Politică

Pesedistul Cristian Dumitrescu a câștigat peste 300.000 de euro în 2016

Mihai Boicu
3 iul 2017 2028 vizualizări

Senatorul PSD și soția sa au avut venituri anul trecut de peste 1,5 milioane lei, în cea mai mare parte fiind câștigate de la Universitatea ”Dimitrie Cantemir” u deputatul Ion Ștefan a avut la rândul său câștiguri importante din dividendele încasate de al firmele sale

Universitatea Creștină ”Dimitrie Cantemir” s-a dovedit a fi un adevărat corn al abundenței pentru familia senatorului PSD Cristian Dumitrescu, care a avut anul trecut venituri mai mari ca niciodată. Câștigurile sale și ale soției de la universitate, ca senator, din activitatea notar și din chirii au depășit 1,5 milioane lei, situându-l pe social – democrat pe primul loc în rândul parlamentarilor din Vrancea. Cristian Dumitrescu a câștigat anul trecut 483819 lei din indemnizația de senator (64.961 lei), profesor (123.304 lei), pensie (29.980 lei), notar (138.074 lei), chirie (60.000 lei), chirie (15.000 euro – aprx. 67.500 lei). Veniturile soției sale, Corina Dumitrescu, au fost mult mai mari. Aceasta a câștigat în total peste 1 milion de lei, din care 860.766 lei ca rector și profesor al Universității ”Dimitrie Cantemir” și 124.882 ca președinte executiv al Asociației Culturale ”Dimitrie Cantemir”. În total, familia Dumitrescu a avut venituri din 1,552 milioane lei în 2016. Deputatul liberal Ion Ștefan a avut la rândul său venituri mari în anul 2016, dar din afaceri, grupul de firme Balnic aducându-i acestuia încasări consistente din dividende, de peste 1,2 milioane lei. De asemenea, deputatul a mai obținut 143.000 lei din rambursarea împrumuturilor făcute către persoane fizice și 54.803 din recuperarea cheltuielilor electorale de anul trecut. Veniturile mari i-au permis să facă și economii importate anul trecut, întrucât a deschis un cont bancar în care depus 144.533 lei.

Ceilalți parlamentari de Vrancea nu ies în evidență în ceea ce privește declarațiile de avere, acestea fiind în mare cele depuse la început de mandat. Un amănunt interesant ar fi faptul că la social – democratul Nicușor Halici apar trei mașini vândute, dar în declarațiile de avere din anul 2016 apărea ca fiind proprietar a două mașini. Unul dintre autovehicule a fost vândut către Roman Impex, firma fostului deputat PSD Victor Roman. La capitalul venituri, acestea constau în salarii și indemnizații, fără alte surse suplimentare. O excepție este senatorul PNL CătălinToma, care a obținut 15.000 lei venituri din agricultură. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.