Politică

PNL Vrancea PNL Vrancea a câștigat de o manieră categorică alegerile de duminică atît in județ, cît și în Focșani

Ziarul de Vrancea
27 mai 2019 4890 vizualizări

La nivel național, între filialele liberale PNL Vrancea este pe locul 4 (cu 37,17 %)  îm baza rezultatelor obținute la scrutinul de duminică 26 mai 2019, dupa PNL Sibiu (48,3%), PNL Alba (46,5 %) si PNL Bistrita Nasaud (38,28%). 

Rezultate oficiale dupa numararea a 98% din voturi in Vrancea:

1. PNL 51.385 voturi (37,17 %)

2. PSD 42.072 voturi (30,43 %)

3. USR-PLUS 17.464 voturi (12,63 %)

4. PRO Romania 7.991 voturi (5,78%)

5. PMP 6.510 voturi (4,71 % )

Număratoarea paralelă făcută de PNL pe Focșani a dat următoarele rezultate:

1. PNL – 10.843 voturi (28,55 %)

2. PSD – 8.290 voturi (21,82 %)

3. USR – 8.092 voturi (21,30 %)

PNL Vrancea a câștigat în toate localitățile în care are primari PNL, cu excepția Băleștiului. Multumim primarilor nostri: Vasile Chirilă (Biliești), Ștefan Caba (Bîrsești), Fănică Popa (Bolotești), Adrian Gavrilă (viceprimar Bordești), Emilian Dumitriu (Broșteni), Grigore Constantin (Chiojdeni), Nicolae Braicău (Ciorăști), Gică Grosu (Gura Caliței), Vasile Petrea (Homocea), Marius Ciprian Grama (Jariștea), Corneliu Cristian (Movilița), Toader Gemănaș (Nereju), Gheorghe Popa (Păunești), David Chiriță (Răstoaca), Mariean Pleșea (Tîmboești), Aurel Boțu (Tulnici), Gabriel Postolache (Țifești), Nistor Bratosin (Urechești), Dragoș Ciobotaru (Vizantea-Livezi) si Victor Alecu (Balesti – chiar daca a pierdut). PNL Vrancea a câștigat municipiile Focșani si Adjud, orasul Odobești, dar si localitatile conduse de primari PSD, mai exact: Bordești, Câmpineanca, Fitionești, Garoafa, Golești, Dumbrăveni, Milcovul, Nănești, Popești, Pufesti, Ruginești, Sihlea, Suraia, Tănăsoaia, Vânători, Vidra și Vulturu. PNL Vrancea a pierdut la limita la Panciu (mai putin de 100 de voturi) si Marasesti (200 de voturi)

”PNL Vrancea este a patra organizație liberală din țară, după cele din Sibiu, Alba și Bistrița-Năsăud care, cu un rezultat de 37,17% la alegerile europarlamentare de duminică, a reușit să schimbe culoarea județului în galben liberal din roșu socialist. Peste 51.000 de vrânceni au votat PNL în Vrancea. Mulțumesc vrâncenilor, focșănenilor, tuturor oamenilor care s-au implicat pentru obținerea acestei victorii istorice. Vrâncenii sunt adevărații eroi ai acestei victorii în fața PSD! PNL Vrancea este singura organizație care a reușit, prin muncă și dăruire, să înfrângă, zdrobitor, PSD. Îi asigur pe toți vrâncenii că, în continuare, ne vom lupta pentru ca fiecare promisiune, fiecare proiect și dorință a oamenilor să fie pusă în practică.  Am reușit să îl înfrângem pe Marian Oprișan și îi invit pe toți vrâncenii să ni se alăture. Consilierii municipali de la Focșani, unde am câștigat în fața PSD, sunt de toată isprava și această echipă câștigătoare nu se schimbă! Mulțumesc românilor și vrâncenilor din Diaspora pentru efortul lor și pentru încrederea că lucrurile se pot schimba în România. Salut reușita Referendumului pe justiție convocat de președintele Klaus Iohannis, în acest moment suntem pe o linie dreaptă în privința independenței justiției. Pe Marian Oprișan l-a luat gura pe dinainte când i-a cerut demisia lui Liviu Dragnea când, de fapt, el ar trebui să demisioneze din fruntea PSD Vrancea. Este o relicvă. Ar trebui să rămână în istorie, asta dacă are loc și acolo, a pierdut alegerile și, la rândul lui, ar trebui să plece din fruntea organizației județene. PSD Vrancea nu mai este ceea ce a fost. Marian Oprișan ar trebui să își ia și el valiza și să plece acasă.” a declarat luni 27 mai 2019 deputatul PNL de Vrancea Ion Ștefan într-o conferință de presă susținută la sediul PNL Vrancea din Focșani

