Politică

Prefectul a emis ordinul de încetare a mandatului consilierei PNL Irina Anca Panaite-Maria

Alexandra TĂTARU
19 sep 2017 1666 vizualizări

Chiar dacă cu câteva zile întârziere, se pare că, în sfârșit, Instituția Prefectului Județul Vrancea a trimis către Primăria și Consiliul Local Focșani o adresă prin care se anunță încetarea de drept, conform legii, a mandatului de consilier local al Irinei Anca Panaite-Maria.

Instituția Prefectului Județul Vrancea  a emis ordinul vineri, 15 septembrie a.c. și a trimis deja o adresă către municipalitate prin care se anunță încetarea mandatului consilierei locale. După ce a votat câteva proiecte de hotărâre care necesitau două treimi din voturile consilierilor, în favoarea propunerilor celor de la PSD, consiliera Irina Anca Panaite-Maria a fost exclusă din PNL în luna august. Potrivit explicațiilor postate pe Facebook, consiliera ar fi votat ”așa cum i-a dictat conștiința”. La ședințele de excludere din PNL consiliera nu a fost prezentă, însă ea a contestat deciziile luate de foștii săi colegi în birourile permanente. ”Viață poate exista și fără PNL”, a mai postat Irina Anca Panaite-Maria pe pagina sa de Facebook, chiar în seara când se discuta excluderea sa din partid, menționând și despre diverse amenințări pe care le primește pe diverse căi pentru că a avut curajul să nu voteze la fel ca ceilalți colegi liberali. În ședința de Consiliu Local Focșani, de la sfârșitul acestei luni, secretarul municipiului va trebui să anunțe încetarea mandatului, urmând ca în aceeași ședință sau alta viitoare, membrii Consiliului Local Focșani să valideze următorul supleant de pe lista de candidați PNL de la alegerile locale de anul trecut, conform adresei trimise de organizația PNL Focșani. Viitorul consilier local se numește Corneliu Dumitru Gheoca și este un jurist de 32 de ani. Este, de asemenea, și vicepreședinte al PNL Focșani. Chiar dacă, după excludere, Irina Anca Panaite-Maria a fost invitată să lucreze la SC Parking SA, condusă de ex-consilierul PSD Dorian Alexandrescu, se pare că a renunțat la această idee ca urmare a multor presiuni și amenințări pe care le-a primit din direcții diferite și pe care, se pare, că le va acționa în instanță. ”A fost o perioadă de probă, a încercat să învețe ce are de făcut, a participat la toate etapele corect, dar a renunțat pentru că a fost supusă unor presiuni foarte mari din exterior. Nu este angajată la S.C. Parking și nu a semnat niciun contract de muncă”,  ne-a explicat Dorian Alecsandrescu, actualul director al S.C. Parking S.A.. (A.T.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.