Politică

Test de maturitate pentru opoziția din Vrancea: cum poate împiedica sau înlesni noi mandate pentru Oprișan și Misăilă

Ziarul de Vrancea
4 aug 2019 2893 vizualizări

O strategie bună trebuie gândită și dusă până la capăt, nu doar unde crezi că te avantajează pe tine, altfel devine subiect de glumă pentru ceilalți. 

Mă bucur că vechea mea propunere (argumentată și reargumentată de câteva luni continuu) a candidaturilor comune ale opoziției liberale în alegerile locale din mai/iunie 2020 este preluată de Vlad Voiculescu. Sunt absolut de acord cu Vlad!

Atâta doar că asta NU SE POATE DOAR PENTRU BUCUREȘTI, iar USR-PLUS și PNL trebuie să aibă puterea și înțelepciunea să negocieze candidaturi unice la toate primăriile și președințiile de Consilii Județene din țară, ca să zdrobească PSD. Altfel de ce ar renunța celelalte două partide la candidaturi de maximă vizibilitate în București, dacă reciproca nu e valabilă în restul țării? O strategie bună trebuie gândită și dusă până la capăt, nu doar unde crezi că te avantajează pe tine, altfel devine subiect de glumă pentru ceilalți. 

Fără candidați unici PNL-PLUS-USR pentru președinții de Consilii Județene, pot anticipa încă de acum că PSD va câștiga cel puțin 28-30 de Consilii Județene și va intra întărit în alegerile parlamentare de peste șase luni, pretinzând că s-a relegitimat democratic prin câștigarea alegerilor locale. Ar fi dezastrul politic (previzibil) care ne așteaptă la anul, chiar înaintea alegerilor generale decisive pentru schimbarea puterii în România. 

Liderii partidelor liberale de opoziție vor fi direct responsabili de pierderea alegerilor locale în favoarea PSD, dacă nu trec peste orgoliile filialelor locale și nu negociază până în ianuarie candidaturi comune!

Am mai spus și repet, un primar PSD în funcție (fie ea și Gabriela Firea) care pleacă de la 28-30%, nu poate fi învinsă de doi candidați buni ai opoziției care iau fiecare 27%! Mai ales că în țară nu vor fi doar trei candidați iar "micii candidați" mai consumă și ei cel puțin 5-7%, dacă nu mai mult. 

Deci, curaj Vlad dar și puterea de a îi convinge pe șefii de partide că propunerea de candidaturi comune la primării și consilii județene trebuie generalizată la nivel național!

Text informații:Valentin Naumescu

Valentin Naumescu a fost Diplomat la Ministerul Afacerilor Externe din România și este profesor asociat la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj Napoca

Articolul la care face referire Valentin Naumescu poate fi citit accesând titlul alăturat , Vlad Voiculescu: O alianță USR PLUS – PNL e oportună pentru câștigarea PMB


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.