentru finanţarea Unităţii Administrativ – Teritoriale Județul Vrancea şi a instituţiilor publice de sub autoritatea Consiliului Judeţean Vrancea, pe anul 2021.”-postare activată pe contul de facebook Consiliul Județean Vrancea după terminarea ședinței ordinare a Consiliului Județean Vrancea de joi 18 noiembrie 2021

Urmăriți în VIDEO de mai jos înregistrarea integrală a ședinței ordinare a Consiliului Județean Vrancea de joi 18 noiembrie 2021 

VIDEO:Consiliul Județean Vrancea


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.