Politică

Oprișan și lista neagră a lui Dragnea

Ziarul de Vrancea
1 feb 2018 2578 vizualizări

Site-ul stiripesurse.ro,unul care s-a dovedit  în mai multe rânduri  bun cunoscător al situației din interiorul  centrului de putere al Partidului Social Democrat a publicat  astăzi joi 01.02.2018 o analiză despre realitățile la zi din această zonă  politică  aflată la conducerea României.

Concret  stiripesurse.ro vorbește despre o serie de lideri importanți ai PSD, care au intrat pe lista neagră a lui Liviu Dragnea, după ultimul război din interiorul conducerii social-democraților, care s-a soldat cu demisia premierului Mihai Tudose .

Cel mai puternic adversar al lui Liviu Dragnea a fost chiar președintele executiv al PSD, Niculae Bădălău. Pentru Liviu Dragnea va fi extrem de greu, din punct de vedere procedural, să îl schimbe pe Bădălău din funcție, dar surse din PSD ne-au precizat că președintele executiv al partidului va fi izolat total, i se vor tăia atribuțiile și, practic, va avea un rol mai mult decorativ. Până acum, Bădălău era cel care asigura legătura între liderii din teritoriu și structura centrală a PSD.

De altfel, Niculae Bădălău a dispărut complet, după Comitetul Executiv în care a fost îndepărtat Mihai Tudose. Se pare că acesta a fost într-un concediu prelungit, pentru că nu a participat nici la negocierile pentru formarea Guvernului Dăncilă, nici la votul de învestitură.

Un alt greu al partidului care a intrat pe lista neagră a lui Liviu Dragnea este Adrian Țuțuianu, liderul PSD Dâmbovița. Acesta a jucat pe față împotriva lui Dragnea, iar acum liderul PSD va încerca să-l schimbe de la conducerea filialei PSD Dâmbovița și să-l izoleze în partid, ne-au precizat surse din PSD.

Liviu Dragnea nu-l uită nici pe liderul organizației de Tineret a PSD, Gabriel Petrea. Acesta a fost deja exclus din Guvern, dar sursele noastre susțin că Liviu Dragnea l-ar vrea înlăturat de la conducerea TSD. Pentru că în această organizație tocmai au avut loc alegeri și Gabriel Petrea va fi greu de executat, Liviu Dragnea va încerca o altă strategie. Întregul sprijin al liderului PSD se va concentra pe Ioana Bran, un alt lider important al TSD. Gabriel Petrea ar putea rămâne cu funcția, dar fără nicio putere de decizie în cadrul organizației.

Liviu Dragnea a pornit șirul execuțiilor cu senatorul Ecaterina Andronescu. În partid se zvonea faptul că Andronescu are planuri pentru debarcarea liderului PSD, ceea ce a și generat reacția lui Dragnea, în momentul în care Ecaterina Andronescu a candidat pentru funcția de premier. Liderul PSD a forțat retragerea acesteia din cursă, iar ulterior nu a lăsat-o să preia portofoliul Educației. În final, Ecaterina Andronescu a fost înlăturată de la șefia Comisiei de Educație din Senat și înlocuită de Liviu Pop.

Pe lista neagră a lui Liviu Dragnea au intrat și liderii de filiale județene, care au jucat alături de Mihai Tudose. Ușor, ușor aceștia vor fi excluși din cercul puterii în PSD, iar când se va ivi oportunitatea vor fi schimbați din funcție.

În mod surprinzător, de pe lista neagră a lui Liviu Dragnea lipsesc Mihai Tudose și fostul vicepremier Marcel Ciolacu. Dragnea consideră că cei doi au fost manipulați și au ajuns la o înțelegere pentru a continua colaborarea armonioasă în interiorul PSD.

După cum se poate observa în analiza celor de la stiripesurse.ro nu apare deloc numele șefului PSD Vrancea Marian Oprișan.Este posibil ca acesta să fie la fel cum e cazul lui  Mihai Tudose și  cel al fostului vicepremier Marcel Ciolacu, printre cei considerați de Liviu Dragnea că au fost manipulați și au ajuns la o înțelegere pentru a continua colaborarea armonioasă în interiorul PSD.Sau dimpotrivă printre  liderii de filiale județene care  treptat vor fi excluși din cercul puterii în PSD, iar când se va ivi oportunitatea vor fi schimbați din funcție.

Citiți articolul complet din stiripesurse.ro aici

Indicii mai clare privind viitorul relațiilor dintre Liviu Dragnea și Marian Oprișan  vor apărea probabil curând ori mai tărziu  în spațiul public  funcție de strategiile politice prioritare ale celor doi.Deocamdată ce se poate constata este că la funcțiile guvernamnetale în noul cabinet Dăncilă, filiala Vrancea a PSD nu a fost deloc luată în calcule.

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.