Politică

PNL Vrancea, după atacul politic al Primarului Misăilă de sâmbătă: „Îndemn la responsabilitate, dialog, comunicare și respect!”

Ziarul de Vrancea
30 mai 2021 2011 vizualizări

Comunicatul de presă al PNL Vrancea vine după replica lui Misăilă  la comunicatul de vineri, 28 mai 2021 al majorității PNL-USR-PLUS din  CL Focșani făcut public la câteva ore după ședința extraordinară a CL

Primarul municipiului Focșani, somat să înceteze cu atacurile și să înțeleagă că bugetul local nu mai este pușculița cu care poate face tot ceea ce dorește fără să dea socoteală!

*** Să-i transmită cineva edilului de Focșani că angajații de la Consiliul Județean Vrancea și de la Prefectura Vrancea nu încasează vreun spor COVID-19 de 30%, așa cum a mințit în ultimul comunicat transmit astăzi presei! ***

Partidul Național Liberal Filiala Vrancea îi recomandă primarului municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă, să dea dovadă de comunicare eficientă, de transparență reală și să renunțe la jocul dublu pe care-l face, în funcție de postura în care se regăsește: în fața camerelor de filmat sau în spatele ușilor închise.

Atacurile permanente pe care le poartă la adresa majorității PNL-USR-PLUS nu au justificare, câtă vreme consilierii liberali nu au făcut decât să-i ceară să renunțe la modalitatea păguboasă cu care s-a obișnuit să se raporteze la bugetul municipiului Focșani de parcă ar fi fost vorba de propriul buzunar.

Vorbim de primarul care în anul 2018 reușise ”performanța” să atragă doar 2.000 de euro fonduri europene, de primarul care în primii 3 ani de mandat depusese la nivel ministerial doar două proiecte pentru finanțare. A fost nevoie să vină ministrul Ion Ștefan să-l ia de mână, să-l ducă la București și să-i dicteze vreo 40 de proiecte pe care să le depună, astfel încât Focșaniul să se poată dezvolta cu adevărat în următorii 5 – 10 ani.

Vorbim de primarul care în 2016, după ce a luat primul mandat, și-a umflat organigrama de se întrebau vechii angajați dacă s-a mutat Corpul de Control al Finanțelor la Primăria Focșani.

Vorbim de același primar care nu știe ce înseamnă performanță în sport, considerând un loc 5 obținut de echipa de handbal drept rezultat remarcabil. În loc să-și pună întrebarea, de exemplu, cum de echipa de fotbal, cu buget apropiat de nivelul primei ligi, a ajuns să se zbată la jumătatea clasamentului în Liga a 3-a sau de ce unele secții ale clubului municipal au fost defavorizate din punct de vedere bugetar față de altele, primarul Misăilă continuă să atace uitând că dialogul, comunicarea și transparența sunt elemente definitorii pentru o administrație eficientă.

A fi transparent nu înseamnă doar să publici pe site-ul instituției plățile efectuate, ci și să pui la dispoziția consilierilor locali, în regim de urgență, toate solicitările care vizează bugetul public. Un consilier trebuie să decidă și să voteze în cunoștință de cauză, iar aparatul de specialitate din Primăria Focșani și instituțiile din subordinea municipalității trebuie să dea dovadă de transparență maximă atunci când consilierii PNL-USR-PLUS solicită informații.

Ar mai fi de spus că în viziunea edilului de Focșani, sunt necesare sute de milioane de lei vechi pentru ca becurile din municipiul de pe Milcov să fie… șterse de praf. Ca să dăm un singur exemplu cu privire la viziunea bugetară măreață a lui Misăilă.

Nu așa se face administrație! Stop bătăii de joc la adresa taxelor și impozitelor plătite de focșăneni!

De exemplu, dacă i-ar păsa de oameni, pentru că tot susține asta, primarul ar lua urgent măsuri pentru stoparea accidentelor rutiere de la intersecția străzii Revoluției cu Calea Moldovei. PNL cere acest lucru de 3 ani de zile și Misăilă nu a mișcat un deget pentru a face un sens giratoriu provizoriu în zona respectivă.

Fie că-i place sau nu lui Misăilă, în urma voturilor acordate de focșăneni există o majoritate în Consiliul Local Focșani de care primarul trebuie să țină cont.

Încheiem prin a-i recomanda primarului să nu mai încerce să-și facă imagine pe seama Consiliului Local Focșani, în vederea alegerilor interne din PSD, de care este foarte interesat. Insistența sa de a poza în victimă și de a manipula cifrele și procentele prezentate în comunicatele sale nu mai impresionează pe nimeni!

Departament Comunicare PNL Vrancea, 29 mai 2021

Text informații+ foto:PNL Focsani 

Citiți și postarea viceprimarului municipiului Focșani Alexandra Tătaru(USR-PLUS) după aparinția replicii primarului Misăilă la comunicatul de presă de vineri 28 mai 2021 al majorității PNL-USR-PLUS din CL 

A postat pe pagina 'mnealui un comunicat plin de injurii și cuvinte ce nu sunt demne de niciun edil. Eu nu am văzut nicăieri pe paginile primarilor USR PLUS un asemenea stil de comunicare. Toată ziua face consilierii locali ipocriți, mincinoși, idioți etc, în loc să adopte dialogul civilizat pentru a-i fi votate proiectele. Doar domnul e cel mai bun în toate și consilierii dumnealui la fel. Despre moderarea comentariilor postacilor nu a auzit! "Să curgă sânge, să îi strivim ca pe gândaci!!!"

Ar mai merge o groapă din cartier (emblema orașului administrat de Misăilă) să atașez aici, dar mă limitez, deocamdată, cu o captură în care "mi-a redus" indemnizația de la 4000 euro, "cât era deunăzi", la 20 mii lei. (altă minciună!).Data viitoare poate pun eu lista cu cei care taie cu adevărat frunze la câini ca să nu zic mai mult! ”-Alexandra Tătaru.

Citiți și:Replica lui Misăilă la comunicatul de vineri, al majorității PNL-USR-PLUS din CL Focșani, ”împachetată” într-un atac politic;

După un nou dialog al surzilor, majoritatea PNL-USR-PLUS din CL Focșani și primarul Misăilă dovedesc că trăiesc în realități paralele;

Comunicatul de presă al majorității PNL-USR-PLUS, după ședința CL Focșani de vineri 28 mai 2021


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
ionescu romeo, acum 1060 zile, 17 ore, 36 minute, 42 secunde
Nu inteleg de ce nu-l dati in judecata pentru minciuni, inselatorii si vocabular licentios in plenul sedintelor,Sau sa-i cereti revocarea mandatului de primar.
Un pensionar
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.