Politică

Oprișan a rămas fără scaun: Deputatul Angel Tâlvăr este noul președinte al PSD Vrancea

Ionel Sclavone
21 oct 2020 6244 vizualizări

Deputatul PSD Angel Tâlvăr este noul președinte interimar al PSD Vrancea, el fiind numit la conducere în cadrul ședinței Consiliului Național Politic al PSD. Tâlvăr îl înlocuiește pe Marcel Ciolacu, președintele PSD, care a preluat șefia organizației de la Marian Oprișan. Acesta a fost destituit prin votul conducerii centrale a PSD la scurtă vreme după ce a pierdut alegerile pentru președinția Consiliului Județean.

Deputatul PSD Angel Tâlvăr este noul președinte interimar al PSD Vrancea, el preluând funcția de la Marcel Ciolacu, care l-a înlocuit pe Marian Oprișan.

Anunțul a fost făcut de prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grideanu, care a precizat că în Consiliul Politic Național al PSD au fost înlocuiți trei președinți de organizații județene, la Alba, la Covasna și la Vrancea.

„Alba - domnul europarlamentar Victor Negrescu, Covasna - domnul Barbu Bogdan şi Vrancea - domnul deputat Angel Tîlvăr”, a precizat Sorin Grindeanu.

Deputatul Angel Tâlvăr a confirmat informația pentru „Ziarul de Vrancea” și a precizat că meritul pentru schimbarea lui Marian Oprișan de la conducerea organizației aparține tinerilor din partid.

„Această schimbare se datorează tinerilor din partid. Este meritul lor. Se pare că au înțeles foarte bine care este semnificația votului dat de alegătorii vrânceni la alegerile locale și că nici unul dintre noi nu este mai bun decât noi toți împreună”, a declarat noul președinte interimar al PSD Vrancea.

Marian Oprișan a fost demis de la conducerea organizației PSD Vrancea la câteva zile după ce a pierdut alegerile pentru președinția Consiliului Județean.

Oprișan demis de conducerea centrală

Liderul PSD Vrancea, Marian Oprișan, a fost demis din funcție, prin decizia conducerii lărgite a partidului (fostul CExN), după o ședință furtunoasă în cadrul căreia a încercat să se apere spunând că, deși a pierdut Consiliul Județean, a obținut, totuși, un rezultat la nivel de județ.

În aceeași ședință, Oprișan le-ar fi spus celor din conducere că poate controla în continuare județul, din poziția de vicepreședinte al Consiliului Județean pe care ar putea să o ocupe cu ajutorul ALDE.

Susținerile sale nu au avut succes, astfel că a fost destituit cu votul majorității participanților la întâlnire, singurii care au votat împotrivă fiind președintele PSD Neamț, Ionel Arsene și primarul municipiului Focșani, Cristi Misăilă.

Revenit în județ, Oprișan a încercat să-și recâștige poziția, cerând primarilor și șefilor de organizații locale să semneze o scrisoare de susținere pe care să o înainteze conducerii centrale a PSD.

Cel mai vechi baron PSD

 Marian Oprișan a condus organizația PSD Vrancea din 1997, imediat după ce PDSR, așa cum se numea pe atunci, a pierdut alegerile generale în fața CDR.

Din anul 2000, el a fost ales și în funcția de președinte al Consiliului Județean Vrancea pe care a păstrat-o timp de 20 de ani până la alegerile locale din această toamnă. Oprișan a pierdut alegerile pentru un nou mandat de președinte la CJ în fața liberalului Cătălin Toma.

Fiind unul dintre cei mai vechi lideri din PSD, Marian Oprișan a reușit să ajungă în cercurile puterii, ocupând mult timp funcții de conducere la nivel central.

Declinul a venit după căderea lui Dragnea

După ce PSD a pierdut alegerile europarlamentare din 2019, iar Liviu Dragnea, președintele de atunci a ajuns la închisoare, Marian Oprișan ar fi vrut să preia conducerea partidului, însă a trebuit să se retragă rapid deoarece nu a fost dorit de ceilalți colegi ai săi.

A fost momentul în care steaua lui Marian Oprișan a început să apună în PSD, iar acest lucru s-a văzut la congresul organizat în vara anului trecut. Oprișan a fost protagonistul unui incident extrem de stânjenitor în momentul în care a urcat pe scenă ca să susțină un discurs. În timp ce se pregătea să vorbească, mai mulți delegați social-democrați au început să-l huiduie și să-l coteste, obligându-l să renunțe și să părăsească scena.

După preluarea puterii în PSD de către actualul președinte, Marcel Ciolacu, Marian Oprișan a picat de tot în disgrație, iar înainte de alegerile din acest an i s-a sugerat să lase pe altcineva să candideze la președinția Consiliului Județean, iar el să facă un pas în spate.

„Dacă colegii ar fi înțeles că este nevoie să facă o schimbare, am fi avut un rezultat mai bun”, a spus Ciolacu, imediat după alegeri, la un post de televiziune, lăsând să se înțeleagă că vorbind despre „colegi” se referea la Marian Oprișan.

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.