”Este un scor istoric pentru PNL în Vrancea. Vreau să adresez un gând de mulțumire pentru cei care au sprijinit PNL, pentru cei care au mers alături de noi. Avem, acum, o responsabilitate uriașă pe umerii noștri”, a declarat, în aceiași conferință de presă, președintele PNL Vrancea, Cătălin Toma.

”În Vrancea, PNL a obținut o victorie meritată, dorită. Mulțumesc celor care au fost alături de noi, care s-au implicat pentru o victorie istorică a vrâncenilor. Este cea mai zdrobitoare victorie împotriva PSD, în județul Vrancea. Suntem singura organizație județeană a PNL care a obținut o victorie importantă într-un fief puternic al PSD. Vreau să vă asigur că obiectivele județului Vrancea vor fi pe masa viitoarei guvernări PNL. Trebuie să aducem județul Vrancea în primul rând, să fie un județ prosper”, a completat deputatul PNL Vrancea Ion Ștefan.

Vizionați și: Conferința de presă a PNL Vrancea de luni 27 mai 2019

”Noi am câștigat la diferență mare în toate cele 3 secții de votare din comuna Milcovul. Per total, am luat 45,96%, față de PSD, care a luat 27,93%. Vreau să le mulțumesc membrilor și simpatizanților PNL pentru efortul depus, precum și tuturor locuitorilor comunei Milcovul pentru votul acordat duminică. Acest vot ne bucură și ne obligă, deopotrivă”, a declarat președintele organizației PNL Milcovul, Maricel Lazăr.

Citiți și:Declarația primarului de la Vizantea Livezi, Ciobotaru Dragos după votul de duminică 26 mai 2019

Dragi vizanteni, ma înclin in fata voastră pentru încrederea oferită!

Am obținut la Vizantea Livezi cel mai mare scor din județul Vrancea - 73 % PNL!!!!

Mobilizarea si sprijinul vostru au făcut ca PNL să câștige pe linie, atât la nivel național cât și la nivel județean!! În județul Vrancea PNL a obținut 38% fata de PSD 30% si USR 13% !!!

Este prima dată când PNL castiga alegerile in Romania. Am convingerea că liderii PNL vor stii sa respecte acest vot si lucrurile se vor schimba in bine! 

Multumesc celor care au fost alături de mine pentru tot sprijinul si votul acordat, dar le mulțumesc si celor care nu au votat PNL, voi încerca să fiu si mai bun si sper sa va conving până data viitoare ????!

Votul de la Vizantea Livezi imi arata ca sunteti alături de mine și fac ce trebuie pentru comuna. Mi-ati devenit un partener si va asigur ca lucrurile vor merge înainte cu aceeași viteză! 

Cu respect,-Ciobotaru Dragos

Rezultate parțiale alegeri europarlamentare 2019 la nivel național: PNL pe primul loc, după centralizarea a peste 97 la sută din voturile exprimate:

1. PNL: 27,91% ;

2. PSD: 23,47%; 

 3. USR-PLUS: 22,9% ;

 4. ProRomânia: 6,7%; 

 5. PMP: 5,96% ;

 6. UDMR: 5,48% ;

 7. ALDE: 4,28%


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.