Politică

Politică cu ”năbădăi” între majoritate și minoritate în Consiliul Local Focșani

Ziarul de Vrancea
23 ian 2018 1735 vizualizări

Nici n-a trecut bine episodul în care liberalii s-au lăsat, ori sau făcut că se lasă păcăliți de social-democrați (apropo/ș nici unii nici alții n-au explicat cum a fost posibilă desfășurarea evenimentelor atunci) în ultima ședință ordinară de anul trecut a Consiliului Local Focșani, și ce să vezi?! Se pregătește un episod asemănător pentru care ”matineul”pare să se fi derulat ieri, 23.01.2018 în prima ședință a aceluiași Consiliu Local Focșani din 2018.

Reamintim că anul trecut după mai multe bătăi cu pumnul în piept prin conferințe de presă ori cu alte prilejuri asemănătoare în care liberalii declarau cu intonație că ei niciodată nu vor face  jocurile PSD-iștilor, la finalul lui 2017 ”viața a bătut filmul” cum se spune. Atunci PSD a obținut cu votul liberalilor aprobarea proiectului etapei a II-a de reabilitare a ENET, unul cu o miză finanaciară deosebită pentru șefii Primăriei și ai social-democraților autohtoni.Despre acest subiect puteți citi ce a scris Ziarul de Vrancea,accesând Deși pe față s-au luptat ”ca la Mărășești”, în spatele ușilor închise PSD și PNL au bătut palma în CL Focșani. 

În schimbul acelui vot dat PSD-ului ,”pentru publicul spectator” liberalii s-au fălit că ”PNL a reușit să stopeze majorările de preț la gigacalorie pentru următorii 10 ani. În plus, focșănenii se vor putea debranșa de la ENET fără a mai avea nevoie de aprobări și blocaje. La scurt timp însă, ”victorioșii liberali” au fost anunțați la început neoficial, apoi prin intermediul Prefecturii, că izbânda lor seamnă izbitor cu parful de pe tobă. Întrucât nu vor putea obține niciodată avize de legalitate pentru a deveni într-adevăr hotărâri ale CL Focșani.

La ședința de ieri, liberalii s-au dat din nou ”cocoși”. Și s-au abținut la vot pentru proiectul (introdus pe ordinea de zi a ședinței pe ultima sută de metri) care prevedea inventarierea unui teren de peste 6 hectare care urma să fie transmis către Consiliul Județean Vrancea pentru realizarea unui spital nou în Focșani. Cum proiectul avea nevoie de 2/3 voturi din numărul consilierilor locali, acesta a picat. 

Odată consumat acest episod, fiecare tabără și-a ”interpretat partitura”

Liberalii prin vocea liderului de grup, Nicu Tănase:“Înainte să votezi, trebuie să fii documentat. Noi am primit azi aceste hîrtii pe care nici măcar nu le-am citit. Acest proiect cu un nou spital e și proiectul nostru, este binevenit și o să ne dăm tot concursul. Dar nu poți să votezi ceva ce nu știi. Sunt chestii pe care eu nu le știu și vreau să apelez la un specialist să mă lămurească. Cum pot să votez eu ceva ce nu știu. Nu e rea-credință. Vă rog să ne acordați un răgaz, facem o ședință extraordinară, dar azi nu putem să votăm, nu că am fi împotrivă”  

 „Sunt fonduri nerambursabile de la Banca Mondială, sesiune concurențială, adică primul venit, primul servit. Orice zi de întârziere poate însemna pierderea proiectului” a avertizat primarul Cristi Misăilă.

Cine va juca de această dată rolul ”vulpii care se împiedică”, liberalii sau social-democrații din CL Focșani, rămâne de văzut. Este, însă, greu de crezut că nu se va repeta o înțelegere PSD-PNL de tipul celei din ultima ședință a CL Focșani din 2017, după confruntarea cu năbădăi de ieri. ”Duelul” dintre cele două tabare din ședința ordinară de ieri CL Focșani pe subiectul terenului pe care-ar urma să fie amplasat spitalul nou în Focșani poate fi urmări în înregistrarea VIDEO de mai jos:

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.