Politică

Pe Oprișan l-a luat gura pe dinainte: Statul Paralel l-a făcut pe Dragnea șef la PSD

Ionel Sclavone
19 mar 2018 1712 vizualizări

Marian Oprişan, a povestit că Liviu Dragnea ar fi ajuns președinte interimar al PSD, după demisia lui Victor Ponta, cu susținerea „statului paralel“. Intermediarul acestui aranjament ar fi fost, potrivit lui Oprișan, Gabriel Oprea, pe atunci președinte al UNPR și Ministru de Interne. El a confirmat că a participat la o întâlnire cu Gabriel Oprea care i-a recomandat să îl susţină pe Liviu Dragnea pentru funcţia de preşedinte interimar al social-democraţilor.

Săptămâna trecută, Gabriel Oprea a afirmat că nu a discutat cu fostul director adjunct al SRI Florian Coldea despre ocuparea funcţiilor de conducere în PSD dar a precizat că l-a susținut pe Dragnea la Congresul partidului din 2015. Oprea a afirmat că la discuția cu Dragnea, care a avut loc la un restaurant din București, ar mai fi participat Marian Oprişan Ion Mocioalcă, șeful PSD Caraș-Severin și Vasile Dîncu.

Citat de Agerpres, Marian Oprișan a declarat că „statul paralel“ l-a susţinut mai întâi pe Valeriu Zgonea pentru șefia PSD, după care s-a răzgândit în favoarea lui Dragnea care era sprijinit de liderii de filiale teritoriale.

„Gabi Oprea a spus că mă roagă să îl sprijin pe Liviu Dragnea foarte clar, şi lui Liviu Dragnea i-a spus: «prietene, am vorbit cu «statul de drept» şi «statul de drept» este de acord să fii preşedinte interimar» (al PSD - n.r.). (...) Sistemul s-a sucit în ultimul moment în ceea ce îl priveşte pe Dragnea, pentru că statul de drept l-a susţinut pe Zgonea de fapt. Dragnea avea susţinerea membrilor PSD şi a membrilor CExN“, a afirmat Oprişan, citat de agenția de presă.

Liderul PSD Vrancea a arătat că Dragnea a ajuns vicepremier, în perioada în care Victor Ponta conducea Guvernul, „la presiunea“ colegilor din partid, pentru că știa cum cum funcţionează mecanismele administraţiei locale. Întrebat dacă Dragnea mergea la acele petreceri private organizate de SRI, Oprişan a confirmat, retractând propriile-i afirmații făcute în urmă cu câtva timp: „A mers că nu avea încotro, că altfel se ducea la puşcărie dacă nu făcea ce spuneau ei“.

 

Oprișan spune că Ponta l-ar fi vrut în pușcărie

Marian Oprișan susține că Victor Ponta a intenționat să-l bage în pușcărie în dosarul de corupție în care a fost achitat în 2016. În calitate de premier al României, Ponta ar fi cerut Secretariatului General al Guvernului pe care îl coordona, să solicite instanței să admită apelul DNA și să-l condamne.

„Da. Şi, dacă vreţi, luaţi foarte frumos, şi vi-l pun la dispoziţie, apelul pe care Victor Ponta l-a făcut la sentinţa mea de achitare în procesul pe care l-am avut şi care a fost ordonat de Traian Băsescu. Deci Ponta a ordonat Secretariatului General al Guvernului să scrie la sfârşitul apelului că susţine şi roagă instanţa de judecată ca să admită apelul DNA şi să procedeze la condamnarea mea în acel dosar. Da, Victor Ponta a vrut să mă bage în puşcărie. (...) Victor Ponta este singurul care s-a ocupat de această chestiune, pentru că el era componentă a jocului care s-a făcut la vremea respectivă, joc în urma căruia a ajuns preşedintele PSD", a susţinut Marian Oprişan.

El a recunoscut că „în PSD se tăcea pentru că le era frică de dosare“.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.