Politică

Partenerii de guvernare „se împacă și colaborează la fel de bine” și la București, și la Panciu!

Ziarul de Vrancea
8 aug 2021 4072 vizualizări

Avem dovada concretă că partenerii de guvernare PNL și USR-PLUS „se împacă și colaborează la fel de bine” și la București, și la Panciu!

La puțină vreme după ce partenerii de guvernare i-au solicitat primarului orașului Panciu să supună aprobării Consiliului Local al orașului Panciu votarea unui viceprimar USR-PLUS, edilul Nicolae Mărăscu, demonstrând că „a priceput apropo-ul ”, a numit pe 2 august 2021 un administrator public căruia i-a delegat atribuții și drept de semnătură în mai multe domenii de activitate ale primăriei.

La scurt timp după ce președintele organizației USR PLUS Panciu, Mihai Georgescu, a solicitat public prin intermediul unui comunicat de presă supunerea la vot în Consiliul Local al orașului Panciu a numiriii în funcția de viceprimar a consilierului local USR PLUS Ana-Maria Bălan, primarul din Panciu, Nicolai Mărăscu, și-a luat ajutoare în conducerea administrației locale. Mărăscu și-a numit un administrator public pe 2 august 2021, căruia i-a delegat atribuții și drept de semnătură în mai multe domenii de activitate ale primăriei pe considerentul că orașul nu are viceprimar, deoarece niciun partid nu are majoritate în Consiliul Local.

Funcția de administrator public al orașului Panciu este ocupată începând din 2 august 2021 de Marius – Sergiu Pavel, care a primit în responsabilitate achizițiile publice, serviciul de gestionare și amenajare a teritoriului, care cuprinde urbanismul, registrul agricol, protecția civilă, compartimentul privind proiectele în implementare, precum și activitatea DUSPI SERV SRL, societatea primăriei care se ocupă de salubritatea orașului.

Foto: Președintele organizației USR PLUS Panciu, Mihai Georgescu

Reamintim că în ultimele zile ale lunii trecute, printr-un comunicat de presă semnat de președintele organizației USR PLUS Panciu, Mihai Georgescu, era adusă în discuție problema viceprimarului orașului. Subiectul viceprimarului în Panciu este unul ce se amână de luni de zile. Consilierii locali USR PLUS își anunță candidatura pentru funcția de viceprimar al orașului în ideea de a mobiliza și celelalte formațiuni politice și de a semnala necesitatea unui viceprimar în comunitate - își explicau atunci politicienii din Panciu ai USR-PLUS demersul.

„Este de ajuns că 8 ani orașul a funcționat fără un viceprimar și, pentru buna desfășurare a activităților în comunitate, considerăm că trebuie ales cât de curând un viceprimar”, se precizează în preambulul comunicatului de presă transmis de USR PLUS Panciu.

Foto:Nicolai Mărăscu, primarul PNL al orașului Panciu

Orașul Panciu nu are un viceprimar în urma alegerilor locale de anul trecut deoarece niciunul dintre partidele care au intrat în Consiliul Local nu are majoritate și nu s-a ajuns la o înțelegere pentru această funcție. PNL a obținut funcția de primar, prin Nicolai Mărăscu, iar în Consiliul Local are șapte aleși. USR – PLUS are patru consilieri, la fel ca PSD. Citiți în continuare textul integral al comunicatului de presă menționat.

Foto:Ana-Maria Bălan, consilier local USR PLUS, propusă pentru funcţia de viceprimar al orașului Panciu

Ana-Maria Bălan, consilier local USR PLUS, propusă pentru funcţia de viceprimar al orașului Panciu

Ana-Maria Bălan, în vârstă de 30 de ani, a devenit cunoscută și apreciată în comunitatea pănceană prin simțul civic dezvoltat pe care îl arată de fiecare dată când are ocazia, prin implicarea în proiecte sociale, proiecte de voluntariat, activități artistice și culturale, prin simplitate, ambiție și empatia pe care o are față de semeni. "Ana-Maria este un om foarte activ, ambițios, competent, un om care reușește să coordoneze și să organizeze atât o echipă, cât și multiple proiecte sociale și de dezvoltare în care se implică. Consider că atitudinea ei, tinerețea, deschiderea și răbdarea pe care le arată față de oameni, indiferent de statutul lor social, o fac pe Ana-Maria candidatul potrivit pentru funcția de Viceprimar al comunității păncene. Este plină de energie, fire competitivă, implicată și deține niște convingeri sănătoase, pe care le aplică în orice activitate individuală sau de grup la care ia parte. Orașul nostru are nevoie de un om ca Ana-Maria, de un suflu nou, de o viziune nouă." transmitea pe 30 iulie printr-un comunicat de presă,președintele Filialei USR PLUS Panciu, Mihai Georgescu.

"Mă onorează şi responsabilizează propunerea pentru funcţia de Viceprimar al orașului Panciu din partea colegilor mei din USR PLUS. Am construit atât de frumos împreună în ultimul an, încât sunt sigură că proiectele noastre vor avea continuitate și vom reuși să demonstrăm că politica se poate face și altfel, punând accent pe administrație, pe acțiune și mai puțin pe strategii politice. Voi susține întotdeauna că schimbarea începe cu fiecare dintre noi și vom reuși să evoluăm doar în momentul în care va exista conștientizarea implicării din toate părțile!" preciza tot pe 30 iulie 2021  Ana-Maria Bălan, consilier local USR PLUS, propusă pentru funcţia de Viceprimar al orașului Panciu 

Trebuie menționat că de când Nicolai Mărăscu a venit în funcția de primar, Poliția a deschis mai multe dosare legate de angajările la piața din oraș și a problemelor privind achizițiile publice.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.