Politică

Patru aleși locali din lista PSD a Consiliului Local Bordești, dați afară din partid, pentru a fi revocați

Ziarul de Vrancea
17 ian 2019 2588 vizualizări

Represaliile vin ca urmare a surprinzătorului eșec al organizației PSD din Bordești în încercarea de a-și impune un viceprimar care să conducă administrația locală din comună până la organizarea alegerilor parțiale pentru funcția de primar. 

Comuna Bordești a rămas fără conducere după trecerea în neființă a primarului Gheorghe Tătaru, pentru că după alegerile din anul 2016 ,nu a putut fi  ales un viceprimar al comunei. Alegerea PNL-istului, Adrian Gavril în acest post în luna decembrie 2018 a constituit de aceea o surpriză majoră. Deoarece a obținut șapte voturi pentru și patru împotrivă, în condițiile în care PNL are doar trei consilieri în CL Bordești. Contracandidatul său de la PSD, Adrian Marinescu, a fost susținut de patru consilieri, în timp ce șapte au votat împotriva sa.

În fapt, totul a fost cauzat de tensiunile interne existente în organizația PSD Bordești, care au devenit vizibile și și-au produs efectele imediat după decesul primarului Gheorghe Tătaru. Neînțelegerile clare între apropiații primarului și consilierul Adrian Marinescu, fost viceprimar (care viza un nou mandat de viceprimar, intenție neagreată de colegii săi), s-au resimțit imediat după decesul lui Gheorghe Tătaru și n-au putut fi dezamorsate nici măcar prin intervențiile hotărâte ale pesediștilor de la Focșani.

Astfel, la exercitarea votului pentru alegerea viceprimarului comunei, în luna decembrie 2018, consilierul PNL Adrian Gavrilă a putut ieși câștigător. El a obținut 7 voturi, față de doar 4, câte a luat consilierul PSD Adrian Marinescu, agreat de șefii PSD Vrancea. Aceasta, în ciuda structurii politice din urma alegerilor locale din vara anului 2017 a CL Bordești: 5 consilieri PSD, 3 – PNL, 2- UNPR, 1 – ALDE. 

După rușinea pierderii scaunului de viceprimar la Bordești, s-a vehiculat ipoteza pedepsirii vinovaților. Aceasta avea să se materializeze în luna decembrie 2018, când PSD Vrancea a trimis Instituției Prefectului decizia de excludere din partid a unui număr de 4 consilieri locali din Bordești și de înlocuire a acestora cu supleanții de pe lista de candidați. După primirea solicitării pe data de 8 ianuarie 2019, prefectul a emis ordinele privind încetarea mandatelor celor 4 aleși PSD, ”trădători”.

Din informațiile redactorilor Ziarului de Vrancea, trei dintre excluși ar fi contestat deja în instanță ordinul prefectului. Ei au cerut totodată suspendarea aplicării dispoziției de încetare a mandatelor. Printre aceștia, se numără și Iulian Tătaru, fiul fostului primar. Este de așteptat ca în aceste condiții să urmeze o confruntare în justiție pe acest subiect. Cum o asemenea cale presupune o dispută pe proceduri și chichițe administrative și juridice, trebuie luată în calcul o probabilă prelungire a punerii în aplicare a dispozițiilor prefectului de încetare a mandatelor celor patru foști PSD-iști de la Bordești.

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Negoita Octavian, acum 1885 zile, 13 ore, 5 minute, 5 secunde
nu sant vinovati consilierii ,conducerea de la Focsani impreuna cu presedintele ei MARIAN OPRISAN,au stiut ca nominalizandul pe Marinescu Adrian nu au nici o sansa de castig,puteau numi oricare alt citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.