Politică

Pesediștii ies la atac după ce au pierdut alegerile europarlamentare în Vrancea și se iau de cel mai performant primar al PNL din județ

Mihai Boicu
16 iul 2019 4138 vizualizări
Foto:Primăria Ciorăști, condusă de liberalul Nicolae Braicău, este ținta atacurilor șefilor PSD Vrancea
Foto:Primăria Ciorăști, condusă de liberalul Nicolae Braicău, este ținta atacurilor șefilor PSD Vrancea

Primarul comunei Ciorăști, liberalul Nicolae Braicău, a intrat în vizorul pesediștilor din Vrancea, care au emis un comunicat în care mai au puțin și îl transformă pe cel mai performant primar liberal și nu numai, într-un om care încalcă legea și atunci când stă degeaba.

Atacul PSD nu este întâmplător, deoarece în ultimii ani administrația din Ciorăști pare desprinsă din Vrancea prin rezultatele pe care le-a obținut. Chiar marți, în ziua când PSD îl acuza pe primarul din comuna Ciorăști de ”fărădelegi” în comuna era pusă în funcțiune o stație de asfalt. Concret, PSD îl acuză pe Nicolae Braicău că a înființat o groapă ilegală de gunoi.

”În fapt, liberalul Nicolae Braicău a ieșit din proiectul ”Vrancea Curată”, cel care prevedea realizarea unui Sistem Integrat de Management al Deșeurilor și a făcut o groapă ilegală de gunoi la marginea comunei. Practic, primarul PNL a refuzat ca localitatea Ciorăști să fie parte a unui proiect finanțat de Uniunea Europeană prin care deșeurile din Vrancea vor fi gestionate în baza tuturor normelor europene în vigoare și, în schimb, a ales să încalce toate normele de mediu, să ignore legislația în domeniu și să realizeze o groapă de gunoi ilegală care afectează grav mediul înconjurător, dar care poate afecta, în primul rând, și sănătatea cetățenilor din Ciorăști, dar și din comunitățile limitrofe”, se arată în comunicatul de presă al PSD Vrancea.

Primarul Nicolae Braicău spune însă că era vorba de o simplă triere a gunoaielor, o situație provocată tocmai de faptul că proiectul Vrancea Curată nu este terminat nici acum de Consiliul Județean, iar în județul nostru nu există o rampă pentru depozitarea deșeurilor.

”Noi am dat Consiliului Județean Vrancea toate terenurile pentru înființarea punctelor de colectare a deșeurilor, după ce am pierdut procesul prin care am încercat să ieșim din proiectul ”Vrancea Curată”. Ca de obicei, Consiliul Județean și PSD aruncă vina asupra altora pentru că acest proiect nu este terminat și suntem nevoiți să ducem deșeurile în alte județe cu costuri foarte mari. Noi ducem deșeurile din comună la o rampă din județul Buzău. Reprezentanții rampei ne-au notificat că vor refuza să mai primească deșeurile din cauza cetățenilor care aruncă și alte tipuri de gunoaie decât cele menajere, cum ar fi resturi vegetale. De aceea, am luat decizia ca într-o prima fază să ducem deșeurile în marginea localității, în apropiere de drumul județean 202 F și să facem o selecție a gunoaielor cu beneficiarii ajutoarelor sociale și cu utilajele noastre, pentru a nu ni se refuza primirea deșeurilor. Cam 10% din deșeurile strânse în comuna nu puteau fi duse la rampă”, a explicat primarul Nicolae Braicău.

În timp ce PSD acuză, la Ciorăști se asfaltează drumurile cu asfaltul produs de stația propie

Luni, la ”groapa ilegală” au stat la pândă polițiștii, care au ieșit din lanurile din porumb pentru a prinde ”în fapt” mașina de salubritate a autorităților locale. Trierea gunoaielor se practica de circa trei luni. Reprezentanții autorităților de mediu le-au spus autorităților locale că selectarea gunoaielor este binevenită, numai că nu se poate face pe pământ. Drept urmare, Primăria Ciorăști a luat decizia ca împreună cu mașina de salubritate, când se iau gunoaiele de la locuitori, să mai meargă o mașină, în care să fie puse tot ceea ce nu înseamnă deșeuri menajere. Autoritățile din Ciorăști așteaptă acum să afle dacă vor fi sancțiuni din partea poliției și autorităților de mediu.

”Cei de la PSD să facă mai întâi ceea am făcut eu în comună și după aceea să comenteze. În timp ce la Ciorăști se văd rezultatele muncii noastre, ei nu sunt în stare să pună în funcțiune o rampă de deșeuri, pentru nu mai fi nevoiți să mergem cu gunoaiele în alte județe, cu costuri ridicate. Din cauza lor am fost nevoiți să facem această selectare a deșeurilor. Noi nu considerăm că am făcut ceva greșit, de aceea am lucrat ziua, în văzul lumii, nu noaptea, cum le place celor de la PSD”, a declarat primarul din Ciorăști.

De altfel, autoritățile locale din Ciorăști  au alte priorități decât reclamațiile și acuzațiilor celor de la PSD. Marți, după o perioadă de probe, a fost dată în funcțiune stația de asfalt cumpărată de autoritățile locale. Aceasta a produs o cantitate de 84 de tone de asfalt, care a fost pus în parcarea noului dispensar din centrul comunei.  Începând de miercuri, Primăria Ciorăști va începe să pună asfalt pe drumurile din comună. Primul drum pe care se va lucra este DC 192 Ciorăști – Salcia Noup.  Clădirea dispensarului din Ciorăști este o investiție terminată săptămâna trecută și a fost reabilitată complet cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării și de la bugetul local. În interior sunt spații pentru trei cabinete medicale, cu toate facilitățile necesare. Spațiul din jurul dispensarului, care seamănă acum cu un mic spital, a fost pavat cu pavele produse de firma primăriei, are spații verzi, cu alei și bănci, dar și o parcare pentru mașini.

Citiți și:Dovedindu-și încă odată resentimentele pentru primarul de la Ciorăști , șefii PSD Vrancea îl atacă cu disperare


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.